Архив за месец: май 2022

Днес започва конгресът на Европейската народна партия, избират нов президент

Нов президент ще избира днес Европейската народна партия (ЕНП) на поредния XXVII конгрес. Домакин на тазгодишния форум ще бъде Ротердам, Нидерландия.

Председателят на СДС проф. Румен Христов, заместник-председателя д-р Янко Станев и евродепутатът на СДС в коалицията ГЕРБ-СДС доц. д-р Александър Йорданов ще вземат участие в конгреса. Кандидат за президент е Манфред Вебер.

ЕНП е най-голямата партия в Европейския парламент и включва 81 партии от 43 страни в Европа. Последният конгрес на ЕНП се състоя в Загреб, на който бе избран Доналд Туск за президент на партията, а българският еврокомисар Мария Габриел за вицепрезидент. Управлението на партията е с тригодишен мандат.

Share

Зам.-председателят на СДС д-р Янко Станев ще вземе участие в XXVII конгрес на ЕНП

Зам.-председателят на СДС д-р Янко Станев ще вземе участие в XXVII конгрес на ЕНП. За това съобщи самият той на профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Преди заминаването си, той коментира кризите в страната и как те се отразяват на хората.

Ето какво написа зам.-лидерът на сините:

„Тук съм на предишния конгрес на ЕНП. Девиза на днешните управленчета в България е КРИЗА.а..а…а. без край. Убиват ни цените на всичко. Инфлацията къса джобове и съдира надеждите ни. Бензини, токове, храни стрелят с цени, а на управленците все нещо им пречи. Манипулации, лъжи, псевдореформи, от псевдодемократи, съшили с бели конци корпоративните си интереси и ги облекли в модерната дума „реформи“.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1329358577553001&id=100014366142794
Share

Петър Стоянов на 70. Президентът на България от световна класа

Днес президентът Петър Стоянов навършва достойните 70 години.

Президентът на СДС, който спря хегемонията на БСП, положи основите на Натовска България и очерта пътя ѝ към Европа.

В деня, в който спечели изборите за президент на България

На 4 февруари 1997 г. в разгара на най-тежката политическа криза, позната в модерната история на България, Петър Стоянов, още в първите дни на мандата си като президент, слага край на управлението на БСП. Социалистическото правителство на Жан Виденов е довело страната до неимоверно тежко положение, но въпреки това, БСП отиват в президентството с готов проект за нов министерски съвет, макар настроенията в обществото да очакват оттеглянето им от властта.

В този момент Петър Стоянов свиква Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС). В парламента има пълно мнозинство, което е готово да гласува нов кабинет на БСП. На този съвет присъстват всички политически сили, а БСП са принудени да се откажат от мандата си за съствяне на кабинет. Така Петър Стоянов назначава служебно правителство, оглавено от Стефан Софиянски и насрочва нови парламентарни избори, които са спечелени от СДС. 

Малко по-късно, на 17 февруари 1997 г., в точка първа на дневния ред на заседанието на Министерски съвет, Петър Стоянов пише молбата за присъединяване на България към семейството на НАТО. С този решителен ход новият президент на страната успява да спази предвидените срокове за подаване на заявлението на България за членство в Северноатлантическия пакт. По-късно документът е разгледан и одобрен на форум в Мадрид.

С президента Желю Желев

Към онзи момент България е изправена пред опасността да изпусне сроковете по процедурата. Налице е забавяне в изпълнението на предвидените дейности. Петър Стоянов е президент едва от няколко дни, но прави всичко възможно за бързото придвижване на молбата, а това поставя началото на Европейския понататъшен път на България.

Първото решение за членството на България в НАТО се взима на Дондуков 2, и за първи път Министерски съвет заседава не на Дондуков 1, а в сградата на президентството.

На 18 февруари 1997 г. КСНС, на което се взема решение от всички политически сили за въвеждането на валутния борд.  Петър Стоянов не случайно е наричан от всички политици – и по света, и у нас – президентът от световна класа.

Петър Стоянов със съпругата си в Белия дом заедно с Бил Клинтън

През 1999 г. за първи път американски президент посещава България. По покана на Петър Стоянов, Бил Клинтън прави историческо тридневно посещение между 21-23 ноември 1999 г.

По време на мандата си Петър Стоянов става първият държавен глава в света, подписал закон с електронен подпис, а по време на предизборната си кампания, той е единственият, водил предизборната си кампания и в интернет.

Много може да се говори за Петър Стоянов и неговата блестяща политическа компетентност, умения и принос към развитието на България.

Честит рожден ден, г-н Президент! Специални поздравления и от заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев по повод личния Ви празник!

България никога не ще забрави какво направихте за хората и бъдещето и!

Share

Евродепутатът доц. д-р Александър Йорданов се включи в шествието във Варна за 24 май

Като бивш възпитаник на ОУ „Христо Ботев“- Варна, евродепутатът доц. д-р Александър Йорданов се включи в шествието по случай 24 май – денят на българската писменост и култура.

Александър Йорданов е роден и израснал във Варна, а родният му дом е в кв. „Аспарухово“.

Евродепутатът заедно с директора на училището Виктория Шереметова, учители, ученици и родители, премина по улиците на празнична Варна. 

Share

Румен Христов във Варна: СДС е жива партия, участвала е в 11 парламента за 32 г. политически живот

„СДС е жива партия, имаме силни структури почти навсякъде в България. Участвала е 32 години в политическия живот на страната. Съюзът на демократичните сили е бил в 11 парламента, а е бил извън управлението само 5 години.“

Това каза на Регионалната конференция на СДС-Северизточен регион председателят на СДС и депутат в настоящия парламент проф. Румен Христов пред делегати и съмишленици от Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Той допълни, че това, което СДС е направил за България не може да бъде дори изчетено за 40 минути парламентарно време, още повече обяснено. Повод за думите му станаха вече една година повтарящите се думи на управляващата четворна коалиция, че за толкова години нищо не е направено.

„Нека се похвалят първо с една десета от това, което СДС е направил за страната, а не да се държат, сякаш в България преди тях никога не е имало правителства и светът започва от днес и с тях“, категоричен бе председателят на СДС.

Според него, ненавременните мерки на правителството са довели до чудовищната инфлация, която в момента е около 17%, а по думите му, ще стигне и 20%. Той подчерта, че причината за неадекватното управление на държавата е липсата на опит и чувството за самодостатъчност на новото управление, както и тяхната самонадеяност.

„Да, има привнесена инфлация от вън, но в Европа тя е едва 7 – 8 %, което е два пъти по-ниско ниво, отколкото в България“, допълни още проф. Христов. В изказването си той обърна внимание и на коалиционната политика, която провежда СДС, касаеща взаимодействията на местно и на национално ниво.

Председателят на СДС изрази притеснението си относно казуса с Република Северна Македония. Съмненията на СДС са, че националният интерес ще бъде предаден.

Румен Христов каза още, че според него се задават предсрочни избори наесен и призова за стягане на структурите на СДС и разширяване на подкрепата, привличане на нови съмишленици и вдъхване на нова енергия в организациите.

Той припомни, че СДС е по-малкият партньор от коалицията ГЕРБ-СДС. Ролята на партията никак не е малка, напротив, в много случаи е решаваща. Относно регионалната конференция, председателят на сините изрази надежда, че такива форуми партията ще започне да провежда регулярно и дори по-често. 

Той благодари на заместник-председателя на СДС д-р Янко Станев за организацията на конференцията и на всички областни структури, уважили събитието, както и изрази благодарност към Валентин Станев, който бе член на Националния изпълнителен съвет на СДС за неговата отдаденост и принос за СДС през годините. 

Share

СДС прие политическа декларация на Регионална конференция на Североизточния регион

СДС прие политическа декларация на Регионална конференция на Североизточния регион, която се състоя днес във Варна. На конференцията гостуваха председателят на СДС проф. Румен Христов, главния секретар на партията Илия Лазаров, евродепутатът доц. д-р Александър Йорданов, делегати и съмишленици на синята идея от Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

В декларацията се акцентира на кризите, сковали страната ни в резултат от войната в Украйна и неадекватното управление на лявоцентриската либерална върхушка, управляваща страната в момента, нееднозначните сигнали, които управлението дава с казуса с приемането на РС Македония в Европейския съюз. Сините изразиха съмнения, че може да бъде предаден националния интерес на България.

Ето какво гласи декларацията, приета единодушно от делегатите на Регионалната конференция на СДС – Североизточен регион:

Декларация

на Регионалната конференция на СДС

Североизточен регион

Конференцията на СДС-Североизточен регион декларира изключителното си безпокойство от икономическата и политическата криза, в която управлението на четворната коалиция: „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и Демократична България, хвърля нашия регион и Република България. Войната срещу Украйна, която беше осъдена от СДС и демократичната общност, не е причината за тежката икономическа криза. Тя по-скоро е политически и технологичен проблем за управляващата четворна коалиция.  Те използват войната като удобно оправдание за управленската си несъстоятелност.

Бесните цени на горивата, електричеството, храните, строителните материали и цялостната инфлация, правят живота на българския народ тежък.

Нееднозначните сигнали, които излъчва управлението за българската позиция, относно присъединяването на РСМ към ЕС, водят до съмнения дали няма да бъде предаден националният ни интерес.

Тежкото забавяне на приемането на националния бюджет и готовността за спешната му (6 месеца) актуализация, доведе до забавяне на приемането на бюджети на общините в Североизточен регион.

Областните центрове и общините нямат бюджети, отговарящи на реалните нужди на хората.

Няма отворени Национални оперативни програми с еврофинансиране.

Независимо, че програмният период започна още през 2021 г., най-важната за общините европейска програма „Региони в растеж“, не работи.

Няма реални антикризисни компенсации за общините.

На регионално ниво не се създава благоприятна икономическа среда за развитие на малкия и среден бизнес, и поради изключително намалените капиталови разходи на общините. Основната причина е цялостната грешна политика на правителството и четворната коалиция.

Народът обеднява и страда! Българите стават европейски граждани с намаляващи реални доходи.

Регионалната конференция на СДС – Североизточен регион предлага:

  1. Консервативна дясна политика по образец на средноевропейските стандарти;
  2. Сваляне на правителството на четворната коалиция;
  3. Дясно-центристко експертно, проевропейско, антикризисно правителство, с акцент върху регионалните оперативни европейски и национални програми.

Така ще изпълним решенията, взети на Националната конференция на СДС на 12 март 2022 г. – да дадем отпор на лявото и либералното, което управлява в момента България и ще доведе до банкрут държавата.

Share

СДС от Варна: Четворната коалиция и правителството водят държавата към банкрут

Във Варна се проведе Регионална конференция на СДС – Североизточен регион. Делегати на областните организации от Търговище, Добрич, Шумен и Варна се събраха в морската столица, за да дискутират по основните политически проблеми в дневния ред на държавата. Регионалната конференция беше свикана и за да избере представител на Североизточния регион в Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС.

Конференцията беше водена от заместник-председателя на СДС д-р Янко Станев. В приветствието си към делегатите на форума той подчерта, че “СДС има нужда да възроди структурите си, а това изисква ежедневна политическа работа. Трябват ни хората. Затова всяка община, навсякъде, трябва да има структури.“ Той допълни, че е наясно, че хората се интересуват от коалиционната политика, която провежда СДС. По думите на д-р Янко Станев, тя е „безалтернативна“ и е нужна взаимопомощ. „Затова ще се учим взаимно на култура и коалиционно взаимодействие, като ние израстваме и те израстват с нас“, подчерта той.

В заключение д-р Янко Станев подчерта, че според него консервативната дясна политика по средноевропейските стандарти няма алтернатива и това правителство трябва да подаде оставка час по-скоро, защото на страната е нужно дясно-центристко експертно управление, което може да предотврати ляво-центристката либерална катастрофа, към която ни води четворната коалиция и правителството.

Председателят на СДС проф. Румен Христов изказа благодарности към д-р Янко Станев за организацията на конференцията и поканата. Освен него, форумът беше уважен и от главния секретар на СДС Илия Лазаров и евродепутата доц. д-р Александър Йорданов. От своя страна д-р Янко Станев отправи благодарности към всички делегати от Варна, Добрич, Шумен и Търговище.

Регионалната конференция на СДС – Североизточен регион избра за свой представител в Националния изпълнителен съвет (НИС) на партията д-р Явор Александров, издигнат от Областния съвет на СДС в град Търговище. Неговата кандидатура спечели в надпревара с кандидата от град Добрич – д-р Николай Николов, онколог. Д-р Явор Александров е ортопед, работи в МБАЛ „Търговище“, два мандата общински съветник от СДС в Общински съвет –Търговище.

От името на конференцията благодарности получи Валентин Станев, който беше досегашният представител на Североизточния регион в НИС на СДС. Неговата кандидатура беше издигната отново от Областния председател на СДС-Варна, Коста Владимиров, но г-н Станев си направи самоотвод. Той подчерта, че решението му е продиктувано от желанието му за мандатност и разширяване на влиянието на отделните структури на партията в Североизточния регион.

Делегатите на Регионалната конференция на СДС – Североизточен регион изразиха своите безпокойства от икономическата и политическата криза, в която управлението на четворната коалиция: „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и Демократична България, хвърля региона и Република България. В тази връзка конференцията единодушно прие политическа декларация.

Share

Откриха офис на евродепутата доц. д-р Александър Йорданов в район „Аспарухово“ във Варна

Откриха офис на евродепутата от коалицията ГЕРБ-СДС и представител на Европейската народна партия доц.д-р Александър Йорданов в район „Аспарухово“.

В присъствието на заместник-председателя на СДС д-р Янко Станев, главния секретар на партията Илия Лазаров, Валентин Станев, член на НИС на СДС, областния лидер на сините Коста Владимиров, кмета на район „Аспарухово“ Ивайло Маринов и председателя на районната структура на ГЕРБ-Аспарухово Мартин Андонов, гости и съмишленици, евродепутатът разказа за топлите спомени, които е запазил от родното си място. 

„Всеки е добре дошъл да сподели въпросите си в този офис, а той ще бъде мост между гласа на гражданите на Варна и Европарламента в Брюксел“, заяви евродепутатът пред гостите на откриването.

Адресът на офиса е Варна, район „Аспарухово“, ул. „Св.св. Кирил и Методий“ № 21.

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори