Архив за месец: март 2021

Веселин Василев: Най-много обещават тези, които нямат намерение нищо да изпълняват

Веселин Василев е магистър публична администрация, популярен е като спортен деятел във Варна, владее немски и руски език, семеен с две деца. Той е организационен секретар на общинската органидация на СДС-Варна

– Господин Василев, предизборната кампания е към края си, защо в последните дни всеки обещава всичко, така не се ли подценява избирателят?

– Не всеки! Най-много обещават тези, които нямат намерение нищо да изпълняват и тези, които имат минимални шансове изобщо да влязат в парламента, а камо ли да управляват. Това са безотговорни маргинали в политиката. Лесно се обещават неща, които знаеш, че няма ти да изпълняваш…

За съжаление има една немалка група хора, най-вече неграмотни и нискообразовани хора, които на всички избори лесно биват манипулирани. Иначе българинът е мъдър и прагматичен човек, и залага на сигурното, предвидимото, стабилното управление. Точно това показва ГЕРБ. Без резки завои, без революции, без скандали.

– Какви приоритети за бъдещото управление извежда на преден план СДС?

– В кампанията си извеждаме като мото по-малко държава, по-ниски данъци, по-високи доходи и пенсии. Ако мога с две думи да отговоря, съсредоточени сме върху икономиката и реформите. Реформи в областта на здравеопазването, правосъдна система и социална политика.

Реформи се правят, когато обществото е готово за това, когато има широко съгласие и всеки е готов да изтърпи определени неудобства, ограничения, а партиите имат куража да платят и политическата цена. И двете десни партии в  коалицията ГЕРБ и СДС  са доказали, че имат кураж за това. Варна първа в страната даде пример за сътрудничество между СДС и ГЕРБ в местния парламент. Очаквахме това веднага да се оцени като потенциал на национално равнище, но не преценихме, че е процес и изисква време за формиране на коалиционна култура по германския модел ХДС-ХСС.

По това какво е отношението на обществото към хората с увреждания може да се съди за степента на развитие на демокрация и морал в една държава, а ние сме длъжници към тези хора. При съставянето на бюджета това трябва да бъде точка първа! Основен приоритет трябва да продължи да бъде и спортът. Инвестициите, които бяха направени в бази и спортна инфраструктура от правителството на ГЕРБ и най-успешният спортен министър г-н Красен Кралев, трябва да продължат и да се реализират в още по-големи мащаби. Всеки лев, инвестиран в спорта, спестява 3 лева на здравеопазването.

– В коя част на политическия спектър СДС може да търси партньорство при очертаващ се толкова многопартиен парламент?

– Останаха няколко дни до изборите. В понеделник, живот и здраве, ще видим колко и кои формации ще прескочат бариерата. Особено важно е политическите лидери, включително президента Румен Радев, да се държат отговорно и изборните резултати да се приемат такива, каквито са, и тяхната легитимност да не се оспорва. Идеалният вариант е ГЕРБ и СДС да съставим дясноцентриско правителство, което да преведе страната през кризата.

Много политически лидери използват думи като „никога“, „по никакъв повод“ и т.н. За БСП мога да се съглася, но не споделям пзицията на лидера на СДС – никога с ДПС. Защо? Това е българска партия, за която гласуват 400 – 500 хиляди наши сънародници, наши колеги, комшии, приятели. Защо никога? Това за мен е политическо късогледство. По-добре официално споразумение, разписано буква по буква, отколкото задкулисно. Ей това задкулисно, на тъмно, хората не искат и за това политика стана мръсна дума в България. Народът иска почтенност! Никога с расисти и ксенофоби, никога с хора, които палят, издигат бесилки и ковчези! С тях никога!!!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Share

Желез Железов: Във Варна ГЕРБ и СДС са партньори повече от 10 г.

Очаквам победа за коалицията ГЕРБ-СДС, нищо друго. При това убедителна победа

Това заяви на среща с избиратели във варненския район „Одесос“ Желез Железов, кандидат за народен представител от СДС-Варна, в общата листа ГЕРБ-СДС /номер 28 и преференция 110 в интегралната бюлетина/. По думите му партньорството между единствените две десни партии, членки на ЕНП не е от вчера.

„Давам за пример Варна – тук работим заедно и то успешно вече повече от десет години. Ние винаги сме подкрепяли кандидатите на ГЕРБ за кмет на града, за кметове на районите и на общините от Варненска област. Във Варна по традиция формираме самостоятелна листа на СДС за общински съветници, които винаги са част от дясното мнозинство в местния парламент“, припомни синият кандидат-депутат. И подчерта, че сини общински съветници са председателствали постоянни комисии, д-р Янко Станев е зам.-председател на Общинския съвет вече четвърти мандат.

В последните години няма нито едно стратегически важно решение за града, което да е взето без гласовете на СДС и тези на ГЕРБ в общинския съвет на Варна. Общинските съветници от СДС участват активно в съставянето на бюджета, имат решаваща роля при изработването на общинските политики в социалната сфера, общинското здравеопазване, екологията и др.

Железов допълни, че подобно сътрудничество в дясно има и на много други места в страната. „Затова и създаването на коалицията ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарни избори се утвърди по естествен път. Ние сме членове на голямото европейско семейство на ЕНП и основните ни цели съвпадат напълно, а именно – да отстояваме проевропейската ориентация на България, членство в Еврозоната, извеждане на страната от здравната криза и преодоляване на икономическите последици от пандемията, каза още Желез Железов.

Share

Желез Железов: СДС е за намаляване на данък дивидент и на корпоративния данък

Ще настояваме през втората година от майчинството да се получава 80% от брутното трудово възнаграждение

Като дясна партия в СДС винаги сме си поставяли високи и амбициозни цели, но са били постижими и досега сме се справяли. Така и сега – всичко, което предлагаме в нашата програма, е реално изпълнимо.  Това заяви на среща с избиратели във варненския район „Младост“ Желез Железов, кандидат за народен представител от СДС-Варна, в общата листа ГЕРБ-СДС /номер 28/ преференция 110 в интегралната бюлетина/.

По думите му основната  цел на синята партия е „Европейски граждани с европейски доходи“. Акценти  в икономическите мерки, които предлага СДС, са намаляване на данък дивидент от 5% на 2% и на корпоративния данък печалба от 15% на 12%, увеличаване на прага за регистрация по  ДДС от 50хил. лв. на 100хил. лв., както и да се запази възможността за доброволна регистрация под прага.

СДС ще работи за това през втората година от майчинството паричното обезщетение да се определя в размер на 80% от брутното трудово възнаграждение през последните 24 месеца, за запазване на размера на вноските за пенсия и здраве, за отмяна на задължението първите 3 дни от болничните да се плащат от работодателя, увери още синият кандидат-депутат.

Share

СДС начерта червена линия пред похода на БСП към властта

Синята партия категорично се разграничава от леви, корпоративни, и механично сглобени политически субекти, казва Желез Железов

Ние от СДС винаги сме заявявали, че сътрудничество с БСП и ДПС не може и няма да има по никакъв повод. Нещо повече, ние от СДС отиваме по-далеч – не от вчера водим борба за намаляване на влиянието на корпоративния вот в общинския съвет на Варна, ще сме последователни в тази посока и на национално ниво. Това заяви на среща с избиратели във варненския район „Приморски“ Желез Железов, кандидат за народен представител от СДС-Варна, в общата листа ГЕРБ-СДС /номер 28 и преференция 110 в интегралната бюлетина/.

Категорично и открито сме заявявали, че сме твърдо против всякакви безпринципни коалиции, основани единствено на съмнителни финансови интереси, добави още Железов.

Според него в национален план освен обединяване на десните сили и разпад на левицата се наблюдава формиране на няколко уж политически структури, които откровено целят да отклонят България от европейския път и да я тласнат в руслото на неясни корпоративни интереси. Ето защо е много важно на 04.04. дясната коалиция ГЕРБ-СДС не само да вземем победа, но да я вземем с голяма преднина пред БСП, така че формирането на ново дясно правителство да не е под въпрос, категоричен е синият кандидат-депутат.

Share

Евродепутатът Александър Йорданов представи пред СДС-Варна книга с отчет за дейността си

Варненският евродепутат Александър Йорданов днес представи книгата си отчет за работата си в Брюксел от началото на мандата пред съмишленици от СДС-Варна. Домакин на срещата беше председателят на СДС-Варна д-р Янко Станев, участваха кандидатът на СДС в общата листа с ГЕРБ Желез Железов и членове на ръководството на синята партия.

Прогнозата на Александър Йорданов за деня след парламентарните избори – изходът ще е европейски или македонски. Европейският модел е спечелилата коалиция ГЕРБ-СДС да получи мандат за съставяне на правителство, за да се избегне нестабилност и криза. Вторият вариант в момента се реализира в съседната Република Северна Македония, където

правителството на изгубилата изборите партия заедно с албанската партия на Али Ахмети управлява страната.

rbt

В СДС-Варна няма две мнения по тезата, че БСП трябва да е далеч от властта, каза още д-р Станев. Желез Железов от своя страна подчерта, че  последните години няма нито едно стратегически важно решение за града, което да е взето без гласовете на СДС и тези на ГЕРБ в общинския съвет на Варна. Общинските съветници от СДС участват активно в съставянето на бюджета, имат решаваща роля при изработването на общинските политики в социалната сфера, общинското здравеопазване, екологията и други важни за варненци въпроси.

Надеждата на СДС-Варна е, че съвместното явяване с обща листа ГЕРБ-СДС на предстоящите парламентарни избори ще повиши коалиционната култура на територията на общините в целия варненски избирателен район, както и модела на сътрудничество  ХДС-ХСС в Германия.

Share

Желез Железов: На 4 април очаквам убедителна победа за ГЕРБ-СДС

Желез Железов е на 47г. роден в гр. Провадия, израстнал и живее във Варна. Електроинженер, възпитаник на Техническия университет във Варна, специалност „Електротехнологии“. Почти 20 години успешно се занимава с производство, в момента е директор на предприятие за производство на поцинковани профили. Бил е общински съветник във Варна, мандат 2011/2015, пет години заместник-кмет в район Одесос, гр.Варна.

Активен член на СДС от 2007г., от 2012 – 2019 е областен педседател на СДС-Варна, а в момента е общински председател на СДС-Варна.

Страстен почитател на Формула1 и рокмузиката във всичките и форми. В свободното си време обикновено съчетава природата с книгите. Семеен със син на 11г.

Кандидат е за народен представител от СДС-Варна, в листата на ГЕРБ-СДС /номер 28 и преференция 110 в интегралната бюлетина/ за 3-ти многомандатен избирателен район.

– Г-н Железов, за трети път СДС се явява на избори, партнирайки си с ГЕРБ – евроизбори, местния вот и сега на парламентарни избори. Какъв резултат очаквате на 04.04?

– Очаквам победа за коалицията ГЕРБ-СДС, нищо друго. При това убедителна победа. Партньорството между единствените две десни партии, членки на ЕНП не е от вчера. Давам за пример Варна – тук работим заедно и то успешно вече повече от десет години. Ние винаги сме подкрепяли кандидатите на ГЕРБ за кмет на града, за кметове на районите и на общините от Варненска област. Във Варна по традиция формираме самостоятелна листа на СДС за общински съветници, които винаги са част от дясното мнозинство в местния парламент. Сини общински съветници са председателствали постоянни комисии, д-р Янко Станев е зам.-председател на Общинския съвет вече четвърти мандат.

В последните години няма нито едно стратегически важно решение за града, което да е взето без гласовете на СДС и тези на ГЕРБ в общинския съвет на Варна. Общинските съветници от СДС участват активно в съставянето на бюджета, имат решаваща роля при изработването на общинските политики в социалната сфера, общинското здравеопазване, екологията и др. Но така е не само тук, а и на много други места в страната. Затова и създаването на коалицията ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарни избори се утвърди по естествен път. Ние сме членове на голямото европейско семейство на ЕНП и основните ни цели съвпадат напълно, а именно – да отстояваме проевропейската ориентация на България, членство в Еврозоната, извеждане на страната от здравната криза и преодоляване на икономическите последици от пандемията.

– Успява ли СДС да наложи червена линия на категорично разграничаване от леви, корпоративни, и механично сглобени политически субекти?

– Ние от СДС винаги сме заявявали, че сътрудничество с БСП и ДПС не може и няма да има по никакъв повод. Нещо повече, ние от СДС отиваме по-далеч – не от вчера водим борба за намаляване на влиянието на корпоративния вот в Общинския съвет на Варна. Категорично и открито сме заявявали, че сме твърдо против всякакви безпринципни коалиции, основани единствено на съмнителни финансови интереси. В национален план освен обединяване на десните сили и разпад на левицата виждаме и формиране на няколко уж политически формации, които откровено целят да отклонят България от европейския път и да бутнат в руслото на неясни корпоративни интереси. Ето защо е много важно на 04.04. не само да вземем победа, но да я вземем с голяма преднина пред БСП, така че формирането на ново дясно правителство да не е под въпрос.

– Сега в последната права до изборите всеки обещава всичко. Върху какви приоритети съсредоточавате вашите послания към избирателите?

– Като дясна партия в СДС винаги сме си поставяли високи и амбициозни цели, но са били постижими и досега сме се справяли. Така и сега – всичко, което предлагаме в нашата програма, е реално изпълнимо. Основната ни цел е „Европейски граждани с европейски доходи“. Акценти  в икономическите мерки, които предлагаме са намаляване на данък дивидент от 5% на 2%, и на корпоративния данък печалба от 15% на 12%, увеличаване на прага за регистрация по  ДДС от 50хил лв на 100хил лв, както и да се запази възможността за доброволна регистрация под прага. И още – СДС е за намаляване на авансовия данък печалба, който намалява оборотните средства на фирмите. СДС ще работи за това през втората година от майчинството паричното обезщетение да се определя в размер на 80% от брутното трудово възнаграждение през последните 24 месеца, за запазване на размера на вноските за пенсия и здраве, за отмяна на задължението първите 3 дни от болничните да се плащат от работодателя.

Конкретно за региона смятам, че е крайно време Варна да има истинска индустриална зона, която да се превърне в локомотив на икономиката не само на областта, но и на цяла североизточна България. Това от своя страна налага изграждането на съответната инфраструктура – в града разширението на булевард „Цар Освободител“, който по естествен път да свърже Варна и Аксаково, завършването в кратки срокове на автомагиствала „Хемус“, строителството на АМ Черно море и втори мост на Варненското езеро. Все неща, които приемам и за мой личен приоритет, като бъда избран за народен представител.

– Провеждате, когато това е възможно, срещи с избиратели във Варненска област. Имате ли впечатление приоритетите на хората да се разминават с тези на политиците, как могат да бъдат сближени и проблемите да намерят решение в конкретни политики?

– В тези пандемични условия е трудно да се срещаме с хората в по-широк формат, но въпреки това в срещите, които имах, се очертаха ясно няколко основни проблема. На първо място, те са загрижени за своите доходи и своята работа, особено в настоящата ситуация, искат работеща местна икономика. Вълнуват се от състоянието на улиците и на чистотата в населените места, настояват за по-строг контрол върху качеството на храните и забрана за внос и употреба на някои широко използвани добавки в храните. Надяват се борбата с корупцията, особено по високите етажи, да продължи с по-високи темпове.

– Най-задаваният въпрос преди избори е с кого може да управлява коалицията ГЕРБ- СДС в следващия парламент и с кого партньорството е немислимо?

– Както казах по-рано, подобно партньорство с БСП и нейните производни организации като тази на Мая Манолова е изключено. Същото важи и за лявата част на конструкцията ДБ. Колебая се дали е възможен диалог по някои теми с ДСБ, макар да сме били и преди коалиционни партньори, вероятно и ВМРО, особено що се отнася до консервативните разбирания на двете партии и отношението ни към традиционните семейни ценности, Истанбулската конвенция и др.

– Каква е вашата оценка за упрвлението на здравната криза и оптимист ли сте по отношение на преодоляването й?

– Моето лично мнение, а от срещите, които успях да проведа в рамките на кампанията, е, че правителството и в частност здравното министерство се справят с управлението на здравната криза. Всъщност повече от година се борим със зараза, която науката не познава в детайли и навсякъде по света в прилагането на мерките се прокрадваше хаотичност, породена именно от това непознаване на вируса. В такива моменти обаче е от изключителна важност всеки от нас да се отнесе с разбиране към налагането на ограничения и точно да спазва уканията на здравните власти. Не приемам критиките „на килограм“ от безброй разбирачи, които същевременно не предлагат никаква алтернатива. Едно е ясно – докато медицината не открие достатъчно ефективно лечение, ще трябва да се научим да живеем с тази зараза.

Share

Георги Даскалов изригна: Спрете да плячкосвате СДС

С остър тон към представящите се за демократи се обърна в профила си във Фейсбук Георги Даскалов, дългогодишен журналист във в. „Демокрация“, „24 часа“, новинарския сайт „Екип нюз“ и др.

Той призова отцепници от СДС, формирали разнолики партийни структури с претенции да привличат десния избирател, да не се идентифицират със синята партия, в чието съсипване са участвали през всичките години на прехода.  

Даскалов припомня опостушителните последици при отцепването на костовистите, мимикрията на партията на Кунева /днес в прегръдка с Мая Манолова/ и още редица удари, нанесени от уж десни политици. „Ругаха СДС така, както комунистите не са“, възмутен е Георги Даскалов. Той призова боричкащите се за народната любов на предстоящите парламентарни избори да спрат с плячкосването на СДС.

Ето какво написа Георги Даскалов:

СДС е може би най-демонизираната българска партия. С изключение на ДПС, разбира се. Но движението нито е българска, нито е точно партия. И турска не е, да не бъда разбран криво. Интернационална машина за пари посредством властта.

Но за СДС.

Както казваше Филип Димитров – СДС, той – Съюзът на демократичните сили, а не то, СДС-то – е обвиняван, че е съсипал селското стопанство, разпродал е България, орязал е пенсиите, теслимил ни е на Брюксел и на американците и е скъсал дружбата ни с великия съветски, по сегашному – руски народ.

Към демонизирането (основно от комунисти) след 2003 се присъединиха и костовистите. След като Костов отмъкна над 30 души от парламентарната група (общо 51), анатемоса доскорошната си партия и си направи ДСБ. Душата напусна тялото или тялото напусна душата и така нататък.

Ругаха СДС така, както комунистите не са.

За периферни фигури като Кунева изобщо не ми се говори.

Но пък защо не. Кунева, която е класическа комунистическа номенклатура, си направи „Движение България на гражданите“, което сега се прегърна с Мая и „Отровните“, на фона на кадри от митинга от „Орлов мост“ от 90-ата, когато е била казионна чиновничка в казионния Комитет за защита на правата на човека. Христо Марков-Торос, Бог да го прости, разказваше как са я изнасяли с диванчето от канцеларията на „Дондуков“, а тя седи, маха с крачета и вика – ще се оплача на другаря (Велко) Вълканов.

Или на Гиньо Ганев, не помня вече. Душа давам да го видя, ама нямаше тогава мобилни телефони. С камери – пък хептен.

Тъй. При това положение, тотално отрицание на СДС и на тази енергия, която имахме, ми се види перверзно, че всички плячкосват наследството.

За БКП ми е ясно. ГЕРБ също си тури на ревера тази значка и го писах преди години, за което Костадин Костадинов почти ми се разсърди. Сигурно има мнозина, които просто не искат да ми се обадят.

Но от „Демократична България“ са най-нагли.

Непрекъснато внушават, че те са СДС. Например Тафров. Как лично отменил визите. Как той е СДС. Но и други не падат по-долу. Свършили своята работа по закопаването на СДС – и което е по-лошо – изобщо на идеята.

Не ме интересува дали СДС е измислен от Луканов, от КГБ или ДС. Знам, че свърши страшно много работа – промени мисленето на българите, промени и живота. (Класическо опровержение на „Битието определя съзнанието“. Не. Съзнанието определя битието).

Скоро четох нещо от Любомир Гешев, стар седесар, с когото за съжаление се познавам само виртуално, написано за Kroum Slavov Крум Славов:

„Круме, Круме… Понасяме укори и обиди. Всичко лошо, случващо се в България, на нас го преписват. А не е така. И го знаят. Да ги има, да словоблудстват, нашето, да – НАШЕТО СДС им го извоюва… Не се срамувам. Нямам чувство за вина. Имам чувство за отговорност. И съм сигурен, че едно обновено, поведено от млади и възторжени (както ние бяхме) обичащи България, СДС ще е бъдещето“.

Да.

И престанете да пячкосвате СДС.

Далече сте от него!

Share

Кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС се срещнаха с жители на с. Блъсково, община Провадия

Кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС се срещнаха с жители на с. Блъсково, община Провадия. Отборът на ГЕРБ-СДС бе посрещнат от председателя на Провадийския общински съврт Димо Димов и директорът на ОУ „Св. С Кирил и Методий“, с.Блъсково Антон Златев.

Кандидатите инж. Желез Железов, адв. Владимир Балачев, Таня Петрова и Ивайло Илиев бяха придружени и от общинския съветник от СДС  в Общински съвет Провадия Коста Владимиров.

По време на срещата с жителите на Провадийското село хората споделиха проблемите и нуждите на района. Обсъдиха с кандидатите инфраструктурата на селото, където в момента предстои очакъляване по проблемните участъци, както и изграждане на тротоари.

През следващата година предстои асфалтиране на всички вътрешни улици в селото. Бяха обсъдени още и бъдещи ремонтни дейности по детските и спортни площадки, за които след съгласуване с главния архитект на общината, ще бъдат изградени и реновирани по европрограми.

Срещата премина в приятелски разговори с жителите, като кандидатите представиха своите кандидатури и посоките, в които планират да насочат усилията си в народното събрание.

Share

Срещите на кандидата за депутат на ГЕРБ-СДС продължават

Продължават срещите на кандидата за депутат  на ГЕРБ-СДС продължават. Този път той, заедно с областния секретар на СДС-Варна Юрий Колев, посетиха село Слънчево, община Аксаково, където посадиха дръвчета.

Там бяха посрещнати от кмета Красимир Михалев, председателят на СДС-Аксаково и общински съветник Христо Атанасов, а представители на читалищното настоятелство и местни хора приветстваха гостите с хляб и сол. 

На срещата Желез Железов представи кандидатурата си и обсъди с хората бъдещите планове за обособяването на най-голямата индустриална зона в Северна България – Индустриална зона на Варна. Тя ще бъде изградена на територията на община Аксаково. 

До края на март се очаква приемането на окончателния вариант на общия устройствен план на община Аксаково, с което ще се даде зелена светлина за развитие на новата зона, която е на площ от над 9000 дка до магистрала „Хемус“. Тази зона ще бъде предпоставка за силно икономическо развитие на региона, откриването на нови работни места и превръщането на района в зона привлекателна за инвестиции.

Share

СДС-Варна се включи в благотворителната кампания „Живот със Синдром на Даун“

Варненските седесеари се включиха в благотворителната кампания „Живот със Синдром на Даун“.  На днешния 21 март, международния ден на хората със Синдром на Даун, те обуха шарените чорапи в знак на толерантност към всички, които страдат от заболяването.

Инициативата е на Фондация ‚Живот със синдром на Даун“, чиято идея е да се променят обществените нагласи, защото според инициаторите, хората с това заболяване са част от обществото и имат право на достоен и щастлив живот в семейна и подкрепяща среда. 

Целта им е да покажат, че всички с тази диагноза могат да се развиват и да постигнат страхотни резултати, имат шанс за обучение и реализация и на един независим и самостоятелен живот.

Според статитиката, годишно се раждат по 100 деца със Синдром на Даун, но повечето се изоставят и остават скрити от обществото. 

Шарените чорапи са символ на усмихнатите лица на хората с тази диагноза, чиято усмивка не угасва никога.

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори