Архив за месец: октомври 2019

Десните хора избират десни хора! Неделя е ден на важен избор

Има дни, когато човек е длъжен да направи избор. Неделята, която предстои е такъв ден.

Десните хора, хората, които вярват в по-доброто бъдеще, винаги правят верния избор.
Те поверяват отговорните длъжности на отговорни хора, на хора, които знаят, могат и имат опита да осъществяват на практика добрите идеи.

Десните хора избират десни хора.
Подкрепете идеите си. Денят ще е хубав, когато с избора си начертаете бъдещето си!

Share

Иван Портних: Имаше платен вот, пасивността е най-големият ни опонент

На местните избори във Варна е имало платен вот, смята досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних. Той не посочи примери и посъветва журналистите да разгледат резултатите. 

„Заради ниската избирателна активност в Общинския съвет влизат формации без ясна политическа идентификация и без да е ясно кой носи политическа отговорност за тях. Все пак вярвам, че ще можем да структурираме мнозинството, позволяващо да реализираме проектите и програмите, зад които сме застанали. Надявам се, че платеният вот няма да окаже влияние и следващата неделя.

Считам, че е имало такъв момент, но не бих искал да влизам в конкретика – вижте резултатите и може би ще си отговорите. В крайна сметка изборният ден е минал и резултатите са такива. Въпросът е, че трябва да проявим разум и отговорност за развитието на града ни, а не да се връщаме години назад”. 

Според Портних, на когото не достигнаха около 600 гласа да спечели кметските избори на първи тур, пасивността на избирателите е била най-големият опонент на ГЕРБ. 

„Дали заради хубавото време, или заради мнението, че резултатът е ясен, но активността беше много по-малка от предишния път. В оставащите дни ще направим необходимото, за да мотивираме нашите съграждани. Не успяхме да обясним, че направеното досега трябва да бъде подкрепено с участие във вота. Нагласите и резултатите са ясни – в пъти по-висок е резултатът ни от другите кандидати и формации”. 

Иван Портних, който е и областен координатор на ГЕРБ, очаква победи на кандидатите на партията на балотажите в Провадия и Бяла. В останалите 9 общини в региона номинираните от ГЕРБ кандидати спечелиха още на първи тур.

Вижте повече в аудио файла
Share

Д-р Янко Станев: Гласувах за силна, синя Варна

Гласувах за силна, синя Варна. Сини хора, гласувайте за града, който обичате, за града на европейските граждани с европейски доходи.

Това каза председателят на СДС-Варна, д-р Янко Станев, който упражни правото си на вот в секция №013 във варненското СУ „Св. Климент Охридски”.

Share

Александър Йорданов:Всеки глас за СДС-хубави дни за Варна

Скъпи приятели на демокрацията,

в живота на всеки човек има незабравими дни. Никога няма да забравя първата изборна победа във Варна на Съюза на демократичните сили на 10 юни 1990 г. Тогава варненци посочиха пътя на цяла България към свобода, демокрация и европейско бъдеще. Това бе прекрасен ден за „синя Варна“.

            Отново предстоят избори. И отново СДС е политическата сила, която може да гарантира, че Варна ще остане „синя”. Всеки глас за кандидатите на СДС за Общинския съвет ще означава, че градът ни ще има професионално, сигурно и в интерес на гражданите управление. Защото СДС е името на откритото и честно политическо поведение. И така ще остане записано в историята на България.

            На тези избори, ние варненци, имаме дълг пред България. Ние не трябва да допуснем леви и националпопулистки  партии да овладеят управлението на града ни. Защото това би било антиевропейско и предателство спрямо паметта на всички, които не са вече между живите, но които бяха антикомунисти и родолюбци, а не проводници на чужда на българските интереси политика. Говоря за партии като БСП и „Възраждане“, гласуването за които ще донесе само беди на родния ми град.

            В листата на СДС има доказани професионалисти, авторитетни личности, които не само желаят, но и реално могат да работят за успеха на нашия град. Тяхното участие в Общинския съвет ще гарантира сигурно мнозинство, което единствено е в състояние да решава проблеми, а не да се превръща в безмислена говорилня и място за задкулисни договорености. Честното управление предполага стабилно мнозинство в Общинския съвет, а не малки групи по партийни интереси.

            Скъпи приятели,

Варна, това е нашата Европа. Нека не я предаваме в ръцете на нейните недоброжелатели. Защото, както гласуваме, така и ще живеем.

Гласувайте с бюлетина № 64 за кандидатите на Съюза на демократичните сили!

Александър Йорданов

                            Евродепутат от СДС в Европейската народна партия

Share

Д-р Янко Станев: Корпоративни листи и „независимите кандидати“ попречиха на кампанията на тези избори

Наличието на корпоративни листи и на така наречените независими кандидати, т.е. на хора, от които нищо не зависи, не дава възможност да се разгърне една мащабна политическа кампания на тези избори, в която да се видят реалните неща. Това коментира в интервю за Радио „Фокус“ – Варна лидерът на ПП Съюз на демократичните сили и водач на листата за общински съветници д-р Янко Станев. Според него по време на кампанията досега е трябвало да се посочи какво ще се прави във Варна, как то ще се обвърже с правителствената програма и със законодателството на нашата страна и на Европа. 

„Варна не може да се управлява като винарска изба. Или като нещо, което не може да се планира. Затова кампанията изглежда вяла, защото няма хора, които да дебатират върху конкретен проблем и да кажат защо не са съгласни, или защо са съгласни, или да предадат приоритетите. В СДС имаме конкретна кампания. Ние спазваме класическите правила. Кампанията от къща на къща, от врата на врата в десните политически сили, се случва. В левите е в малко по-особен формат поради трусовете във варненската организация на Левицата“, обясни още той. 

Д-р Станев посочи, че от тридесетина кандидатски листи за общински съветници и от десетина кандидати за кметове по районите в града, сериозните политици, които се занимават с обществото и с икономическите процеси в него, са малко, а това не позволява да има сериозен дебат. Според него всички избори са важни, но когато предстои нов програмен период на Европейския съюз, когато България се намира на прага на Шенген, когато Варна се развива с добри икономически темпове, управлението ще бъде това, което ще реши въпроса, който в СДС кардинално се поставя – европейски граждани с европейски доходи. 

„За целта на тези избори, според мен, трябва да се види кой ще участва в оформянето на политиките на Варна като самостоятелен корпоративен играч, или кой ще участва със самостоятелната партийна и недобре измислена от това рисунка, която означава, че във Варна трябва да има около един милиард инвестиции в следващите четири години“, каза още д-р Станев. „От 2003-та година, СДС не са се явявали самостоятелно на избори с листа за общински съветници и ние категорично желаем да бъдем подкрепени от цяла „синя“ Варна. 

Заради нещата, които сме правили и заради нещата, които ще направим в полза на тях с бюлетината с номер 64. Смятам, че е не само носталгия към миналото, а по-скоро взор към бъдещето на България, когато гласуваме с този номер“, добави водачът на листата на СДС за общински съветници за предстоящите местни избори. /focus-news.net

Share

СДС провокира подкрепа в Аспарухово

Кандидатите на СДС за общински съветници с номер 64 в бюлетината заявиха лице в лице на съгражданите си, че стоят с имената си в синята листа, че искат да участват във вземането на решения и в реализацията на полезни за Варна проекти. В центъра на Аспарухово те провокираха към активно участие в местните избори, което да осигури подкрепа за жизнено важни за района инвестиции – изграждането на Аспаруховия парк, проектиране на втори Аспарухов мост, рибарското пристанище и дамбата на южния бряг.

Първите две места в листата на СДС-Варна, за общински съветници са номинирани от районната организация на „Аспарухово”. Водач е лидерът на СДС-Варна, д-р Янко Станев, който в последните четири мандата е и зам.-председател на Общинския съвет. Втората позиция е на доц. д-р Медиха Хамза. Тя е дългогодишен зам.-декан на ел. факултета на варненския Технически университет с актив на общински съветник в два мандата.

Общо шестима са представителите на района в листата на СДС-Варна, плюс две имена от гражданската квота – това са Сияна Атанасова със солидна спортна биография, треньор по фитнес, завършила политология и журналистика във ВСУ, и Геновева Михайлова, която следва социален мениджмънт в Техническия университет, има дълъг стаж в ирландска данъчна компания със седалище Варна, журналист, популярен блогър.

Share

Янко Станев: Втори Аспарухов мост е постижима мечта за следващите 4 години

В последния мандат на общинския съвет във Варна имаше нулева толерантност към корупцията, заяви в ефира на Дарик водачът на листата на СДС Янко Станев. Според него през последните години градът се развива с ускорени темпове и това е видимо.

„Предизборната кампания изглежда тиха и постна. Може би е така, защото за част от партиите не е изгодно да влязат в дебат по конкретиката. Затова се говорят общи неща и ако се критикува нещо, то е дребно. СДС и в предишните мандати работеше по програмата на кмета, която има почти пълно съвпадение с нашата”.

Стабилно финансово състояние на общината и създаване на отдел за планиране са двете цели, които СДС си поставя през следващия мандат. От партията се надяват да удвоят броя на съветниците и в следващия местен парламент да имат четирима представители.

„Надявам се 2020-та да е годината на здравеопазването. Социалната програма на Варна е водеща в България, като оценките за нея на авторитетите и институции в страната са много високи. Искам да бъде построен втори Аспарухов мост, околовръстен път в северната част на града, булевард „Цар освободител” да бъде завършен, да бъде реализиран проекта за парка в квартал „Аспарухово”, да бъдат изградени яхтено пристанище и дамбата на южния бряг. Това са мечтите ми за следващия мандат и те са осъществими”.

Янко Станев прогнозира, че в следващия Общинския съвет ще бъде формирано дясно мнозинство около ГЕРБ, СДС и патриотичните партии от управляващата коалиция.

„Притесняват ме корпоративните листи и независимите кандидати, които се оказват много зависими. На мен, на ГЕРБ, на БСП има кой да ни търси отговорност за разлика от други кандидати”.

Досега Янко Станев е бил пет мандата общински съветник. След него в листата е преподавателят от Техническия университет, а на трето място е Валентин Станев. /dnews.bg

Целият разговор с Янко Станев може да слушате тук…

Share

Д-р Янко Станев: В новия общински съвет очаквам силно дясно мнозинство

Дясното мнозинство във формата ЕНП ще затвърди позициите си в новия състав на Общинския съвет във Варна, прогнозира лидерът на Съюза на демократичните сили във Варна, д-р Янко Станев в ефира на Дарик радио.
Аргумент за тази увереност е фактът, че резултатите от управлението на Варна днес са много добри, градът се развива динамично и върви напред, затова очакваме резултатите от местните избори да са добри за десницата. 

Той подчерта, че листата на СДС с номер 64 в бюлетината е конструирана от утвърдени експерти в областта на икономиката, образованието и науката, икономическата сфера, представители на бизнеса в различни браншове. И добави, че непартийният, граждански сектор в листата е с авторитети в различни сфери на стопанския и обществен живот на Варна.

Д-р Станев изтъкна политическата цел на СДС – Европейски граждани с европейски доходи и очерта основните приоритети на синята партия за следващия мандат. Той изрази надежда, че 2020 г. ще е година на здравеопазването, посочи като жизнено важни за Варна доизграждането на второто платно на бул. „Цар Освободител”, северната пътна тангента по ул. „Хр. Смирненски”, втори Аспарухов мост.

Като номиниран за водач на листата за общински съветници на СДС-Варна, д-р Станев назова личните си приоритети – реализиране на проекта за Аспарухов парк, изграждане на рибарското пристанище, на дамбата в Аспарухово – все проекти, свързани със стратегията за развитие на Варна в южна посока.

Тези проекти в програмата ни съвпадат с тази на кмета Иван Портних и на екипа му от районни кметове, които СДС-Варна подкрепя както по силата на политическото споразумение между ГЕРБ и СДС в национален план, така и водени от убеждението, че резултатите рязко ще променят града и живота на хората. Това ще се случи въпреки обратната тяга на корпоративния вот или на „независими” кандидати.

Варненци са зрели, разумни, активни хора, за тях динамиката е важна. Затова в кампанията ни срещаме доверие, виждаме тази стаена енергия сред избирателите на СДС, обобщи д-р Станев.

Очаквайте подробности.

Share

Лора Щерева: Варна е прекрасна, тук всеки може да сбъдне мечтата си

Лора Щерева е завършила мениджмънт в туризма и е специалист по стопанско управление. Тя е представител на гражданския сектор в листата на СДС-Варна, с номер 64 в бюлетината.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС ?

– Благополучието на хората е важна част от положителното развитие на един град, затова СДС, като политическа партия, има за постигане ясната цел – „Европейски граждани с европейски доходи!”
Гражданите в една община живеят добре, когато икономиката на града им върви добре. В управлението трябва да има прозрачност с цел гражданите да бъдат не само информирани за проектите, които се реализират и които предстоят, а да имат възможност за обратна връзка и позициите им да влияят върху местната власт.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
– В ежедневието си се срещам с много различни хора. Различни по възраст, по характер, по етнос. Всички те искат да живеят в един „ зелен” град – чист и красив. Това се осъществява и сега, но обхвата трябва да се разшири – към улиците, водещи до дома на всеки, на тротоарите , по които трябва да вървят пешеходците. Те трябва да бъдат напълно разчистени от паркирани коли, колкото и да не достигат паркоместата.

– В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефективна работа?
– Във всяко едно начинание екипната работа е гаранция за ефективни резултати – както в професионалната сфера, така и в личните ни изяви. СДС има достатъчно професионалисти в сферата на образованието, финансите, здравеопазването, в сферата на дребния и средния бизнес. Всички заедно, обединени в обща кауза, могат да постигнат успех за варненци.

– Какви са потребностите на съгражданите Ви, които ще са основни приоритети за вас в предстоящия мандат?
– Съгражданите ми искат град със стратегическо развитие. Искат яснота за това какво ще е бъдещето за децата им и за тях самите, трябва им стабилна среда, в която да могат да го планират и да го осъществят според предварителния си замисъл. Има и такива, които се насочват извън пределите на града, казвайки си, че искат да опитат в друга посока, дори в друга държава. Оставят близките си, семействата си, любимите си хора в името на нещо „по–добро”. Варна е прекрасен град и би бил „ доброто“ за всички. Тук всеки би могъл да сбъдне мечтата си. 

Share

Камен Харизанов: Социалната програма трябва да разширява обхвата си

Камен Харизанов е кандидат за общински съветник от листата на СДС-Варна, под номер 64. Той е зам.-председател на СДС-Варна, и на младежката организация. Магистър по приложна психология във ВСУ и магистър по педагогика. Специализирал е за работа с деца и възрастни с хронични заболявания и физически увреждания. През април Харизанов и бургаският лидер на МСДС Дончо Златев участваха в Съвета на младежката секция на ЕНП във Виена, Австрия, където по предложение на нашите представители и с огромно мнозинство бяха приети резолюции за хибридните атаки в изборния процес на Балканите.

– Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници на СДС?
– Основните приоритети в посланията на всички общински съветници на СДС е проблемите на младежтта. Основна цел на нашите действия е да повишим качеството на образованието в нашия град като база за реализация на младежите във Варна. Всички млади хора трябва да имат достъп до ефективно детско здравеопазване, безпроблемен достъп до ясли, детски градини, училища и университети. Борим се за подкрепа с девиза „Европейски граждани с европейски доходи”.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС?
– Естествено, на първо място бих поставил създаването на финансов и икономически структурен стълб в управлението на Варна за прогнозиране и стратегическо развитие. Като млад човек реализирал се в изготвянето, управлението и изпълнението на европейски проекти, за мен е много важно създаването на научен и административен екип за подготовка, участие и контрол в реализацията на европейските проекти.
Не мога да пропусна здравеопазването, социалната сфера, образованието и младежките дейности. Образованието е основата на развитието на нашите деца, повишаването на доходите на учителите обучаващи и изграждащи нашите деца като хора е един от най важните приоритети.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хора от Вашия квартал, колегите в професионалната Ви сфера?
– Работя в сферата на социалните дейности, един от основните проблеми в тази не лека работа са ниските доходи, а от там и трудното повишаване на квалификацията на тези специалисти. Всеки от нас има паво да живее в по добра среда в материален, благоустройствен и морален аспект.

– В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефективна работа?
– В пълна степен е гаранция за ефективна и добре свършена работа. Като част от сериозния екип на МСДС съм заобиколен от млади хора, които са се реализирали и доказали в техните сфери. Всеки един от нас е устойчив в личен план и се стреми да помага на варненци със своя труд, за да бъде Варна едно по добро място за живеене за младите хора и за варненците като цяло.

– Какви са потребностите на съгражданите Ви, които ще са основни приоритети за Вас в предстоящия мандат?
– През годините на работа с хора в неравностойно положение съм стигнал до извода, че тези хора биват изтласквани в страни от общественото внимание. Много малко се говори за тези хора, през какви трудности минават те, техните деца и техните семейства. Варна като град с най-силно развита общинска социална програма, трябва да продължи работата с тези групи. Чрез неправителствените организации може да се помага на все повече хора да успеят да възвърнат самочувствието си и нормален начин на живот. Необходимо е да се възвърне възпитанието в морални ценности, местни обичаи и традиции, да се повдигне духа на местния патриотизъм.

– Какви конкретни ангажименти смятате за личен приоритет?
– Личното ми участие в разширяването на социалната програма на Община Варна, в правилното управление на града и създаване на устойчив механизъм за развитие на европейските проекти, свързани с младежта.

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори