Архив за месец: май 2019

Единството, вдъхновението и надеждата са основа на листата №12

Председателят на СДС-Варна, д-р Янко Станев пред „Днес+”

– Д-р Станев, какво е политическото послание на СДС-Варна, за евроизбори 2019?

– Аз мисля, че това не са избори за слава, а избори за свободата. За Европа и за свободата.Това е убеждението на СДС-Варна. Радваме се, че „Движение Гергьовден”, Съюзът „ДВ на репресираните” са с общи позиции и тук, във Варна, работим заедно. Това е дори разширяване на формата Европейска народна партия /ЕНП/. 

– Как въздейства моделът ЕНП на избирателите според Вас?

– Единството, вдъхновението и надеждата са основа на тази коалиция ГЕРБ-СДС и колегите, които се присъединиха към нас, това се чувства и сред членовете, и сред симпатизантите. Това е правилният политически път, особено за евроизбори. 

– Има сериозен опит за компроматна атака срещу десницата?

– От компромати рано или късно ще си изпатят тези, които ги правят. Тази вербална, пасивна, активна и всякаква агресия не e европоведение, а евроПАДЕНИЕ. Друг е въпросът, че грешките трябва да се отчитат и да има ефективност при понататъшните управленски решения. Мисля, че политическата класа в България вече е узряла за това, че смяна на модела на живот в страната трябва да има. Това е пътят, по който трябва да се върви напред. Всички мерки за повишаване на доходите на българите са добри. Всички мерки против т.нар. корупция (но не помпозни и илюстративни, а реални и многомащабни), както и срещу другите порочни модели, пречещи за повишаване на доходите, трябва да бъдат достатъчно ефективни. Всичко, което е добро за обикновения българин, трябва да се реализира, а всичко, което не е добро – да отпадне. Това е и задачата на депутатите от Република България в Европейския парламент. 

– Смятате ли, че всички кандидати от листата на ГЕРБ-СДС са готови за този път?

– Мога да ви гарантирам, че всички кандидати в листата на ГЕРБ-СДС и партньорите им са готови за защита на интересите на българските граждани и на Република България в Европарламента. Абсолютно готови. Не се интересувам от частичните вътрешни резултати, а само от крайния резултат на ЕНП-коалицията. Разбира се, че всеки има право на избор, всеки има избор да ползва преференция, и активност в други аспекти. Това е дясното мислене. Но ние в СДС-Варна, сме за стабилността на големия проект ГЕРБ-СДС и формата ЕНП и партньори.

Share

Честит ден на духовността

И ний сме дали нещо на света,

На вси славяни книга да четат!

Честит празник на писмеността, на просветата и на духовността!

Днес България почита делото на Светите братя Кирил и Методий, на всички просветители, на българските учители, на хората на духа, без чиито подвиг нямаше да се съхраним като народ.

Бъдете преблагословени!

Ръководство на СДС Варна

Share

Само силен десен съюз може да доведе до победата на евроизборите

Ирина Делчева, областен координатор на „Движение Гергьовден” във Варна

– Г-жо Делчева, защо предпочетохте да сте част от съюза на ГЕРБ и СДС в евроизборите, след като социолози дълго време прогнозираха преднина на БСП?

– ПП „Движение Гергьовден” е създадена и работи повече от 22 г. начело с нейния почетен председател Любен Дилов -син. Връзката и със СДС е още от 2005 г., когато двете партии заедно, обединени в съюза ОДС, участваха в 40-то Народно събрание. Решението за подкрепа на съюза ГЕРБ-СДС за евроизборите 2019 е взето като национално решение на партията. Освен това на варненска територия нямаме причина ние да не работим заедно и да не подкрепим общата листа на двете десни партии ГЕРБ-СДС. Листата с номер 12 в интегралната бюлетина е с най-изявени имена, с най-подготвените кадри, доказали се в евроструктурите с компетентност и отдаденост на важни за България и за Европа каузи. Убедена съм, че всички депутати от тази листа като част от ЕНП ще работят, за да няма Европа на две скорости, за преодоляване на неравенствата, за единни стандарти в целия ЕС.

– Как оценявате сътрудничеството във Варна на СДС, „Движение Гергьовден” и Съюз „ДВ на репресираните” за вота на 26 май?

Чудесна колаборация между местните структури на партиите, стройна координация по районните щабове и в общинския предизборен щаб. Реализирахме много общи инициативи, включително и срещата на 18 май с двамата кандидати на СДС в общата листа с ГЕРБ г-н Александър Йорданов и организационния секретар на СДС Илия Лазаров. Активистите на „Гергьовден” и нашите симпатизанти, районните ни отговорници работят много координирано с актива на СДС и са ангажирани пряко с предизборната кампания.

– Защо според Вас е толкова важно да се гласува за Европейски парламент?

Защото всички ние, отговорните десни хора знаем, че възможностите, които дава Европа както за регионите, така и за секторните политики на страната, са жизнено важни за нас като една от най-новите членки на съюза. Всички варненци виждаме каква е промяната на града ни в последните години, и каква огромна част от тази промяна беше постигната с подкрепата на европейски програми и проекти. 
Наред с това Европа е пред едно от най-сериозните си изпитания може би от самото си създаване – дезинтеграционните процеси, довели до Брекзит, както и заради възхода на популистки и националистически партии и движения.

– Този десен проект ГЕРБ-СДС-„Движение Гергьовден”- Съюз”ДВ на репресираните” носи ли потенциал за бъдещи общи действия?

Да, виждам в него потенциал за сътрудничество, а може би дори и коалиционен съюз за предстоящите през есента местни избори. Аргументи за това са в общите ценности, идеи и възгледи между тези десни партии. На второ място – в най новата ни история, в историята на прехода, стабилността и най-значимите успехи на страната са били в периоди, в които управляват съюзи от десни партии а не еднолично партийно управление. И не на последно място – аргумент за дясно обединение е реваншизмът и агресивността на партийното ръководство на БСП. В Гергьовден мислим, че само силен десен съюз може да спре похода на БСП към власта в страната и в Европа.

Share

В евролистата на ГЕРБ и СДС са най-достойните кандидати

Кольо Петков е председател на варненския „Съюз ДВ на репресираните”, който е част от десния съюз между ГЕРБ и СДС на изборите за Европейски парламент.

– Г-н Петков, защо вашият съюз избра партньорство със СДС и ГЕРБ в Евроизборите?

– Защото ние сме едни от създателите на БЗНС „Никола Петков” и Съюза на репресираните в България от началото на демократичните процеси, със СДС изповядваме едни и същи ценности, съвместно със СДС продължихме заедно да работим за демократичните промени към по-добра, по-справедлива и просперираща България. Сега този наш съвместен проект искаме да намери продължение в изборите за Европейски парламент, след като създадохме необходимата организация и структури във Варна и страната. Считаме, че обединени – ГЕРБ, СДС, нашия Съюз „ДВ на репресираните” и „Движение Гергьовден”, ще постигнем по-добри резултати и ще изпратим достойните хора, достойни представители на десницата, които да са част от ЕНП. На кандидатите в листата ГЕРБ-СДС разчитаме да осъществят нашите представи за силна България в обединена Европа, да допринесат за нашите идеи за промяна на благосъстоянието на българите. 

– Защо липсва дебатът за Европа и откровените лъжи от страна на основния опонент БСП?

– Кампанията е груба, тъй като много от включените в листата на БСП за евродепутати са лица, които не бива да бъдат допускани въобще като кандидати, след като вече са показали със своите действия, че работата им е пагубна за страната ни. Повечето от тях преследват личния си интерес, реваншизъм и т.н, без да допринасят за интеграцията на България в Европа. Мнозинството от гласоподавателите желаят промените, които трябва да настъпят и в страната, и в ЕС, като определят, че пътят, който трябва да вървим, е да променим първо всички правила и норми в България, за да бъдем достоен член на ЕС, да искаме това, което ни се полага като народ и да се слеем в общото европейско семейство. 

– Каква е оценката Ви за сътруднчеството във Варна между СДС, „Движение Гергьовден” и Съюз „ДВ на репресираните?
– Това е едно добро начало, което трябва да се развие и с общи усилия да постигнем по-добри резултати на 26 май. Като десни формации имаме общи възгледи, преследваме едни и същи цели, не спорим по средствата, с които да ги осъществим. Смятаме, че нашите кандидати са най-достойни и ще защитят интересите на цялото общество и на варненци в частност.

Share
Председателят на предизборния щаб на СДС-Варна /в средата/, с водещия кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председателския пост на Европейската комисия Манфред Вебер във Виена

Камен Харизанов: Не е трудно за СДС-Варна, да държи високо предизборно темпо

Камен Харизанов е председател на предизборния щаб на СДС за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент, в които СДС участва в обща листа с ГЕРБ. На 33.г. е., от години членува във варненската младежка организация на СДС, член е на Контролния съвет на синята партия. В навечерието на самия изборен ден разговаряме за характера на кампанията и иакви са очакванията на варненските седесари дза представянето на десния съюз ГЕРБ-СДС на предстоящия вот.

– Г-н Харизанов, областният съвет обяви преди дни , че на финалната права до 26 май СДС минава на високи обороти. Какво означава това за предизборния щаб и за щабовте в петте раойона на Варна?

– Темпото е високо от самото начало на кампанията. СДС във Варна по дефиниция работи много мобилизирано, хората имат опит и са мотивирани, както в изборни кампании, така и във времето между избори. Истинската работа е всъщност е именно във времето между едни и други избори. Затова в организационния живот в структурите по места няма паузи, отпуск или периоди на безвремие. Събираме се и по политически поводи, и като инициативи, посветени на годишнини, и просто като единомишленици. Така че е много лесно да вдигнем обороти. Дори не се налага специална инструкция – седесарите във Варна знаят, могат и го правят. Правят го всеотдайно, обединени от това, което ги е събрало още в началото на прехода, което не е угаснало и до днес, и което всъщност е съдържанието зад трите букви и лъвчето със знака „виктори”. Това създаде условия и за изключително тясното сътрудничество между варненските организации на СДС с „Движение Гергьовден” и със Съюза „ДВ на репресираните”. Техни представители са част от състава на всички щабове и работят съвместно с нашите хора много активно. В хода на кампанията ни към нас се присъединиха и много доброволци, което е сигурен белег, че хората се доверяват на СДС и на нашите партньори от Гергьовден и от Съюза на репресираните.

– Вие сте млад човек, важно ли е за Вашето поколение каква ще е Европа в следващите десетилетия.

– Точно за нас е най-важно, защото това ще е бъдещето за нашите деца. Родителите ни изнесоха на плещите си тежестта на прехода, повечето от тях избраха да останат тук и да осъществят представите си за свободна и демократична България. Но не и децата им. Много мои връстници направиха друг избор – заминаха да учат в чужбина и намериха реализация там. Те избраха Европа в буквалния смисъл – работят, създават семейства в развитите европейски страни. Аз и по-голяма част от моите , колеги оценяваме шансовете, които имаме тук, в България, като част от ЕС. Наша е отговорността страната ни да е равноправен член на съюза, с реален принос за укрепването и консолидацията му, за преодоляване на центробежните и дезинтеграционни процеси. Имаме много работа към тази цел, имаме предизвикателства. Но си струва. 
Аз не споделям всеобщата мантра, че младите не се интересуват от политика, че се отегчават или че не им се занимава с това. Хората от моето поколение пораснахме, имаме семейства и осъзнахме, че дори да не ни интересува политиката, тя се интересува от нас. Политиката е не само на телевизора, а в ежедневието ни – в улиците, по които ходим, в детските градини, в училищата, в начина по който работим и по който почиваме, в здравеопазването, в достойните старини на нашите баби и дядовци. Затова и една от целите в кампанията ни е да се срещнем с възможно най-голям брой хора, да чуем мнения, проблеми, за да търсим заедно решения и то дори такива, свързани с участието в европейските структури.
Осъзнахме, че участието ни в това е начинът да не прекъсваме връзката с връстниците ни зад граница, а може би на свой ред да успеем да задържим децата си в България. Възможно е, единствено ако измерваме амбициите си не само с героичното си минало, а с напредналото настояще на нашите европейски връстници.

– По пътя към подобни цели обаче неизбежно идва сравнението между доходите у нас и в развитите европейски страни.
– Безспорно. Преди доста време СДС формулира като основна своя цел повишаване доходите на гражданите. Ние приехме за наша нова кауза „ Българите – европейски граждани с европейски доходи“. След като България изпълни всички политически критерии за влизането в НАТО и ЕС, след като държавната собственост бе трансформирана в частна, която е основата за развитието на пазарната икономика, логично е да си поставим за цел повишаване жизнения стандарт на българските граждани. Не бива да се учудвате, че една дясна формация, каквато е СДС, говори за доходи, защото, за да има просперитет на икономиката, е необходимо да имаме достатъчно квалифицирани и удовлетворени от своето възнаграждение граждани.Аз лично смятам, че в предстоящия мандат на дясната коалиция ГЕРБ-СДС в Европарламента като част от ЕНП тази разлика в доходите на българите и останалите европейци значително ще се редуцира.

Share

Как можем да догоним средноевропейските доходи

На последната си конференция СДС формулира като основна своя цел повишаване доходите на гражданите. Ние приехме за наша нова кауза „ Българите – европейски граждани с европейски доходи“. След като България изпълни всички политически критерии за влизането в НАТО и ЕС, след като държавната собственост бе трансформирана в частна, която е основата за развитието на пазарната икономика, логично е да си поставим за цел повишаване жизнения стандарт на българските граждани. Не бива да се учудвате, че една дясна формация, каквато е СДС, говори за доходи, защото, за да има просперитет на икономиката, е необходимо да имаме достатъчно квалифицирани и удовлетворени от своето възнаграждение граждани.

Говорейки за доходи, трябва да имаме предвид обаче и базата, от която тръгна България. А тя е не само най-ниската, в сравнение с останалите европейски държави, но бих казал, че беше почти нулева. След разрухата, която ни остави кабинетът на Жан Виденов, доходите бяха рекордно ниски – 3-4 долара пенсии, а заплатите 8-10 долара.

Да се надгражда от тази база не бе никак лесно, без значение дали правителствата, които управляваха оттогава досега, бяха десни или леви. Освен сривът при пенсиите и заплатите, по-голямата щета беше сривът на цялата икономика. На практика България разполагаше с едни остарели енергоемки мощности, които работеха неефективно, бълваха некачествена продукция, за която нямаше пазари и трупаха загуби ежедневно. Нямаше никакви наченки на пазарна икономика, а на входа и изхода на предприятията бяха застанали приближени до властта фирми, които по т.нар. система „паяк“, допълнително ги източваха.

Когато десницата пое управлението на България, след Виденовата катастрофа, и си постави като основна задача влизането в Европейския съюз, следваха логичните стъпки за приватизация на държавните активи. Това беше важна предпоставка за налагането на пазарната икономика – неотменимо условие за кандидатстването в ЕС.

Разбира се, не всички нови собственици успяха да съхранят и развият приватизираните предприятия, защото не бяха най-добре подготвени или бяха лоши стопани. Да не забравяме, че голяма част от предприятията бяха морално остарели и имаха нужда от преоборудване, а старите непретенциозни пазари, изчезнаха след разпада на СИВ. Всичко това доведе до забавен растеж на БВП.

А от размера и ръста на БВП зависят до голяма степен размерът и ръстът на доходите.

Друг фактор, който влияе на ръста на БВП и на доходите, е производителността на труда, която и тогава, и днес, е най-ниската в рамките на ЕС.

Азбучна истина е, че високи заплати има в държавите с висок БВП на глава от населението. България за съжаление е на последно място по доходи, но е с най-висок темп на нарастване на работната заплата, в сравнение с всички европейски страни. Тази тенденция трябва да се запази, за да можем в обозримо бъдеще да догонваме средноевропейските доходи.

Повишаването на доходите обаче не става с магическа пръчка, затова е необходим по-висок годишен икономически растеж ( в рамките на поне 5-6 процента), за да има постепенно догонване на средноевропейските доходи.

СДС приема, че трябва да се търси съгласие между политическите сили за удвояване на БВП в периода на следващите 10 години. Това е постижима цел и една от предпоставките за увеличаване на доходите на българските граждани. Увеличаването на БВП ще даде възможност размерът на републиканския бюджет да бъде намален в рамките на 37-38 процента от БВП. Намаляването само с 1 процент на средствата, заделени за Републиканския бюджет, би оставило в гражданите и фирмите допълнително около 1 млрд. лева. Това е още един способ за увеличаване доходите на българите.

Освен това, България трябва да направи всичко възможно за по-скорошното ни приемане в Еврозоната, защото основният ни търговски партньор е Европейският съюз, а огромна част от младите ни и предприемчиви хора работят в Западна Европа и подпомагат близките си в България с изкараните в европейски държави средства в евро. Над близо 1 млрд. евро годишно губят гражданите и фирмите (семейни, малки, средни и големи ), от смяната от евро в левове и обратно – от търговската си дейност и средствата, които получават близките на работещите от чужбина.

Ако обобщим: повишаване на доходите не може да има без ръст на икономиката. Икономика, икономика и пак икономика, а не повече държава, както проповядват социалистите в тяхната „Визия за България“. Защото повече държава означава изземване на по-голям процент от работещите и харчене на тези средства през републиканския бюджет, а да не забравяме, че едно от важните предизвикателства пред България сега, е не просто да задържим работната ръка у нас, но и да върнем нашите сънародници, особено квалифицираните.

Крайната цел е увеличаване ръста на икономиката, на БВП, а не на данъците и процента, който преразпределяме.

Автор: Румен Христов, председател на СДС

Share

Председателят на СДС: Очаквам скоро България да влезе в чакалнята на еврозоната

България ще влезе в чакалнята на еврозоната съвсем скоро. Това обяви в „Денят ON AIR“ председателят на СДС Румен Христов. По думите му евентуална победа на коалицията с ГЕРБ на предстоящите евроизбори ще бъде сериозна подкрепа за депутата от ЕНП Манфред Вебер, който е един от фаворитите за председател на Европейската комисия. Именно той е един от най-големите радетели на идеята страната ни да влезе в еврозоната.

Христов също така разкри, че всички в коалицията между ГЕРБ и СДС работят, за да повишат доверието на хората в правителството. Той допълни, че надхвърлянето на приходи в бюджета означава, че „сивият сектор“ у нас се свива.

„Залогът на евроизборите е 3 в 1 – да имаме най-много депутати, да не допуснем БСП във властта и да помогнем на Манфред Вебер да стане председател на Европейската комисия. Той иска да придвижи влизането ни в Шенген. Ние сме изпълнили всички критерии за влизане там. Надявам се до няколко месеца да ни приемат в чакалнята на еврозоната. Всички работим в посоката хората да вярват на държавата и правителството. За да стане това трябва да бъде намалена контрабандата, както и злоупотребите с акцизите и ДДС. Надхвърлянето на приходите в заложения бюджет показва, че „сивият сектор“ постепенно се свива“, каза Христов.

Председателят на СДС сподели, че през последните 10-15 дни предизборната кампания се е обърнала в полза на коалицията на десните с ГЕРБ. Причината е, че премиерът Бойко Борисов е на терен и не спира да се среща с избирателите, както и да проверява всички проекти, по които се работи у нас.

„Министър-председателят през последните 10-15 дни е на терен и обърна кампанията в наша полза. Социологическите проучвания показват, че нашата коалиция вече има леко предимство пред останалите. ГЕРБ и СДС ще имат преднина с поне един депутат пред БСП. Изборът на 26 май е геополитически. Важното е какво ще се случи с Европейския съюз. Когато говорим за скандалите с апартаментите и къщите за гости, Борисов съвсем основателно бе ядосан. Това е заради злоупотребата с еврофондове, които накърняват репутацията на страната ни пред останалите членки. Тези, които са злоупотребили, трябва да си понесат наказанието. Всички във властта трябва да бъдат проверявани и да се следят отблизо техните действия“, обясни Христов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!


Share

Илия Лазаров: България извън Европа може да е единствено и само бедна

Организационният секретар на СДС Илия Лазаров е кандидат на СДС в общата листа с ГЕРБ за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент. С г-н Лазаров разговаряме в навечерието на самия изборен ден.

– Г-н Лазаров, какъв е отговорът на въпроса „Защо с ГЕРБ” сега, в края на кампанията?
– Отговорът е същият, както в началото на кампанията. Ние не можем да допуснем разпиляване на гласовете на нормалните десни хора в България, тъй като Европа е изправена на кръстопът, а бъдещето на България зависи от това, накъде ще върви Европа.

Ние, от СДС, считаме, че ще бъде престъпление да ни управлява отново едно БСП, което не си е взело поука. Те предлагат за евродепутат и искат, ако дойдат на власт той да ни управлява, Румен Гечев – икономическият министър на Жан Виденов. Това е човекът, който фалира България, докара пенсиите до 10 лв и заплатите до 20 лв, фалира банките и изнесоха житото през 1996 г. и заради чиято политика България е най-бедната държавна в ЕС.

– Към какви цели ще се стремят представителите на българската десница в новия Европалрамент?
– Ние сме националноотговорни. Ще се борим да няма двойни стандарти , което означава прах за пране, шоколад или другите стоки за масово потребление да не са с едни качества в Западна Европа, и с други качества в България. Ние твърдо ще отстояваме Европа да не се развива на две скорости. А, ако се развива на две скорости, то по-бързата да бъде нашата, защото ние трябва да догоним западните си партньори. Или просто казано, в България да се живее толкова добре, колкото във Франция, Германия, Испания. 

– С какви мерки досега управляващата ЕНП, с която СДС и ГЕРБ са в едно политическо семйство, ще противодейства на дезинтеграционните процеси в ЕС?
– Дезинтеграционните процеси в ЕС са следствие на грешките, които направиха английските консерватори и премиерът им Дейвид Камерън. Мисля, че всички си взеха поука, че популизмът и фалшивите новини са нещо много опасно. Колкото и да ни е мъчно за Великобритания, те заслужават урока си. Ние ще работим за интеграция в сферата на отбраната, общата охрана на границите, общата политика на сигурност и антитероризъм, защото само заедно можем да отговорим на съвременните предизвикателства в този глобален свят.

– При толкова близки прогнозни резултати очаквате ли след 26 май БСП да тръгне на реваншистки поход към предсрочни парламентарни избори?
– Аз лично смятам, че ще бъдем изненадани от разликата, която ще постигне обединената десница, ГЕРБ и СДС, на тези избори. БСП не предлага нищо на българите, освен бедност. Единственият европейски човек в листата им – Сергей Станишев, се чудят как да го изгонят. Това единствено показва, че те ненавиждат Европа. А България извън Европа може да е единствено и само бедна. 

Share

Варненци с номер 12 за ЕНП и Манфред Вебер

Варненските седесари се включиха в официалното предизборно събитие на ГЕРБ и СДС, което се проведе в столичната зала „Арена Армеец“. Те бяха част от хилядното множество, събрало се за да чуе думите на Манфред Вебер, който е водещия кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия.

Варненската група на СДС беше представена от председателя на градската организация д-р Янко Станев и членове на общинските и областни структури на партията в Морската столица.

Седесарите очакват победа в изборите за депутати в Европейския парламент, които ще се проведат следващата неделя. Като част от коалицията на ГЕРБ, СДС и партиите от семейството в ЕНП, те призоваха членовете и симпатизантите на „синята идея“ да изберат европейското бъдеще на България с 12-ти номер в интегралната бюлетина.

Пред събралите се в зала „Арена Армеец“ говориха министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и кандидатът за председател на Европейската комисия от ЕНП Манфред Вебер. 

Вебер се обърна към публиката с думите: „Моля ви разпространете новината до всички българи: България я уважават в Европейския парламент“.

На събитието присъстваха още всички министри от кабинета „Борисов-3“, вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на СДС Румен Христов, кметът на Община Бургас Димитър Николов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, парламентарният шеф Цвета Караянчева, народни представители, кандидатите за евродепутати и други.

Share

СДС-Варна: Всичко за победата на 26 май!

Политическото събитие на СДС-Варна, в кампанията за избори на нов Европарламент се проведе днес в препълнената зала на хотел „Рослин-Димят . Домакини бяха  СДС- Варна и варненските организации на „Движение Гергьовден” с областен координатор Ирина Делчева и на Съюз „Деца и внуци на репресираните“ с лидер Кольо Петков.

Срещата беше открита от г-жа Делчева, която подчерта,че няма по-добра листа, която да излъчи достойни представители на България в Европарламента.“Ние от „Движение Гергьовден“, заедно със СДС и ГЕРБ сме обединени от една обща идея за тези избори. И се надяваме моделът да прерастне в трайна дясна коалиция с хоризонт Местни избори 2019 и да сложи начало на единен общ път“, каза още тя.

Гости на събитието бяха  кандидатите за евродепутати на СДС в общата листа с ГЕРБ Александър Йорданов и организационният секретар на синята партия Илия Лазаров.

„Всичко за политическия десен европроект, всичко за победата на 26 май!, заяви председателят на СДС във Варна д-р Янко Станев. Събираме се, за да покажем нашата готовност, готовността на Варна за европейския път на града ни и на България. Европа ще чува все по-силно нашето послание „Европейски граждани с европейски доходи.”

„Без СДС в България нямаше да има демокрация, СДС постави композицията на България на правилния коловоз на историята, който ни отведе в НАТО и в Европейския съюз, заяви пред аудиторията Александър Йорданов.  Той очерта и други цели на десния съюз – влизане в Шенген заради сигурността и в еврозоната заради по-високия жизнен стандарт. Йорданов припомни как всяко управление на БСП е хвърляло България в катастрофа – Лукановата гладна зима, хиперинфлацията по време на кабинета Виденов и арогантното управление на кабинета Станишев. Йорданов беше категоричен, че никоя друга евролиста, освен на ГЕРБ-СДС не е в състояние да спре домогването на БСП до властта.

Важно е в ЕС проевропейските партии като ЕНП отново да постигнат мнозинство, подчерта пред аудиторията Илия Лазаров, организационният секретар на СДС, който е на 17-то място в общата листа. Лазаров също подчерта историческата равносметка, според която 1 год. управление на БСП е струвала на страната поне 3 год. усилия за преодоляване на последиците. Кратки, но емоционални думите на Илия Лазаров бяха възнаградени с овации и аплодисменти от препълнената зала във Варна.

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори