Категория: Новини от Варна

Програмата инвитро е приоритет в здравеопазването според СДС-Варна

Симеона Патърова е част от младежкото попълнение в листата за общински съветници на Съюза на демократичните сили под номер 64. Завършила е във варненския Икономически Университет, специалност „Маркетинг”.

– Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници от листата на СДС?

Основна цел на Съюза на демократичните сили  е формулирана в посланието „Европейски граждани с европейски доходи”. За мен и колегите ми от младежката организация на СДС това може да се реализира само като следствена връзка с развитието на икономиката.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС?

– Основните приоритети в управленската програма на съветниците от СДС е стимулирането на малкият и среден бизнес, откриването на нови работни места, провеждане на прозрачни конкурси, които не са предварително уговорени. От особено голямо значение е стимулирането на младите да се върнат в България, което може да се случи чрез по-малко пречки пред реализацията им, доверие във възможностите им и повишаване на стандарта на живот като цяло.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от Вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?

– Варненци настояват да се намали корупцията, да има повече работни места с по–добри заплати, адекватни на положените усилия и ефективността. Поставят въпроси за подобряване на пътната инфраструктура в периферията на града. За гражданите на Варна е необходимо да не спира подобряването на условията за живот, което може да се случи с активната работа на съветниците от СДС.

– В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефективна работа?

– Каквато и кауза да се защитава от съветниците на СДС, за реализацията й са решаващи общите усилия, хъс за работа и уменията, които имаме. Това са част от елементите, които всеки един добре стикован екип трябва да притежава, за да бъде полезен на обществото.

– Какви са потребностите на съгражданите ви, които ще са основни приоритети за вас в предстоящия мандат?

– За мен като млад човек, приоритети в предстоящият мандат ще бъдат реаризацията на младите хора, чрез откриването на нови работни места, които да се заемат от млади, отговорни, квалифицирани  и кадърни мои връстници.

Друг личен за мен приоритет ще бъде отделянето на повече средства от общинският бюджет за подпомагането на млади двойки с репродуктивни проблеми, програмите инвитро, както са популярни сред обществеността.

Share

Младежкият СДС провокира връстниците си да гласуват

Инициатива на младежката организация на Съюза на демократичните сили във Варна, провокира интерес на младежи към политиката. В предизборния щаб на организацията кандидатите за общински съветници от листата на СДС-Варна, дискутираха със свои връстници необходимостта от участие в местната власт във взимането на решения и последващата им реализация.

Аудиторията поставяше на обсъждане качествата на кандидатите, с които могат да спечелят доверието на младите, кои са темите, които остават встрани от вниманието на „голямата” политика и дали липсата на опит може да е пречка пред участието на връстниците им в местната власт.

Имаше въпроси, свързани с конкретни проблеми за възможността за кариерно развитие на младите специалисти, в образованието, в здравеопазването, в качеството при изпълнение на значими за града проекти.

Организаторите подчертаха, че младежката организация на СДС има осем свои представители в листата за общински съветници във Варна с номер 64 и всички те приемат като личен приоритет поставените от събеседниците им теми.

Share

Искам младите да се върнат в България, тук имат шанс

Петър Липисков е кандидат за общински съветник от листата на СДС-Варна, под номер 64 в бюлетината. Той е от реализиралите се в чужбина млади хора, които се връщат в България. Завършил е Техникум по машиностроене и автотранспорт във Варна. Има професионален опит в туризма, в печатница като оператор на високооборотна печатна машина. В Англия работи в голяма английска компания за поддръжка на апартаменти в централен Лондон и не след дълго става управител в същата фирма. В момента е главен оператор на единствената в страната високоскоростна ситопечатна машина.

– Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници от листата на СДС?
– Подобряване на живота на гражданите, ясни правила за всички, европейски граждани с европейски доходи.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците на СДС?
Имаме сериозна икономическа програма за прогнозиране и стратегическо развитие. Необходим е научен и административен екип за подготовка, участие и контрол в реализацията на европейските проекти във Варна – обновяване на градската среда и запазване на зелената система на града.

В социалната сфера и здравеопазването – повишаване на доходите на работещите в социалната сфера, реновиране на сградния фонд и на управлението в общинското здравеопазване с въвеждането на високотехнологични практики, например ТЕЛЕМЕДИЦИНА.

Образование и наука – повишаване на доходите на педагозите в детските градини и акцент върху местната история, практика и ангажираност към локалния патриотизъм като база за изграждането на национални и европейски ценности. В младежки дейности и спорт – активна подкрепа на младежта и спорта като профилактика на здравния статус на младите и възпитаване на истински български и европейски граждани.

Изграждане на инфраструктура под мотото „До дома на всеки варненец” – благоустрояване на вътрешно кварталните улици и пространства.
Изграждане на спортни съоръжения, велоалеи, паркове и детски площадки.

В каква степен добре стикования екип е гаранция за ефективна работа?
– Екипната работа е коренът на успеха в съвременния мултидисциплинарен свят. Когато всеки в екипа знае какво прави, всички ще бъдат мотивирани и работещи в хармония за обща цел. Това осигурява разнообразие от идеи, творчество, перспективи, възможности и подходи за вземане на ефективни решения. Добре стикованият екип позволява иновативност, като от своя страна създава конкурентно предимство.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци,хората от вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
– Един от основните проблеми е замърсяването на въздуха, в централната част проблем са парко местата, редовното сметосъбиране, поддръжката на зелените площи и междублоковите пространства.

– Какви конкретни ангажименти смятате за личен приоритет?
– Майките с колички не могат да се придвижват- условията в градската среда трябва да се подобрят; тротоарите трябва да се освободят от неправилно паркиралите автомобили. Майките с колички и хората в неравностойно положение трябва да се придвижват без препятствия в града! Мисля, че във всеки квартал трябва да има изграден спортен комплекс – децата трябва да спортуват и играят в безопасност.

И нещо лично – искам да покажа и да докажа на сънародниците си, които са извън пределите на страната, че те могат да помогнат на България и да направят така, за да се чувстват финансово добре и независими. Нека върнем българите в България ! В България всеки може да се докаже и да постигне целите си, нужно е само достатъчно силно желание.

Share

Най-ценната инвестиция е в гражданите на Варна

Геновева Михайлова е представител на гражданската квота в листата за общински съветници на СДС-Варна. Следва социален мениджмънт в Техническия университет, има дълъг стаж в ирландска данъчна компания със седалище Варна, журналист, популярен блогър.

– Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съвет от листата на СДС?
– Политическите послания на СДС са свързани с повишаване на доходите и стандарта на живот в България. „Европейски граждани с европейски доходи“ е нашето мото. То е кратък израз на политическата цел на партията – създаване на стабилна и просперираща икономическа среда, която ще доведе до повишаване на доходите, на стандарта на живот, което неминуемо ще привлече инвестиции в една градска среда с европейски облик.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС?
– Разбира се, запазването на десния модел на управление и изграждането на група от съветници от ПП СДС. Само така ще можем да следваме нашия политически модел и приоритетите си, както и ангажиментите пред гражданите, които са дали гласа си за нас.

Основна задача на кандидатите за общински съветници в листата на СДС е да се инвестира в гражданите. За да просперира една икономика е нужно да се създадат условия за обучение на експерти. Да се инвестира в развитието на младите хора, в образованието им, в подготовката на тесни специалисти, които да работят за България, да останат тук и да използват уменията си, за да развиват икономиката, здравеопазването, социалната политика. С нашите решения ще се стремим към усъвършенстването на една по-добра градска среда, към европейска инфраструктура.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от Вашият квартал, колегите в професионалната ви сфера?

– Решенията за Варна трябва да бъдат в посока изграждане на европейски облик пред всеки дом, пред всеки офис, пред всяка институция. Достъпна и добра среда.
Запазване на добрата социална политика на общината, усилена работа по посока на интеграция на хората в неравностойно положение.

Добрите решения винаги водят до добри резултати. Затова нашият стремеж ще бъде свързан не само с подобряване на средата, но и с много и усилена работа по отношение на развитието на всеки гражданин, осигурявайки условия в тази насока.

– В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефективна работа?

– Имам удоволствието да работя с хора, които са изключителни експерти в областите си. За мен най-важните предпоставки за един добре стикован екип са няколко – добре сплотен екип с експертни умения, ясни цели и задачи и силно желание за успех. Това ще ни води и в работата ни в Общински съвет.

– Какви са потребностите на съгражданите Ви, които ще са основни приоритети за Вас в предстоящия мандат?
– Родена съм в района, в който живея. С новоизградената инфраструктура той от години не е бил по-красив. Това, което притеснява хората, е тясно свързано с контрола на тази инфраструктура. Борбата с вандализма е неравностойна към този момент и това, което хората силно желаят, е да видят, че има грижа от страна на местната власт. Грижа към средствата, които са изразходвани, за да се изгради, както и лишенията, които те търпят, когато определени съоръжения, не функционират, в резултат на вандализъм.

Поддръжката е също едно от нещата. Веднъж изградена, тя трябва да се поддържа, както и да се контролира дали е достатъчно функционална. За едни дадено съоръжение е удобно, за други е препятствие. Затова е нужно да се търсят компромисни решения, а това може да стане много лесно – обществени обсъждания за всяка промяна, за всеки нов обект, който предстои да се изгради, за да се даде освен прозрачност и право на мнение на гражданите в каква среда биха искали да живеят.

– Какви лични ангажименти смятате за личен приоритет?
– Моят личен ангажимент към хората в района, от където съм издигната, не е по- различен от това, което искат живеещите в него. Общинският съвет е колективен орган и аз не мога да обещая нещо, което не зависи пряко от мен. Но мога да уверя избирателите си, че ще работя съвестно, водена от единственото желание за просперитет на моят град.
Ето някои цели, към които бих насочила работата си :

– Ясно и прозрачно представяне пред гражданите на предстоящи проекти;
– Засилен контрол върху изпълнението на проектите;
– Засилен контрол върху усвояването на средствата;
– Контрол върху опазването на изградената инфраструктура;
– Осигуряване на добра икономическа, социална и здравна среда. Разбира се, не на последно място – подходяща и полезна среда за май-малките жители на града, условия за развитие на младите, на учениците, на хората в неравностойно положение.

Ще работя усилено и усърдно за просперитета на град Варна.
Варна е за всички. Моите усилия, моят глас и работа, ще бъдат водени от любовта ми към града, в който живея. Защото аз обичам Варна.
Варна е за всички – европейски граждани с европейски доходи.

Share

Спортисти дадоха урок на евродепутата Александър Йорданов

Ценен урок предадоха млади спортисти по бойни изкуства на варненския евродепутат Александър Йорданов – как да удариш, без да те ударят. По време на визитата си във Варна Йорданов посети спортния клуб по кикбокс и муай тай „Йорк”, чиито председател Станислав Бахчеванов е и национален селекционер на Българската конфедерация. Бахчеванов е кандидат за общински съветник в листата на СДС-Варна, под номер 64 в интегралната бюлетина.

„Варна е школа за шампиони като Владимир Вълев, сегашен народен представител от ГЕРБ, каза треньорът. Този пример увлича младите и ги амбицира да полагат системни усилия о постоянство в тренировките и да преследват успеха”. По думите му спортът е алтернатива за лична изява на проблемни и агресивни деца и младежи, приобщава ги към екип, към ценности и им отваря врати към лична изява.

За националния ни отбор, в който има трима варненци, непосредствената задача е завоюването на медали следващата седмица на Световното първенство в Сараево, Босна и Херцеговина. Домакините връчиха на госта си и почетен плакет на клуб „Йорк”. Треньорът и възпитаниците му получиха покана да гостуват в Брюксел на варненския евродепутат от СДС Александър Йорданов.

Share

СДС пита варненци какво искат от местната власт

Чиста Варна, честно управление – това е най-синтезираният вариант на множеството идеи, които варненци записаха черно на бяло пред входа на морската градина. Инициативата е на младежката организация на СДС, която номинира осем свои представители в листата на Съюза на Демократичните сили  за общински съветници под номер 64 в интегралната бюлетина.

Младите представиха слогана на кампанията „Нашето време в Европа” и провокираха интерес сред излезли на разходка хора като представяха своите приоритети на бъдещи съветници от СДС-Варна, в икономическата и социалната сфера, в образованието, в здравеопазването, в инфраструктурата и в политиките, свързани с младите хора. И отправяха покана към всеки, който желае писмено да влезе в дискусия.

Под павилиона до слънчевия часовник в Морската градина беше поставен флипчарт, на който варненци, станали съпричастни на събитието, отправиха своите послания към местната власт, предлагаха идеи за конкретни проекти, и настояваха за решения на проблеми, останали в страни от вниманието на политиците. Ето някои от тях:
– По-добра реализация за младите лекари
– Чиста и зелена Варна
– Управление без корупция
– Повече сигурност за старите хора
– По-достъпна градска среда
– Повече работни места и по-високи доходи
– Бъдете честни и почтени

Колкото и разнопосочни да бяха предложенията на варненци, те концентрират в себе си увереност за развитието на Варна като град с неизчерпаем потенциал, с младия дух на жителите си. Участниците търсеха и получиха уверение от бъдещите съветници на СДС, че всяка идея ще намери подобаващо място в управленската програма на синята партия. И че политическата цел на СДС е европейски граждани с европейски доходи.

В младежката инициатива се включи и варненският евродепутат от СДС Александър Йорданов. Пред входа на Морската градина той поведе разговор за визията на СДС за Варна като за свободен, духовен и обновяващ се град. Той увери събеседниците си, че това не е само пожелание, а устойчива, целенасочена и отстоявана с много решителност политика, следвана от досегашните съветници на СДС-Варна, през всички мандати в Общинския съвет.

Share

Младите от СДС получиха подкрепа от евродепутата Александър Йорданов

Варненският евродепутат от СДС Александър Йорданов се включи активно в инициативата на младежката организация на синята партия във Варна. Пред входа на Морската градина той поведе разговор за визията на СДС за Варна като за свободен, духовен и обновяващ се град. Той увери събеседниците си, че това не е само пожелание, а устойчива, целенасочена и отстоявана с много решителност политика, следвана от досегашните съветници на СДС-Варна, през всички мандати в Общинския съвет.

Младежите от СДС лице в лице заявиха на съгражданите си, че стоят с имената си в синята листа за общински съветници под номер 64, че искат да участват във вземането на решения и в реализацията на полезни и важни за Варна проекти.

Участниците в кампанията под слогана „Нашето време в Европа”, подчертаха пред симпатизанти и привърженици приоритетите на бъдещите съветници от СДС-Варна в икономическата и социалната сфера, в образованието, в здравеопазването, в инфраструктурата и в политиките, свързани с младите хора на Варна. И уверяваха събеседниците си, че политическата цел на СДС е европейски граждани с европейски доходи.

Под павилиона до слънчевия часовник в Морската градина беше поставен флипчарт, на който варненци, станали съпричастни на събитието, отправиха своите послания към местната власт, предлагаха идеи за конкретни проекти, и настояваха за решения на проблеми, останали в страни от вниманието на политиците.

Share

Евродепутатът Александър Йорданов във Варна в подкрепа на СДС

Варненският евродепутат от СДС Александър Йорданов се включи в предизборната кампания на СДС-Варна. В офиса на евродепутата, който се намира в централата на СДС на бул. „Княз БорисI”, той изрази подкрепа за предстоящите инициативи и изрази увереност в успеха на кандидатите за общински съветници от СДС под номер 64 в интегралната бюлетина.

Пред представители на предизборния щаб на СДС и на щабовете в петте района на Варна Йорданов подчерта, че е впечатлен от европейския облик на кампанията на синята партия, чиито слоган е „Нашето време в Европа”. И припомни, че до всеки симпатизант и привърженик трябва да стигне посланието на СДС – Европейски граждани с европейски доходи.

Варненският евродепутат подкрепи с участието си и инициативата на младежката организация на синята партия във Варна. Пред входа на Морската градина той поведе разговор за визията на СДС за Варна като за свободен, духовен и обновяващ се град. Той увери събеседниците си, че това не е само пожелание, а устойчива и отстоявана с много решимост политика на СДС-Варна.

Share

Младите варненци заслужават шанс за реализация тук, а не в емиграция

Веселина Тодорова e кандидат за общински съветник от листата на СДС-Варна. Тя е представител на младежката организация на синята партия, която номинира 8 имена в листата. Завършила е Гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх” във Варна с френски език”. Следва право във ВСУ „Черноризец Храбър”. Правоспособен юрист е от началото на 2015-та година и от четири години е главен юрисконсулт в общинска фирма.

– Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници от листата на СДС?
– За мен като млад дясномислещ човек, основното политическо послание Европейски граждани с европейски доходи. Цел на дясното управление е развита икономика, икономическа свобода, свобода на инициативата, снижаване до минимум на данъчната тежест и натиска от страна на държавата чрез регулаторни и разрешителни режими. Това са условията за откриване на работни места и създаване на възможности за младите, за да не се налага да търсят по-добра реализация извън България.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС?
– Основните приоритети в управленската програма на съветниците от СДС е подобряване на стандарта на живот на варненци. Това би могло да продължи с подобряване на икономическата среда за развиване на малкият и среден бизнес, с откриването на нови работни места, които да се заемат от млади, образовани и квалифицирани кадри.
От особена важност е реконструирането и благоустрояването на междублоковите пространства в целия град, както и изграждането на спортни съоръжения, за да се стимулират младите хора да спортуват, тъй като спортът е здраве.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от Вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
– Хората, с които аз се срещам, са предимно млади и образовани мои връстници, които настояват за шанс за професионална реализация тук в България, като се откриват нови работни места, и като се правят прозрачни конкурси, а не предварително решен изход.
Моите познати виждат, че във Варна се работи по облагородяването на града ни, разбират, че то става с активното участие на съветниците от СДС. Но има още работа да се свърши, която работа, за която кандидатите на СДС имат уменията, опита и капацитета да я свършат.

– В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефективна работа?

– Всяко едно начинание, което човек започне, трудно би имало успех, ако няма добра екипна работа от експерти в дадената област. Като бивш спортист по баскетбол, за мен винаги е било важно да има екипност, която е гаранцията за успех.

– Какви са потребностите на съгражданите ви, които ще са основни приоритети за вас в предстоящия мандат?
– За мен в предстоящият мандат приоритети ще бъдат на първо място развиването и подпомагането на младежта и спорта, като се инвестира от бюджета на Община Варна повече средства в изграждането на спортни съоръжения и организирането на повече младежки спортни програми.
На следващо място, основен приоритет за мен е професионалното развитие на младите хора, които желаят това да се случи в България, за да не се налага да са далеч от близките и роднините си, търсейки реализация зад граница.

Share

Свилен Христов: СДС е емблемата на прехода

Свилен Христов е главен художествен ръководител на фолклорен ансамбъл „Гергана” – Варна, докторант в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев” в Пловдив. Целият му професионален път е свързан със съхраняване, популяризиране и представяне пред публика на танцовото и музиклно наследство на народа ни. Това е и личният му приоритет като кандидат за общински съветник от листата на СДС-Варна

– Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници от листата на СДС?
– В следващия Общински съвет групата на СДС ще заложи на няколко конкретни стълба – неща, които ще върнат доверието на гражданите в институцията. Прозрачността и отчетността в разходването на публичните средства ще е един от основните приоритети за съветниците ни.

Създаване на научен и административен екип, който да гарантира една по-добра усвояемост на средствата и ефективна реализация на европейските проекти във Варна.

В социалната сфера и здравеопазването – повишаване доходите и условията на труд, за да може хората, работещи в тази сфера, да добият самочувствие на европейски граждани с европейски доходи!

В образованието, науката, младежките дейности и спорт СДС поема ясни и конкретни инициативи, които да ангажират младите хора и възпитат у тях едно отговорно отношение към заобикалящата ги среда и гражданско самосъзнание!

СДС – Варна ще остане гарант, както за правилно зададената посока в развитието на града през последните 7-8 години, така и за контрола по реализацията и разходването на средства от бюджета на Варна!

СДС е емблемата на дясно представените партии във Варна, емблема с която всеки иска да се закичи и афишира, емблема която гарантира висок и доказан политически морал!

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от Вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
– Определено в следващия управленски мандат, в който, дай Боже, СДС да има по-голямо представителство, трябва да се обърне внимание на малките улички и междублоковите пространства, както и на периферията на градските зони.

Селата, които са в община Варна, трябва да се почувстват като част от градската среда, а не откъснати от районите си и от районната администрация. Трябва да се обърне сериозно внимание на инфраструктурата в тях. Селищните образувания в града са част от облика му, нещо, за което администрацията нехае и игнорира. Развитието на една културно-развлекателна зона ще е в плюс за икономиката на Варна!

– В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефективна работа?
– Добрият и стикован екип е гаранция за ефективността на всеки един проект, квалифицираните и добре подготвени кадри само могат да засилят доверието на гражданите в институциите. Младите хора с тяхната инициатива, стремеж за професионално израстване трябва да бъдат ангажирани в политиките, проектите и обществен ритъм на Община Варна!

– Какви са потребностите на съгражданите ви, които ще са основни приоритети за вас в предстоящия мандат?
– Като хореограф и човек, пряко ангажиран с фолклорното танцово изкуство, мисля, че е редно да защитавам интересите на нашата гилдия, а в областта на фолклора те не са никак малко.

Варна е един от градовете в страната, в който самодейното танцово изкуство е на едно от водещите места в България, това го доказват множеството награди, които печелят ансамблите ни по конкурси в страната и чужбина. В това отношение мисля, че общинската администрация е длъжник на фолклорното ни танцово изкуство! Спокойно бюджетът на Варна може да понесе един товар в размер на няколко стотин хиляди лева, които да се насочат към запазване, развитие и популяризиране на фолклорното танцово изкуство във Варна и неговата национална представителност. Това ще е и моят личен приоритет ако бъда избран за общински съветник.

Личното ми послание е свързано с членството ми СДС-Варна от 1997г. Както тогава, така и днес, продължавам да вярвам в синята идея и съм убеден, че СДС ще остане стожера в дясното политическо пространство, който да е гарант за европейското бъдеще на България!

СДС е емблемата на прехода! Колкото и да се опитват да очернят и припишат негативите на прехода на нас, толкова повече подценяват българския народ. Всички ние, които сме били активната част от този преход, знаем кой е виновникът за престъпната приватизация и всички последвали негативи за икономиката в страната. СДС заплати висока цена за допуснатите грешки и още не може да надигне снага от забитите ножове, от предателите, от хората които осребриха властта си и с нищо не допринесоха за общото благосъстояние на България.

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори