Категория: Новини

СДС-Варна: Градът ни е на свободни хора


Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев е водач на пълната листа от 51 кандидати за общински съветници, която регистрираха „сините“ във Варна

СДС-Варна регистрира листата си за участие в местните избори на 29 октомври. Документите на най-старата демократична партия у нас бяха представени пред Общинската избирателна комисия от председателят на градската структура на СДС Желез Железов,  секретарят и зам.-кмет на район „Приморски“ Веселин Василев и организационният секретар Атче Мехмедова.

„Сините“ във Варна ще се явят на изборите с пълна листа от 51 кандидати. Водач е заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев. Второто място е отредено на депутата от СДС-Варна в парламентарната група на ГЕРБ/СДС доц. д-р Медиха Хамза. В листата с кандидати за общински съветници са включени изтъкнати варненци, високо квалифицирани в своите области специалисти, които тръгват към местния парламент със заявката да отстояват свободата на гражданите на морската столица.

„Няма място за феодали във Варна. Клиентелизмът не бива да диктува дневния ред на политиката в града ни. Още не можем да преодолеем бедите на тоталитарния комунизъм, а вече ни притискат неолибералите с провалената им глобалистка теория“, каза пред ДНЕС+ водачът на листата и заместник-председател на СДС д-р Янко Станев. „СДС влиза в тази предизборна надпревара с идеите за свободна Варна и ще отстояваме и занапред правото на всеки варненец да чувства свободата в живота си. Ние сме партия на консервативния патриотизъм. Основен проблем за нас е демографската криза – намаляват българите, намалява българщината. Преодоляването на кризата минава през грижа за здравето на децата и на всички варненци, и във възможностите децата и младежите да получават качествено образование. Не сме съгласни с опитите за пробутване на джендър идеологията в училищните програми и в обществото“, допълни той.

СДС-Варна номинира градския секретар на партията и досегашен зам.-кмет Веселин Василев за кмет на район „Приморски“. „Дисциплина, постоянство, търпение са моите принципи. Неолибералите залагат на бързата печалба, а това не може да доведе до добър живот за гражданите на Варна“, каза той пред ДНЕС+.

Срокът за регистрациите на кандидатите за кмет на община, кмет на район и кметства, както и за листите с кандидати за общински съветници изтича в 17 часа днес. Тогава ще са известни всички участници в изборната надпревара. Утре ЦИК ще изтегли номерата в бюлетината, с които партиите и коалициите ще се явят на местните избори на 29 октомври 2023 г.

Share

Д-р Янко Станев, заместник-председател на СДС: Борбата е вечна. Варна е любов!

„Честит празник на България! Честита независимост! Битката за независимост е битка за свобода, род и Родина! Борбата е вечна. Варна е любов!“. С тези думи заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев поздрави българите в публикация в личния си профил във Фейсбук.

Д-р Янко Станев и сини активисти от СДС-Варна отбелязаха 115-тата годишна от Независимостта на България.

„Борбата за независимост е вечна. Затова СДС винаги е отстоявал принципите на свободата, честта и традициите на българския род във всекидневните битки за независимата ни Родина. За нас Варна е кауза и любов! Борбата за добруването на града ни е вечна. Трудолюбието, родолюбието и отговорността на всеки от нас е основата, върху която се гради бъдещето на Варна и България. Честита Независимост!“, каза д-р Янко Станев пред събралите се на площад „Независимост“ активисти на СДС-Варна.

Share

Д-р Янко Станев: Шенген е от огромно значение за България, за Европа и за позициите на ЕНП

„Шенген и значението за България, за Европа и позициите на ЕНП. Хубав семинар, верни седесари. Благодарим на евродепутата Сашо Йорданов! Не мина и без дебат за МИ 2023 г. и формата ЕНП на българска почва!“

Това каза за ДНЕС+ заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев. Поводът бе семинар на тема „Присъединяване на България към шенгенското пространство. Реформи и върховенство на закона“, организиран от евродепутата Александър Йорданов през уикенда в София.

На събитието лекция по европейските въпроси изнесе и евродепутатът от СДС Александър Йорданов, който посочи най-ярко открояващите се проблеми пред България и мястото ѝ в Шенген и Еврозоната. Лектор на семинара бе и председателят на СДС проф. Румен Христов.

Форматът ЕНП и явяването на Местни избори 2023 бе също една от темите, която бе засегната по време на форума, както и последвали дебати по изборния процес и готовността на партията и структурите ѝ.

Share

СДС-Варна се регистрира за Местните избори за кметове и общински съветници

СДС-Варна се регистрира в Общинската избирателна комисия тази сутрин, съобщи за ДНЕС+ общинският секретар на варненската структура на СДС и заместник-кмет на район „Приморски“ Веселин Василев.

Заедно с председателя на общинската организация на СДС-Варна Желез Железов, регистрацията на сините бе извършена в ранните часове днес.

СДС-Варна от години има силно присъствие в управлението на морската столица в лицето на заместник-председателя на СДС д-р Янко Станев, съветници, зам-кметове на райони, кметове на общини.

За пореден път сините със стегнати редици ще се впуснат в изборната надпревара, за да запазят синя Варна.

Share

Седесари от Варна, Шумен и Силистра почетоха Деня на Съединението на България

Седесари от Варна, Шумен и Силистра почетоха Деня на Съединението на България.

Цветя и венци в памет на загиналите за свободата и независимостта на България поднесоха председателят на СДС – Шумен Мартин Илиев, председателят на СДС -Силистра Красимир Димитров, областният секретар Юрий Колев, общинският секретар на СДС-Варна и заместник-кмет на район „Приморски“ Веселин Василев, Антон Чанев – лидер на структурата в район „Владислав Варненчик“.

Мартин Илиев- председател на СДС -Шумен

На 6 септември 1885 година около 15 ч. от Варна, княз Александър Батенберг съобщава пред събралото се множество за събитията в Пловдив и своята категорична подкрепа за Съединението. Не напразно много политически процеси са започнали в морската столица на България.

Красимир Димитров, председател на СДС-Силистра

Варна е необикновена, а политическата символика е обединението. Само така България ще остане цяла, а народът ѝ сплотен и с ясен поглед в една посока.

Честито съединение, България!

Share

Зам.-лидерът на СДС д-р Янко Станев: Каузата е само една – България!

„Каузата е само една – България!“. Това написа на профила си в социалната мрежа Фейсбук заместник-председателя на СДС д-р Янко Станев.

Той призова за обединение сред народа, въпреки „многото опити за резединение – нас, древният народ български“.

Думите на лидерът на сините са поздравление по повод днешния ден, на който България празнува 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Ето и пълния текст от публикацията:

„А може и да сме помъдрели след толкова много опити да ни разделят, нас древния народ български! То и до днес продължават. Но става страшно и хубаво, когато се вземем в ръце и се обединим! Кауза има само една -БЪЛГАРИЯ!“

Share

Депутатът от СДС-Варна доц. Медиха Хамза взе участие в Международния форум по образование във Варна

Депутатът от СДС-Варна в парламентарната група ГЕРБ-СДС  доц. Медиха Хамза взе участие в Международния образователен форум във Варна.

Той е на тема „Иновативната образователна среда през призмата на емоционалната интелигентност и изкуствения интелект – посоки и предизвикателства“ и е организиран от Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности“, в партньорство с МОН и НСОРБ. Домакин на събитието е Икономическия университет. 

Форумът бе открит от Лилия Христова, директор на дирекцията, а Приветствия към участниците отправиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, Красимир Вълчев, председател на комисията по образованието и науката в НС, Андрияна Андреева, областен управител на Варна, Янка Такева, председател на Синдикат на българските учители, проф. Евгени Станимиров, ректор на учебното заведение-домакин.

Община Варна организира през лятото безплатни курсове за деца по роботика и програмиране, които ще продължат, поради големия интерес, каза още кметът. Много активно е било и участието в инициативата „Ало Космос, говори България“ на Атлантическия клуб, на която Община Варна бе специален партньор тази година, както и във фестивала „Кибермагьорсници“, по време на който бяха проведени обучения по програмиране, киберсигурност, защита в интернет.

По време на мероприятието, кметът на Варна Иван Портних припомни, че към момента STEM центрове са изградени в 4 варненски училища, 3 детски градини и в Логопедичния център. Още 51 училища участват с проектни предложения по Механизма за възстановяване и устойчивост – за изграждане на STEМ центрове и високотехнологични класни стаи.

Доц. Хамза е член на Комисията по образование в Народното събрание. Тя е преподавател в Медицинския университет -Варна, и е бивш зам.-декан на Електротехническия факултет в Техническия университет-Варна. Професионалния живот на народния представител от СДС е дълбоко обвързан със сферата на образованието.

Share

Веселин Василев,зам.-кмет на район „Приморски“: Лев, даден за спорт, връща 3 лв. на здравеопазването

„Инвестициите в спортна инфраструктура трябва да бъдат един от приоритетите в следващите бюджети на града. Няма да се уморя да повтарям изследването на ЮНЕСКО, според което: „Всеки инвестиран лев във спорта връща три лева на здравеопазването!“

Това каза за ДНЕС+ заместник-кметът на район „Приморски“ Веселин Василев. Секретарят на общинската структура на СДС-Варна бе категоричен, че Варна има пълния потенциал да се развива и да продължава да бъде дом на български и международни спортни прояви и успешни спортисти.

– Г-н Василев, предстоят местни избори и това ще е още едно предизвикателство за СДС, който вече много години е част от местната власт във Варна. Какво даде СДС на варненци и какво може още да даде?

СДС със своите представители в общинския съвет в лицето на д-р Янко Станев и Стефан Станев, както и с подкрепата на съветниците от новосформираната група СДС-ВОЛЯ за Варна доц. Николай Евтимов, Николай Почеканов и Щериана Иванова, имат съществен принос за развитието на града ни.

И тук не говорим само за подкрепата, а в голяма степен благодарение на експертизата на нашите съветници са реализирани всички важни за Варна проекти.

Вече 10 години г-н Иван Портних е кмет на града и през всичките тези години той е имал подкрепата на СДС. Десетки са случаите, при които, благодарение на активното участие на СДС в мнозинството, са печелени политически битки в полза на варненци. Силно се надявам на предстоящите в края на октомври местни избори СДС да удвои резултата си и със своя група да бъде още по незаобиколим фактор в местния парламент.

Не по-малко по значение е и присъствието на кадри на СДС в общинската администрация. Нашите хора се отличават с експертиза и работохолизъм, и се ползват с авторитет и в голяма община, и в районните кметства.

Предстои да се вземат важни решения, как ще участва партията в изборите, но ние разполагаме със сериозен човешки ресурс и СДС има  потенциал да излъчи свои кандидати за районни кметове, а защо не и за кмет на Варна?!

– Вие сте човек, който е силно ангажиран със спорта, бяхте и зам.-директор на ОП „Спорт“ към община Варна. Как се развива спортът във Варна?

– Целият ми живот е свързан със спорта. И в момента активно участвам в управлението на СК „Титан“. Обрахме медалите на последното европейско първенство по вдигане на тежести в Кишинев. Наш състезател е Христо Христов – спортист на Варна за миналата година. Надяваме се на олимпийските игри да донесе медал за България, дай Боже – златен.

Действащ делегат съм на БФС. Тази седмица започват мачовете от първенството на Трета лига и пак тръгваме по стадионите. Всяка година си казвам, че е за последно, но като дойде време за мачовете и… няма накъде… Тръпката и любовта към футбола са по-силни.

Като бивш зам.-директор на общинско предприятие „СПОРТ“, чиято дейност е ремонт и поддръжка на спортните имоти на Варна, мога да ви споделя, че голяма част от спортните обекти, строени през социализма са морално остарели и децата тренират в условия, които не отговарят на никакви модерни стандарти.

Визирам лекоатлетическата и хандбалната зала на Локомотив. Гребната база е в ужасно състояние. Слава Богу, борците имат вече своята нова база, изгради се и чудесен спортен комплекс във Владиславово. Градът ни обаче има крещяща нужда от нов плувен комплекс, както и от зимен дворец за ледени спортове. Повярвайте ми, интересът към ледените спортове е огромен. Същото се отнася и за тенис кортовете.

Инвестициите в спортна инфраструктура трябва да бъдат един от приоритетите в следващите бюджети на града. Няма да се уморя да повтарям изследването на ЮНЕСКО, според което: „Всеки инвестиран лев във спорта връща три лева на здравеопазването!“

– В момента сте зам.-кмет на район „Приморски“, бих казала един от големите райони на Варна. Какво се направи в района и какви са нуждите в тази част на Варна?

– Вече трета година съм зам.- кмет на район „Приморски“, с ресор устройство на територията. Освен че е огромен с население 115 хил. души, колкото голям областен град, район „Приморски“ е и много труден и сложен район със своите 12 селищни образувания, вилни зони, курортни комплекси. Всички големи болници и университети са при нас, кв. „Виница“ стана цял град.

Не е лесно да се управлява такъв район, особено през летния сезон, когато и к.к „Златни пясъци“ и „Св. св. Константин и Елена“ са пълни с туристи. Тази година е още по-сложно заради мащабните ремонти, от които жителите на района са най-засегнати. Хората с право недоволстват, разбирам ги.

Затворени са възлови пътни артерии, образуват се километрични тапи, шум, прахоляк, чести спирания на водата… Аз обикалям всеки ден строителните обекти, разговарям с граждани и знам колко е трудно. Няма как с магическа пръчка да бъдат изградени километри водопроводи, канализация, тротоари, асфалтиране на улици, междублокови пространства и т.н и т.н. Така беше и с Ларгото преди години, така беше и с бул. Левски.

Ще трябва да изтърпим неудобствата. То е като ремонт на къщата. Заминават много пари, изтърпяваш майсторите, шума и всички останали несгоди, но после ти е уютно, удобно и приятно…

Веселин Василев е дипломиран бакалавър от Технически университет Варна, магистър и докторант от Икономическия университет в морската столица, специалност  „строителство и недвижима собственост“. Секретар е на Спортно техническа комисия на БФС-Варна, член на Управителния съвет на Спортен клуб “ Титан“, а функцията му в местната структура на СДС е секретар на общинската структура. Семеен, горд баща на син и дъщеря.
Share

Варна празнува!

Варна празнува. Тържествата по повод 15 август – Денят на Варна започнаха с тържествена света литургия, отслужена в катедралния храм „Свето Успение Богородично“. На богослужението присъстваха много варненци и гости на града.

След литургията на централния варненски площад „Св. Св. Кирил и Методий“ се проведе тържествена церемония по издигане на флаговете на община Варна, България и Европейския съюз.

Сред официалните гости на ритуала бяха евродепутатът от ЕНП/СДС Александър Йорданов и депутатът от СДС-Варна в ПГ на ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза. В церемонията участваха кмета на Варна Иван Портних, областният управител Андриана Андреева, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, политици, общественици, граждани и гости на града.

Празничната програма за Деня на Варна продължава.

Share

Зам.-лидерът на СДС д-р Янко Станев: Честит празник на Варна и варненци!

Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев отправи поздравления към варненци по повод празника на града и Св. Успение Богородично.

Днес почитаме, както християните я наричат Голяма Богородица и празника на морската ни столица -Варна.

Ето какво написа лидерът на сините на профила си в социалните мрежи:

„Успение Богородично! Честит празник на Варна и варненци! Съберете рода си, фамилията и с курбан за здраве и плодовитост да се порадваме на живота и вярата си в добрите дни! Именниците да почетем…, а и те нас!“

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори