Категория: Градски съвет

Д-р Янко Станев за листата:Екип от почтеност и високи лични и професионални успехи е листата на СДС

Ден преди деня за размисъл заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев подкрепи кандидатската листа за общински съветници на СДС-Варна с топли думи.

Синият лидер пише, че екипът от професионалисти, на който е заложил СДС, са съветници и от предишни мандати, след които е останала следа в община Варна и той има пълно доверие в тях.

Д-р Станев е публикувал снимка с депутата от СДС-Варна доц. Медиха Хамза, Валентин Станев, Стефан Станев и доц. Николай Евтимов – всички те са доказали се в експертността си бивши съветници от Общинския съвет на Варна.

Ето и пълния текст на публикацията:

„Екип от настоящи и в предишни мандати общински съветници и приятели от СДС. Имам им пълно доверие заради тяхната почтеност и високи лични и професионални успехи! Те заслужават!“


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

Д-р Янко Станев:В началото на големи проекти лежи една мечта.За Веско Василев тя е район „Приморски“

25 СДС – с любов за свободна ВарнаЧесто в началото на големи проекти и планове лежи една мечта. За Веско Василев тя е район „Приморски“ да придобие визията на чист, зелен, подреден район, в който жителите и хилядите туристи да се чувстват комфортно и уютно! Той е най- разпознаваем в спортните среди на Варна като човек с несломим дух за победа. Секретар е на Спортно техническа комисия на БФС-Варна, член на Управителния съвет на Спортен клуб „Титан“. В местната структура на СДС е секретар на общинската организация във Варна. Причислява се към групата на старейшините в СДС, но с ведрия си характер и заразителен ентусиазъм е като магнит за младите.Бакалавър от Технически университет Варна, магистър и докторант от Икономическия университет в морската столица, специалност „Строителство и недвижима собственост“. 

Досега е бил зам.-кмет в р. „Приморски“, преди това години наред оглавява общинското управление „Спортни имоти“. Затова твърдо отстоява принципа на приемствеността и екипността като важен фактор в работата на всяка администрация. Кандидат на СДС за районен кмет в „Приморски“

Участва в листата за общински съветници на СДС 25

Преференция 108

Share

Д-р Янко Станев: Още един усмихнат млад човек от синия отбор на Варна

25 СДС – с любов за свободна Варна
Още един усмихнат млад човек от синия отбор на Варна. Мария Божинова е възпитаник на Варненския свободен университет – завършва специалност право, и в Технически университет Варна – втора година, специалност Строителен мениджмънт.

Според нея в динамичния и забързан свят имаме нужда от справедливост, честност, уважение към род, родина, близки, съпричастност към заобикалящите ни хора в беда. Твърдо вярва, че е време млади и амбициозни хора да излязат от ролята си на наблюдатели и да вземат развитието на нашата любима Варна в свои ръце.

Разчита на енергичните и компетентни хора с визия, които да направят така, че младите като нея да останат да живеят и създават семейства тук.

Не храни илюзии, че пътят ще бъде дълъг и труден, но не се колебае, че ще си струва.

Участва в листата за общински съветници на СДС 25

Преференция 114

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

Веселин Василев: Познавам до болка проблемите на жителите на район „Приморски“ (видео)

Познавам до болка проблемите на жителите на район „Приморски“ и на всеки микрорайон. На вилните зони, на курортните комплекси, на селищните образувания и на кв. „Виница“.

С тези думи, кандидатът на СДС-Варна за кмет на район „Приморски“ Веселин Василев представя кандидатурата си във видео, разпространено от централата на СДС-Варна.

Веселин Василев работи три години като заместник-кмет на район „Приморски“ в мандат 2019-2023 г.

Усвоил е опит в администрацията, който, по думите му е трудно да се придобие, ако не упражняваш позицията и не се запознаеш с всички ресори. „Устойство на територията“ е ресорът, който му е бил поверен, но често е изпълнявал длъжността кмет, което му дава възможност да усвои и да се запознае с всички аспекти на управлението.

Харизматичен и харесван от хората, за Василев няма тайни в кметската длъжност, което не може да се каже за един нов и неопитен кмет.

Вижте повече във видеото:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

Янко Станев: Сияна Атанасова- спортна натура, борбена и решителна във всичко, с което се заема

Сияна Атанасова, още едно име от младата вълна в СДС-Варна. Спортна натура, борбена и решителна във всичко, с което се заема. Комуникативна и ведра, позитивен млад човек.Следва в Шуменския университет в специалност „Връзки с обществеността“.

Инструктор е по фитнес с опит в сферата на спорта повече от 15 г.Споделя принципите на консервативния патриотизъм, който СДС изповядва, и отстоява десни ценности като родолюбие, традициите на род и семейство. 

Участва в листата за общински съветници на СДС 25 

Преференция 107

Share

Д-р. Янко Станев, зам.-председател на СДС: Георги Спасов – млад човек, отдаден на синята идея

25 СДС – с любов за свободна Варна

Георги Спасов е от младото попълнение в СДС-Варна. Отдаден на синята идея и на просперитета на родния си град. Един млад човек, успял да превърне хобито си в професия и да насърчава връстниците си в намирането на професионална реализация във Варна. Завършил е специалност недвижима собственост и инвестиции в Икономическия университет, 14 г. е бил мениджър „Човешки ресурси“, сега управлява собствена фирма за фотография и реклама. Участник в много благотворителни инициативи, между които „Заразното добро“ за набиране на средства за ЦНСТ „Изгрев“. Семеен, с две деца. Приема на сериозно отговорността, която младите хора имат днес за своя живот, за живота на родителите си и за бъдещето на децата си. Председател е на младежката организация на СДС-Варна. Участва в листата за общински съветници на СДС 25Преференция 116Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

Д-р Янко Станев, зам.-председател на СДС: Даринка Божинова – вдъхновяващ пример за учител

25 СДС – с любов за свободна Варна

„Само младежкият й дух е пречка пред това да бъде причислена към ветераните на СДС. Но всички я почитат като един от основателите на съюза, човекът, който през всичките тези години не отстъпи от първата редица на синята вълна във Варна.“

Това написа в профила си във Фейсбук заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев. Ето какво още пише той:

За Даринка Божинова да е учител е съдбовна предопределеност – родена е на 24 май, денят на Светите братя Кирил и Методий. Завършила е специалността Математика и физика в Шуменски университет и в следващите 16 години работи като учител по математика в средни училища.  През 1985-86 година е определена за базов учител към Департамента за квалификация и преквалификация на учителските кадри – Варна, към Шуменски университет. Много студенти са получили нейната методическа помощ при изграждането си като бъдещи учители. След успешно издържан конкурс през 1998г. застава начело на едно от най-големите училища във Варна – Средно общообразователно училище „П. Кр. Яворов“ , като негов директор. За две години успява да превърне училището в първото Екоучилище в област Варна. То е първото училище, което въведе природозащитното и екологично образование под формата на факултативна подготовка. Изгражда ефективен, професионално извисен и сплотен колектив, който години наред подготвя отлични млади хора за живота.

Перманентно повишава квалификацията си. Специализира математика в Ш.У. през 1999г.

Защитава първа професионална квалификационна степен. През 2010г. Защитава магистратура по управление на образованието по българо-холандска програма към ШУ, а през 2018г. става лицензиран медиатор по търговско право към Министерството на правосъдието. Била е един мандат общински съветник от СДС, член на комисиите по образование , по младежки дейности и спорт, комисията по култура. Без да се натрапва,   е вдъхновяващ пример за почтеност и всеотдайност.

Майка на две пораснали деца.

Участва в листата за общински

съветници на СДС 25

преференция 109

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

СДС от Варна: Четворната коалиция и правителството водят държавата към банкрут

Във Варна се проведе Регионална конференция на СДС – Североизточен регион. Делегати на областните организации от Търговище, Добрич, Шумен и Варна се събраха в морската столица, за да дискутират по основните политически проблеми в дневния ред на държавата. Регионалната конференция беше свикана и за да избере представител на Североизточния регион в Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС.

Конференцията беше водена от заместник-председателя на СДС д-р Янко Станев. В приветствието си към делегатите на форума той подчерта, че “СДС има нужда да възроди структурите си, а това изисква ежедневна политическа работа. Трябват ни хората. Затова всяка община, навсякъде, трябва да има структури.“ Той допълни, че е наясно, че хората се интересуват от коалиционната политика, която провежда СДС. По думите на д-р Янко Станев, тя е „безалтернативна“ и е нужна взаимопомощ. „Затова ще се учим взаимно на култура и коалиционно взаимодействие, като ние израстваме и те израстват с нас“, подчерта той.

В заключение д-р Янко Станев подчерта, че според него консервативната дясна политика по средноевропейските стандарти няма алтернатива и това правителство трябва да подаде оставка час по-скоро, защото на страната е нужно дясно-центристко експертно управление, което може да предотврати ляво-центристката либерална катастрофа, към която ни води четворната коалиция и правителството.

Председателят на СДС проф. Румен Христов изказа благодарности към д-р Янко Станев за организацията на конференцията и поканата. Освен него, форумът беше уважен и от главния секретар на СДС Илия Лазаров и евродепутата доц. д-р Александър Йорданов. От своя страна д-р Янко Станев отправи благодарности към всички делегати от Варна, Добрич, Шумен и Търговище.

Регионалната конференция на СДС – Североизточен регион избра за свой представител в Националния изпълнителен съвет (НИС) на партията д-р Явор Александров, издигнат от Областния съвет на СДС в град Търговище. Неговата кандидатура спечели в надпревара с кандидата от град Добрич – д-р Николай Николов, онколог. Д-р Явор Александров е ортопед, работи в МБАЛ „Търговище“, два мандата общински съветник от СДС в Общински съвет –Търговище.

От името на конференцията благодарности получи Валентин Станев, който беше досегашният представител на Североизточния регион в НИС на СДС. Неговата кандидатура беше издигната отново от Областния председател на СДС-Варна, Коста Владимиров, но г-н Станев си направи самоотвод. Той подчерта, че решението му е продиктувано от желанието му за мандатност и разширяване на влиянието на отделните структури на партията в Североизточния регион.

Делегатите на Регионалната конференция на СДС – Североизточен регион изразиха своите безпокойства от икономическата и политическата криза, в която управлението на четворната коалиция: „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и Демократична България, хвърля региона и Република България. В тази връзка конференцията единодушно прие политическа декларация.

Share

СДС-Варна подготвя Регионална конференция на Североизточна България

Областният съвет на СДС-Варна, избра нов председател, това е адвокат Коста Владимиров. Той заема мястото на д-р Янко Станев, който подаде оставка, след като беше избран за зам.-председател на СДС. Адвокат Владимиров е 43-годишен, председател е на местната организация на СДС в Провадия, общински съветник, председател е на постоянната комисия по национално и европейско финансиране, участва в състава на комисията по финанси и бюджет в Общинския съвет в Провадия. За зам. Председател на Областния съвет на СДС-Варна беше избрана Иванка Атанасова. Тя има дипломи по информационни технологии и по психология, както и дългогодишен професионален опит като психолог в образователната и в социалната сфера.

На заседанието днес си членовете на Общинския съвет на СДС-Варна възложиха на съветниците на СДС във варненския Общински съвет да подкрепят бюджета за 2022 г., предложен от кмета Иван Портних. Участниците в заседанието обсъдиха нестабилната политическа обстановка в страната и се обединиха около обща позиция, осъждаща репресивните действия  на кабинета Петков.

СДС-Варна започва подготовка за Регионална конференция на Североизточна България, която ще се проведе на 23 май. Същия ден е предвидено в район Аспарухово да бъде открит офис на варненския евродепутат Александър Йорданов. Наред с тези форуми СДС-Варна се подготвя за участие в предстоящия конгрес на ЕНП в началото на юни.

Участниците в заседанието обсъдиха и ще предложат на националните органи на СДС посоките за разширяване на консервативно-патриотичните политики на синята партия съгласно решенията на националната конференция.

Share

30 години от най-големия митинг в България с 1 милион души на улицата /Видео/

Днес се навършват 30 години от най-големия митинг в България. Той е свикан предизборно от Съюза на демократичните сили и е останал в политическата история на страната като митинга на „Орлов мост“, събрал един милион българи.

На 7 юни преди 30 години СДС свиква митинг преди първите демократични избори в България, който изпълва пространството между „Орлов мост“ и голяма част от тогавашния булевард „Ленин“ – сегашния булевард „Цариградско шосе“.

В ранния следобед на 7 юни 1990 година множество граждани изпълват пространството около моста, съседните улици, „Борисовата градина“, балконите и покривите на близките сгради, за да присъстват на последния предизборен митинг на СДС – политическата партия, създадена шест месеца преди това от коалиции от партии, дружества и организации. СДС разпространява предизборен клип, в който се изтъква невижданата дотогава гражданска проява.

Емблематичният митинг преди 30 години е продължил повече от 5 часа. На него водеща е фигурата на първия демократично избран президент на България –  покойният вече д-р Жельо Желев, а сред музикантите са Щурците, Васил Найденов и Богдана Карадочева.

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори