Daily Archives: 05.10.2019

Във Варна трябват още места на открито за забавления на младежи и тийнейджъри

Станислав Бахчеванов е от гражданската квота в листата с кандидати за общински съветници на СДС-Варна. Той е национален селекционер по Кикбокс-Българска Конфедерация кик бокс муай тай, собственик и председател на Спортен Клуб кикбокс и муай тай “Йорк“ Варна. Работил е като началник сектор охрана и човешки ресурси в кметство Владиславово, Главен полицейски инструктор, бойно приложни техники на РДВР-ВАРНА. Завършил е Публична Администрация и мениджмънт /Спортен Мениджмънт/ ВСУ „Ч.Храбър“. Специализирал е в НСА треньор муай тай, кикбокс, 1 ДАН Кикбокс /кафяв колан/ Полицейско карате, 1 ДАН Кикбокс. Основни предизвикателства в работата му са бойно приложни техники в екстремални и кризисни ситуации, полицейско и армейско практическо и теоретично обучение, както и работа с проблемни и агресивни деца, младежи, работа с малцинства, социализиране реализация и приобщаване чрез спорт, образование и култура.

– Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници от листата на СДС?
– Основа на дясното е работещата, активна, предприемчива средна класа. Тази, която в момента е сведена до 20% от обществото ни. Тя е приоритет в нашата политика като кандидати за общински съветници, както и:
– Облекчаване всички режими, които спъват предприемчивостта;
– Активиране добрите закони и премахване на дублиращите се длъжности в администрацията. Гарантиране назначенията чрез професионални конкурси, а не чрез лични и политически услуги. Издигане като национален приоритет развитието на българската икономика и увеличаването на доходите!

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС?
– Непосредствената ни цел е самостоятелна група в новия състав на Общинския съвет. Това е предпоставка за стабилно дясно мнозинство, което да продължи реализацията на започнатите проекти, както и да разработва и разширява обхвата на нови инициативи. Като дясна партия СДС и занапред ще работи за облекчаване на нормативи, които спъват предприемчивостта. Общинската данъчна политика трябва да е ориентирана към облекчаване на процедурите – по-прости, по-кратки. Сериозна цел в тази посока е улесняване на достъпа на гражданите и на бизнеса до административни услуги и по електронен път. Въвеждане електронна община като средство за ограничаване възможностите за натиск върху гражданите от страна на администрацията. Намаляване и оптимизиране административния апарат.
Въвеждане на регионални програми с национално и европейско финансиране.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от Вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
– В града и във Владиславово сериозно стои проблемът с редовното сметосъбиране. На преден план стои въпросът с благоустрояването на междублоковите пространства и поддръжката на зелените площи. Общината изгражда нови детски площадки със съвременни материали и дизайн – хората го виждат. Но едновременно с това не са достатъчни местата за забавления на открито на юноши и тийнейджъри. Особено остро стои въпросът в „Кайсиева градина“. Затова вниманието трябва да се насочи към изграждането на спортни терени и игрища за футбол, волейбол, изобщо за масов спорт.
В града има какво да се желае по въпроса с интеграцията и социализирането на подрастващите и младежите от малцинствата. В това отношение моят дългогодишен професионален опит в областта на масовия, аматьорски и професионален спорт ми дава увереност, че един от най-добрите и правилни начини за това е масов спорт за деца и юноши. Спортът дава възможност на всеки да се реализира в живота и обществото. Също така е най-евтината инвестиция в нашето здраве, както и освобождава от агресията, с която е изпълнено нашето ежедневие.

– В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефективна работа?
– Вярно е, че всеки човек вярва преди всичко на себе си, аз вярвам повече на натрупания опит, който ми позволява обективен анализ и действени решения. Работата ми като треньор на националния тим на България по кикбокс ме убеди, че екипът от хора с нужния професионален опит и знания, способен да поема отговорности да взема адекватни решения, работещ активно и довеждащ нещата до край, е от решаващо значение. Мисля, че както в спорта, така и в политиката, синхронът и професионалните умения на членовете на правилно стикования екип е гаранция за качествена и ефективна работа.

– Какви са потребностите на съгражданите ви, които ще са основни приоритети за вас в предстоящия мандат?
Спорт и култура, като под това разбирам младежки дейности и спорт; масов и професионален спорт, спортни програми и дейности за възпитание, адаптиране и социализиране на малцинствата и проблемни деца, работа с проблемни и агресивни деца, младежи, работа с малцинства, социализиране реализация и приобщаване чрез спорт, образование и култура.
Работа с хора от всички възрастови групи, обучение, бойни спортове и обучение теоретично и практическо, за действие в екстремални и кризисни ситуации, общо физическа подготовка, физическа култура, спорт,
работа и подпомагане на състезатели на аматьорско и професионално ниво.

– Какви конкретни ангажименти смятате за личен приоритет?
– В напреднала фаза е осъществяването на мой личен проект – откриването на две напълно оборудвани зали за бойни изкуства/кикбокс, муай тай, ММА, карате, граплинг, джудо, самбо в квартал „Аспарухово“ и в центъра под Колхозен пазар. С което ще допринесем за възможността на всички деца, младежи и желаещи да практикуват бойни спортове, като масов спорт, любители, аматьори и професионалисти.

Share

СДС в Приморски с 8 представители в синята листа

По предложение на районната организация на СДС в район „Приморски” са включени 8 техни представители в синята листа за общински съветници. Списъкът води Юрий Колев, член на СДС от 1990 г., член на Националния съвет и областен секретар на СДС-Варна . Работи в сферата на небанковите финансови услуги като независим. Бил е директор маркетинг и продажби на общинско търговско дружество. 

Представител на лекарското съсловие е д-р Людмил Цветков, дългогодишен асистент в Медицинския университет. Зад гърба си д-р Цветков има опит като общински съветник и зам.-кмет на община Варна. Автор е на учебни програми за нови професии и специалности в Медицински колеж и Център за професионално обучение – Варна, а в момента е управител на ДКЦ „Свети Иван Рилски“ – кв. Аспарухово, Варна. Красимир Димитров е зам.-председател на районната организация, по образование е инженер, частен бизнес.


Свилен Христов е главен художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл „Гергана“. Докторант в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Христов е дъблоко свързан със съхранението и популяризирането на фолклорното танцово изкуство. Димитър Димитров е икономист кариерата му започва във „Финансов контрол”. След първоначалният опит натрупан в сферата преминава в частния сектор. Има бизнес, свързан с автомобилен транспорт и ремонт на автомобили. Ръководи сервиз за автомобили и представителство за търговия на едро с известни марки масла и гуми. 

Иван Желев е с техническо образование, но с рядка професия – работи като шивач повече от 25 години, занаят, който е наследил от баща си. В ателието осигурява работа на още 7 човека. Баща му е един от първите членове на СДС, а Иван Желев продължава традицията. Гошо Танчев е икономист, работил е в редица предприятия като главен счетоводител, бил е главен счетоводител и на община Аврен. Неделчо Цанев е доайенът на варненската организация, след 9 месеца ще навърши 90 години.

Ваня Аврамова е специалист „Социални дейности и консултиране“, има магистратура по психология. Специализирала е кризисна интервенция при лица, преживели домашно насилие и трафик на хора, кризисно консултиране за деца, арт педагогика, проективна психодиагностика, социални услуги за деца и възрастни с увреждания и хронични заболявания.

Заместник председател на дружеството на БЧК в район “Владислав Варненчик“. Автор на научни изследвания и доклади. Участник в национални и международни научни конференции. Работи в център за подкрепа на лица пострадали от домашно насилие и трафик на хора.

Share

Александър Йорданов:Млъкнете, фарисеи! Аз съм от СДС!

Като евродепутат от СДС, а и като политик, участвал в създаването на тази политическа сила преди 30 години, не ми е безразлично докъде може да стигне в коварната си злоба и арогантност към нас т.нар. Демократична България. Това, че са се вманиачили, че само те са демократите в България, е добре известно. Това, че не са те демократите в България пък е повече от ясно. И не само заради червените семейни биографии на мнозина от тях. А защото демократите по принцип са хора диалогични, които могат да обединяват, да подават ръка за единодействие и разбирателство. А от Демократична България това не го могат. И не го желаят.

Антидемократите имат много лица и превъплащения. В предаването „Референдум“ на БНТ атакистът Сидеров ругаеше като каруцар своите довчерашни партньори от ВМРО, макар именно с гласовете на техни избиратели той да е днес в парламента. Атанасов и Иванов от Демократична България вършат същото с претенцията, че го правят подлярски интелигентно. Те пишат донос, с който искат да спрат участието на представител на СДС в предаването „Панорама“ на БНТ. „Аргументите“ им са като „слънце“ – дребнаво интригантство. Те смятат, че СДС им е политически противник и затова още през пролетта отказаха предложението ни за създаване на широка демократична коалиция, която днес би имала поне трима евродепутати. Тоест, поне толкова колкото има ДПС. Или поне двама – колкото има ВМРО. Предложение за такова обединение тогава направи не само СДС, но и гражданската организация Атлантически съвет на България. Тази идея лансира и БЗНС с лидер Николай Ненчев, а така също и партията ДОСТ. След катастрофата на парламентарните избори, това бе напълно демократично и логично. Тогава от Демократична България отхвърлиха предложението на СДС, не удостоиха с внимание и АСБ. Заявиха, че са си самодостатъчни, че коалицията им е „завършена“ и дори „съвършенна“. Крайният резултат на европейските избори бе, че цялата „огромна“ коалиция Демократична България има всичко на всичко един евродепутат, т.е. толкова, колкото има и „несъществуващият „, според тях, Съюз на демократичните сили. В такива случаи нашият умен народ казва: напънала са планината и родила мишка. Но пък аз съм радостен, като виждам Радан Кънев да заседава заедно с мен в една парламентарна група – тази на Европейската народна партия. От време навреме разменяме по някоя приказка, като не изключвам да имаме дори общи инициативи. Що е време – пред нас е. Следващият месец, например, заедно ще бъдем на конгрес на ЕНП в Загреб. Заедно ще гласуваме. И така ще е, независимо от деликатната ситуация в която се намира Радан. А е деликатна тя, защото бидейки в дясната Европейска народна партия, където членуват ГЕРБ, СДС и ДСБ, Радан Кънев в същото време трябва да отстоява и вижданията на онези свои избиратели, които се определят като зелени или такива за които „няма ляво и няма дясно“. Иначе кабинетите ни в Брюксел са кажи речи през една врата, един до друг, в един коридор.

Основна ценност на дясното е разбирателството, добротворството и солидарността. Дясното винаги протяга ръка за единодействие, а лявото е това, което винаги отблъсква. Дясното често изпитва съмнения в собствената си правота, колебае се, търси съвет, намира компромисно решение, но има важна мисия – да не допуска до властта левите партии. В български условия това означава десните партии да водят такава политика, че да не допускат до властта БСП – нито на местно, нито на национално равнище. Лявото политическо поведение е от край до край решително. Там често се действа без да се мисли. Но лява или дясна е тогава мисълта на лидерите на Демократична България, кагото са решили да попречат на представител на СДС да участва в „Пнорама“? Нямам представа кой от СДС е трябвало да участва в това предаване, но съм сигурен, че който и да е той, в него би защитил демократични позиции. А каква по-демократична позиция преди местните избори, освен позицията ние, демократите, да се противопоставим на амбициите на БСП да вземе кметското място в столицата, след като спечели президентския пост. Какво лошо би имало, ако от телевизионния екран и СДС, и Демократична България, и ГЕРБ, защитават тази позиция? Или от Демократична България не мислят така? Не мога да повярвам, че са толкова отнесени от нарцистичния вихър, та живеят с илюзията, че като отстранят СДС от екрана на БНТ и автоматично техният кандидат за кмет ще бие като резултат световният рекорд на Стефка Костадинова.

Но пиша тези редове, не защото си нямам работа, а защото в подличкото си дело срещу СДС т.нар. Демократична България е намесила и моето име, твърдейки че аз не съм евродепутат от СДС, а от ГЕРБ. То бива, бива, ама чак толкова фантазия не бива. Подкарали са я по македонски. Така и днешите македонци твърдят, че всички онези българи от Македония, които приживе многократно са се самоопределяли като българи, не са българи, а македонци. И какво като твърдят? Няма начин Гоце Делчев да стане македонец в смисъла, който днес в Скопие влагат в това понятие. Нито Кирил Пейчинович, нито Григор Пърличев, нито братята Миладинови ще се откажат от българския си род, име и език, за да угодят на скопската политическа конюктура.

Затова е логично, че в своя отговор ръководството на СДС е попитало реторично: „нима има човек в България, който да не знае, че Александър Йорданов е от СДС?“ Но защо от България? Нека всеки, който се интересува от този въпрос да влезе в официалната страница на Европарламента и там черно на бяло, придружено с моя цветна снимка, ще прочете написаното, а именно, че аз съм евродепутат от Съюза на демократичните сили. Вярно, написано е на английски, но не вярвам това да е объркало „демократичните“ ни приятели от Демократична България.

Демократите знаят, особено десните, че до целта не отвежда един единствен път. Само комунистите мислеха, че „един е пътят, два пътя няма“. И в името на този единствен път и на ръководната роля на своята партия, те унижаваха и съсипваха България. Всезнайковците от партийната тройка Демократична България, също гонят един единствен път. А той все така се вие в далечината. Ясно е, че сговорна дружина планина повдига и дълъг път изминава. Но когато не е сговорна, какво се случва? Крета, обикаля около парламента, не може до властта да стигне, за да помогне на България. Защото опозиция, особено пък извънпарламентарна, какъвто е случаят в момента и с Демократична България, но и със СДС за съжаление, държава не оправя, справедливост не създава. Защото нито закон може да приеме, нито закон може да отмени.

В интервю преди няколко дни бившият успешен финансов министър в управлението на наистина обединените демократични сили в периода 1997-2001 г. Муравей Радев, лидер днес на Българския демократически форум, сподели тревогата си, че атаката на тези местни избори срещу ГЕРБ, а аз бих добавил и срещу СДС, цели да върне на власт БСП. Атаката е главно в София, където са издигнати рояк от кандидати с една единствена цел – да разсеят гласовете на демократичната общност и така да изпратят кандидатката на БСП Мая Манолова на балотаж. А там вече, кой как ще гласува – тъмна Индия. Затова и Муравей Радев с право задава въпрос на т.нар. Демократична България:

„Защо, колеги от „Демократична България“, спирате след лозунга „Да свалим ГЕРБ от власт и да сменим модела“? Защо не продължите и не кажете какво следва след това? Не казвате, защото знаете, че естественото продължение ще бъде „и да доведем БСП“. Колкото до смяната на модела – не вие ще го смените, а БСП, която ще върнете във властта. А моделът на БСП е печално известен. Колкото пъти е бил прилаган, толкова национални катастрофи е причинил. Това ли искате?“

Истината е, че от Демократична България не знаят какво искат щом са стигнали дотам да пишат доноси. А аз съм си от СДС. Впрочем, добре е да се знае, че СДС е първата партия от България член на Европейската народна партия. Две от трите партии съставящи коалицията Демократична България не членуват в Европейската народна партия. Ситуацията е странна до нелогичност. Но е артистична, спор няма.

Ще приема, че т.нар. Демократична България има право да се перчи и пъчи в българското политическо пространство, когато социолозите информират, че тя е в състояние да победи на избори. Не да вкара някой и друг депутат в парламента, а да победи. Но съм убеден, че с дребните и ситни номерца, които подличко врътка, това няма да стане нито скоро, нито в обозримо бъдеще. Избори така не се печелят. След парламентарните избори, когато ДСБ не успя да влезе в парламента, Радан Кънев си подаде оставката като председател на партията. Как ще бъде сега, след местните избори, с днешните лидери на т.нар. Демократична България? Очаквам те поне да се извинят на СДС за гадния ченгеджийски номер, който са приложили, тласкани от мерака си да дадат още един шанс на БСП. Не може така. Не трябва да е така. А и както посочих: в Брюксел не е така.

*Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори