Архив за месец: март 2019

Борисов забрани на членовете на ГЕРБ да ползват езика на омразата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изтъкна работата на България по Пакета Мобилност и грешките, а който с поред него „българи са отрязали главата на транспортните работници„.

Борисов коментира промяната в решението на ДБ водач на листата да бъде евродепутата Светослав Малинов, който не присъства на гласуването на Пакета Мобилност. „5 години там и накрая друг водач на листата“.

Като свалим ГЕРБ и СДС какво ще правим е въпрос, който опонентите не си задават, подчерта Борисов. Неприятно му е, че другите в дясно вместо да се обединят, работят срещу ГЕРБ и СДС и така помагат на БСП.

За хората от БСП апартаментите и ниските цени не са никакъв проблем, те са свикнали да живеят в скъпи жилища от 9 септември 44-та.

Лошо ни удариха и от това зависи дали сме си сложили голяма обица на ухото, призна Борисов. От удара искам да излезем обединени и силни.

Забранявам да се вкарвате в говоренето на омразата, обърна се лидерът на партията към членовете. По думите му дори когато ГЕРБ греши, си понася наказанията.

Не искам да сте кучки„, каза Борисов по повод коментар на Елена Йончева. „Искам да сте добронамерени и градящи„, призова той.

Заедно ще успеем да постигнем резултати който ще надхвърли очакваните от злонамерените ни опоненти. Това обяви председателят на СДС Румен Христов след обявяване на Евролистата на коалицията между СДС и ГЕРБ.

Представители на СДС Варна, начело с председателя Д-р Янко Станев

Дано имаме щастието и търпението да се поздравим с победа с осем евродепутата./news.bg

Share

Александър Йорданов: СДС е символ на дясното

Александър Йорданов приветства подписаното споразумение между ГЕРБ и СДС и призива на председателя на ЕНП Жозеф Дол за обединение на десните гласове в България.

„От години, без да участвам активно в работата на СДС, съм призовавал по различни поводи за намиране на формули за обединение на дясното политическо пространство. Това е необходимо не от политически каприз или амбиция. То е необходимо и за стабилността на България, и за успеха на дясното политическо семейство“, коментира Йорданов.

Той подчерта, че СДС е символ на дясното, тъй като е началото на един процес на противопоставяне на тоталитарната комунистическа система.

Йорданов посочи, че изборите, които предстоят, са изключително отговорни. Тук става дума за европейски избори, от които ще зависи през следващите пет години в каква Европа искаме да живеем – обединена или разединена.

СДС не се е слял с ГЕРБ, обясни Йорданов. Той заяви, че не се притеснява и занапред да критикува управляващите, когато става въпрос за вътрешна политика. По отношение на пакета „Макрон“ Йорданов каза, че би гласувал заедно с останалите български евродепутати, въпреки вътрешното си убеждение.

Запис на участието на Александър Йорданов в сутрешния блок на БНТ на 29 март.

https://www.bnt.bg/bg/a/aleksandr-yordanov-sds-e-simvol-na-dyasnoto

Share

Политическо споразумение за Европейските избори между ГЕРБ и СДС

Share

ГЕРБ и СДС си стиснаха ръцете. Борисов: Дариткова замества Цветанов

ГЕРБ и СДС дават пресконференция след подписаното споразумение за европейските избори. От емблематичната улица „Раковски“ 134 определиха двамата си представители в листата на управляващите за Брюксел още във вторник, но заявиха, че ще ги съобщят първо на партньорите си.

Сред спряганите имена са тези на Владимир Кисьов и Любов Панайотова. Така днес ще стане ясно кого изпращат седесарите при ГЕРБ за изборите на 26 май, както и кои две места ще им преотстъпи ГЕРБ в общата листа.

„В отговор на новите предизвикателства на ЕС и призива за единство на ЕНП, ГЕРБ и СДС се споразумяха за участие в единна листа. Обединяваме се около следното: избраните евродепутати да поемат категоричен ангажимент, че ще бъдат от групата на ЕНП“, изчете споразумението Цветан Цветанов.

В листата ще има двама представители на СДС, като едното място ще е шестото. Освен това на агитационните материали ще има надписи на двете партии.

„Номинациите бяха труден процес за нас. Ние се съобразихме с това кой ще допринесе най-много за тази предизборна кампания. 15номинации имахме, трима се отказаха – Теодор Петков, Владимир Кисьов и аз се отказахме. Спираме се на следните имена – за шестото място Александър Йорданов и на последно място, символично, главният секретар на СДС Илия Лазаров„, съобщи чаканата новина Румен Христов.

„Сега съвместно да се борим за един по-добър резултат. В коментарита, които съм чувал, мисля, че Александър Йорданов, ние можем да гарантираме, че нашите структури ще работят за всички кандидати и няма да допуснем номерца с преференциите в наши сестрински партии, имаше такива в предиши избори, които твърдяха, че са наши сестрински партии“, заяви премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Шеф на парламентарната група ще бъде Даниела Дариткова. Уважавана от партията, доктор, човек с качества и може да контролира групата в добрия смисъм на думата. Докрая на деня ще кажа кой ще замени г-жа Цачева, защото искам да направя всички проверки“, съобщи още Борисов.

Източник:pik.bg

Share

Националният съвет на СДС даде зелена светлина за споразумението с ГЕРБ за Евроизборите

Днес се проведе национален съвет на СДС. Представителите на партията трябваше да решат, дали да упълномощят ръководството да подпише споразумение с ГЕРБ за съвместно явяване на изборите за европейския парламент, които ще се проведат в край на месец май тази година. 

На заседанието беше решено, че Националният съвет на СДС дава мандат на председателя на партията да финализира преговорите с ПП ГЕРБ и да подпише политическо споразумение за съвместно явяване на предстоящите Европейски избори на 26 май 2019 г.

Националният съвет освен това реши да съкрати срока за номиниране за кандидати на СДС за Европейските избори, който беше определен на предишния Национален съвет на 15 март. До 11 часа във вторник, 26 март, номинации ще се приемат в централата на партията. 

Share

Варненски седесари се включиха в преклонениетo пред жертвите от лагера „Слънчев ден“ край Ловеч

Членове и симпатизанти на Съюза на демократичните сили – Варна за поредна година отдадоха почит пред жертвите на комунистическия терор в лагера „Слънчев бряг“ край гр. Ловеч. Ловчанският митрополит отслужи литургия в памет на загиналите. Пред събралото се множество говори и председателят на СДС Румен Христов. Дошлите днес край Ловеч почетоха с минута мълчание паметта на жертвите на мракобесния режим. 

След като през 1959 г. Политбюро на ЦК на БКП взима решение да закрие лагера „Белене“ със съгласие на висшето комунистическо ръководство, Държавна сигурност създава нов лагер, наречен Трудовата група край гр. Ловеч. Той става известен като лагера „Слънчев бряг“ (1959 – 1962 г.). В него попадат всички, които са си позволили да надигнат глава, и тези, които са заклеймени като политическите врагове на комунистическия режим. 

От 166 души в началото, за няколко месеца в лагера „Слънчев бряг“ вече са въдворени без съд и присъда около 1500 души. Всяка нова група хора, пристигнала в лагера, била бита с тояги от старите лагеристи, по заповед на ръководството. Всеки, който не изпълнявал заповедта, също бил пребит. Архивите разказват, че до закриване на лагера през април 1962 г. в него са намерили смъртта си 151 души. Телата не са предавани на близките, а са извозвани във вече бившия лагер „Белене“ и са заравяни на един от пустеещите острови.

В лагера „Слънчев бряг“ са въдворявани оцелели от комунистическите репресии бивши депутати, търговци, земеделци, адвокати, хора на изкуството, както и обикновени селяни, отказали да дадат добитъка и земите си в ТКЗС. Писмените данни разкриват нечовешкия режим в лагера „Слънчев бряг“ с всекидневни побоища, терор и убийства на лагеристи. 

На 23 март 1990 г. местната организация на СДС в Ловеч инициира първото поклонение на мястото на каменната кариера на бившия лагер. Оттогава, без прекъсване, година след година, демократичната общност отдава почит на загиналите, за да не забравят бъдещите поколения зверствата и репресиите, които комунистическия строй причинява на хората. Съюзът на демократичните сили завинаги ще остане антикомунистическа партия.

Саможертвата на загиналите от комунистическия режим не трябва да бъде забравена, защото благодарение на тях, днес живеем в демократично общество и изразяваме свободно мнението си.

Битката за отстояване на идеалите и ценностите ни трябва да се води всеки ден, за да бъде България достойна европейска държава.

Share

Каним всички демократи на поклонение пред жертвите на лагера „Слънчев бряг“ край Ловеч, на 23 март

На 23 март 2019 г. членовете и симпатизантите на Съюза на демократичните сили за поредна година ще отдадат почит пред жертвите на комунистическия терор на лагера „Слънчев бряг“ край гр. Ловеч. След като през 1959 г.  Политбюро на ЦК на БКП взима решение да закрие лагера „Белене“ със съгласие на висшето комунистическо ръководство, Държавна сигурност създава нов лагер, наречен Трудовата група край гр. Ловеч.

Той става известен като лагера „Слънчев бряг“ (1959 – 1962 г.). В него попадат всички, които са си позволили да надигнат глава, и тези, които са заклеймени като политическите врагове на комунистическия режим. 

От 166 души в началото, за няколко месеца в лагера „Слънчев бряг“ вече са въдворени без съд и присъда около 1500 души. Всяка нова група хора, пристигнала в лагера, била бита с тояги от старите лагеристи, по заповед на ръководството. Всеки, който не изпълнявал заповедта, също бил пребит. Архивите разказват, че до закриване на лагера през април 1962 г. в него са намерили смъртта си 151 души. Телата не са предавани на близките, а са извозвани във вече бившия лагер „Белене“ и са заравяни на един от пустеещите острови.

В лагера „Слънчев бряг“ са въдворявани оцелели от комунистическите репресии бивши депутати, търговци, земеделци, адвокати, хора на изкуството, както и обикновени селяни, отказали да дадат добитъка и земите си в ТКЗС. Писмените данни разкриват нечовешкия режим в лагера „Слънчев бряг“ с всекидневни побоища, терор и убийства на лагеристи. 

На 23 март 1990 г. местната огранизация на СДС в Ловеч иницира първото поклонение на мястото на каменната кариера на бившия лагер.

Оттогава, без прекъсване, година след година, демократичната общност отдава почит на загиналите, за да не забравят бъдещите поколения зверствата и репресиите, които комунистическия строй причинява на хората. Съюзът на демократичните сили завинаги ще остане антикомунистическа партия.

Саможертвата на загиналите от комунистическия режим не трябва да бъде забравена, защото благодарение на тях, днес живеем в демократично общество и изразяваме свободно мнението си.

Битката за отстояване на идеалите и ценностите ни трябва да се води всеки ден, за да бъде България достойна европейска държава. 

Национален съвет на СДС

Share

Кольо Колев, лагерник от „Слънчев бряг“: За истината хиляди пъти да знам, че ще умра – бих го направил

Създаването на концлагера край Ловеч става през август 1959 г. със знанието на Политбюро на ЦК на БКП, пред което тогавашният министър на вътрешните работи ген. Георги Цанков докладва за прехвърлянето на близо 170 лагеристи от току що закрития лагер на остров Персин до Белене в трудова група до каменна кариера край Ловеч. Така е поставено началото на концлагерът, в който за кратко време са въдворени най-малко 1500 души, определени от комунистическия режим като противници на властта. Днес ви разказваме историята на един от общо двамата освободени и успели да се спасят от зверствата на властта- Кольо Колев в интервю за предаването „Вече 30 години-времето е наше“ на Радио „Фокус“.

Водещ: Г-н Колев, всяка година присъствате на възпоменанията, вероятно и тази година няма да бъде изключение?

Кольо Колев: Най-хубавото е, че това ще бъде на 23 март. На 23 март тази година ще бъде възпоменанието, и то във връзка с годишнината на закриването на лагера. Лагерът беше закрит 1962 година. Аз от 1990 година само един път съм пропуснал. Още от първия път всички, които отидохме, се криехме, не искахме да казваме, че сме били там. Но всеки, който навлезеше на 20-30 метра в района на кариерата на самия лагер, прилошава му, припада, заливат го с вода и някой го потупва, прегледа го и рече: „Бате, ти си жив“. И ей така се издадохме. Първия път бяхме 7-8 човека. Всяка година се събирахме, до преди десетина години се събирахме кога по 5-6, кога по 3-4. В последните 5-6 години хората са подготвени за шествието, отиват горе, присъстват на ритуалите. Отивайки горе на кариерата, където беше лагерът, едва ли не се взирам във всеки – дано да срещна, дано да видя някое познато лице от тези, които сме.

Водещ: Вие надявате ли се на някакъв вид справедливост, дори толкова години след събитията, случили се в този лагер, от дистанцията на времето? Някой все пак да признае, да понесе отговорността за тези събития?

Share

Борисов обеща 2 сигурни места на СДС

Премиерът Бойко Борисов е обещал две сигурни места на СДС в предстоящия Европейски парламент. Това стана ясно по време на среща в централата на ГЕРБ на ръководствата на двете партии, предаде репортер на БГНЕС.

Председателите на двете политически сили Цветан Цветанов и Румен Христов определиха срещата като опознавателна. Следващата седмица предстои нова среща, на която ще бъдат изчистени всички възникнали днес въпроси.

След срещата премиерът Борисов заяви, че се надява и други политически сили да се присъединят към коалицията, за да можем да защитаваме редица важни за българското общество въпроси, като „пакета мобилност“. В края на срещата премиерът заяви, че има прекалено много задачи като премиер, затова няма време да се занимава с коалиционни разговори и затова разчита на експертния потенциал на ръководствата на двете партии.

Официалното представяне на листата ще бъде на 31 март. /БГНЕС

Share

Румен Христов: В сряда правим първа среща с ГЕРБ /Видео/

Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол призова всички членки на политическото семейство у нас да се явят заедно на евровота. От СДС обявиха, че са готови за преговори.

„Отношението към ГЕРБ от страна на СДС е опозиционно, но нека да не забравяме, че отиваме на евроизбори. Не говорим за избор на министър-председател на България. Това не е първи призив на Дол”, коментира в предаването „Лице в Лице” лидерът на СДС Румен Христов.

Предстоят разговори с други формации в дясно. Водим от дълго време преговори с „Демократична България”, където има една партия, член на Европейската народна партия, а именно ДСБ. Предстоят разговори с ГЕРБ и най-вероятно ще бъдат в сряда”, уточни Христов.

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори