Архив за месец: септември 2022

Д-р Янко Станев: Стабилно правителство на ГЕРБ-СДС! Друг изход няма за България

Решенията за кризите са непопулярни за политиците, но популярни за народа

Ако след изборите някой си позволи с гьобелсови кьорфишеци да саботира съставяне на кабинет, той е национален предател

– Защо се налага да правим парламентарни избори за четвърти път в рамките на година и половина?

– Извънредни избори се правят тогава, когато има огромно разминаване между това, което правят политиците, които управляват и дереджето на народа. Когато управляващите се държат арогантно, това на хората се отразява като все по-труден начин на живот, обикновено управляващите политици бягат от отговорност и се прибягва до извънредни избори. С надеждата, че могат пак в рамките на една изборна кампания да скрият белѝте, които са направили. А тука управлението на „Продължаваме промяната“ предизвикаха и задълбочиха всяка една криза – енергийна, икономическа, мигрантска, КОВИД, изразяваща се в инфлация, в заеми, които се трупат… Това е тежък живот за народа, има мор върху бизнеса. ПП не можаха да разберат, че бизнесът не е на никоя партия; бизнесът е на бизнесмените, които са активни български граждани и които са гръбнакът на една средноевропейска държава, каквато се стремим да изградим. Така докараха България до това дередже – правенето на избори, в които се надяват, че с гьобелсова пропаганда ще могат да закрепят отново резултата в своя полза.

Истинският проблем е, че не могат да управляват в една коалиция, деклариращи се като десни партии – „Да, България“ и ПП, декларираща се популистка партия – ИТН, и декларираща се класическа лява партия като БСП. Няма как! Това става само в модерна политическа система, ако най-голямата дясна партия и най-голямата лява партия подпишат споразумение с точна и конкретна програма. А това правителство нямаше никаква програма.

– Колко тежки са последиците от всичко това за Варна?

– За Варна, както и в останалите региони на България, не просто е спрян напредъка, а има РЕСТО в развитието. Спрени са всички европейски програми, включително и тези, които са най-важни за общините – „Региони в растеж“. От месец февруари миналата година няма отворена нито една програма. Това са загубени средства и време, които от ден на ден снижават стандарта на живот на българите, който и без това е нисък. Затова управляващите прибягват до избори.

– А според Вас?

– Според мен защо трябва да има избори?! На 2 октомври има да се решават три въпроса и да се посочат три решения. В кампанията трябваше да се каже кой как ще реши кризите. Не чух ясни послания, които да са свързани и с финансова политика. Истината е, че посланията на коалицията ГЕРБ-СДС бяха ясни. Решенията са прости и винаги простите неща в политиката са най-тежки. Решенията са непопулярни за политиците, но популярни за народа. Защото всяко намаляване на цените на енергоносителите води до по-добро благосъстояние на народа. Да, то не слага медали на политиците, но ГЕРБ-СДС ще го направят.

Така че кампанията, която приключва след броени дни, има за цел всеки да се замисли за собствения си джоб, за собственото си семейство, за традициите и ценностите, които изповядва вкъщи. И да разбере, да чуе и да види не емоцията, а ползата.

Гласуването на 2 октомври трябва да бъде европейско, в защита на ония ценности и стандарти, които искаш да са водещи у вас – в семейството, в работата ти, сред приятелите ти, в училището, в болниците… Замисляш се и гласуваш – кога ти е било най-спокойно в последните 32 години и си даваш отговора. Няма друг отговор, освен № 24 в бюлетината за коалицията ГЕРБ и СДС, защото това е амалгамата от СДС, която изгради демокрацията  в България и елиминира комунизма, довел до фалита на държавата през 1997 г., и ГЕРБ, които решиха кризата през 2009 г., мигрантската, и т.н. Нито при мандата на СДС 1997-2001г., нито в мандатите на ГЕРБ се прибягваше до извънредни избори.

Това е изборът пред Варна в неделя. Варна е променен град, а това става с твърда и последователна политика. Ако искаме да се осъществят всички неща, които искат варненци, и които всички сега им обещават, това може да стане само когато има взаимодействие между местната и централната власт. Което от своя страна слага знака на доверието с европейските институции, добавя европейски ресурси и увеличава ресурсите на местната икономика. Ако искаме да има магистрала „Хемус“, ако искаме да се осъществи проекта за бул. „Цар Освободител“, ако искаме леката железница, втори Аспарухов мост, ако искаме да има екология, туризъм – варненци сериозно да направят своя избор.

– Какво трябва да се случи след изборите?

– След 2 октомври – правителство и дисциплина! Правителство трябва да има, всяко друго действие срещу съставяне на правителство означава ескалация на кризите. На всички кризи без изключение. Дето си говорим с някои колеги от медицината – току-виж се появил нов вариант на Омикрона, нов тласък на инфлацията, нова вълна на миграция и още какво ли не. Дясноцентристко правителство трябва да има, правителство с експертизата и отговорността, което да ни измъкне от всички тези кризи, в които това страшно криволичещо и арогантно управление в последната година-година и нещо ни вкара. Така че след 2 октомври, ако някой си позволява да прави резки движения, политически гневни пазарлъци и гьобелсови кьорфишеци, е  национален предател.

На финала – да кажа нещо, което всички се сещат и лидерите на ГЕРБ и СДС го казват: Защо заедно? Само една причина: и двете партии смятат, че дясното и дясноцентристкото управление е формула за излизане от кризите. Тази формула се споделя и от Европа. Най-добре е, когато историята, историческото управление на кризи, което СДС е прилагало, и новият подход към кризите при управлението на ГЕРБ, се съчетаят сполучливо. Няма как, съдбата ни е отредила така. Е, не е добре да управляваш при 38 милиарда дълг, при 18 процента официална инфлация и 40 процента в потребителската кошница на храните. Това е наследен тежък проблем, но ако не намерим решение, той ще се утежнява. Така че ГЕРБ и СДС животът ги подреди в една коалиция и те са длъжни, след като участват заедно на избори, да решават кризите. Тези кризи, които получиха такава ескалация в последната година, каквато дори аз с моите скромни 34 години в политиката наистина не съм виждал. Правя сравнение с кризата през 1997 г., която се отличаваше в едно – тогава не бяхме членове на ЕС. Но какво от това, че сега сме, след като от година и половина заради некадърността на ПП не можем да ползваме средства по нито една програма?!

Националният интерес и националното достойнство на България изискват тази коалиция не само да спечели изборите, но и да състави стабилно управление на държавата. Не виждам друг изход и за мен решението е ясно – коалиция ГЕРБ-СДС да направи един значителен изборен успех и в деня на изборите, и – на работа, много работа!  Друг изход няма за България.


КОПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Share

Доц. Медиха Хамза: Професионалното образование е първа стъпка за успешно развитие на икономиката

Бизнесът следва да поеме своята роля във формирането на бъдещи професионалисти

„Професионалното образование е първата стъпка за успешно развитие на икономиката. Качественото образоване на кадри в конкретни професии е важна за продукцията, чрез която българските производства ще са конкурентно способни на пазара.“

По тази тема разговаряхме с доц. Медиха Хамза – кандидат за народен представител от СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС, с № 24 в интегралната бюлетина и преференция 106.

Тя поясни, че липсата на обучени кадри в много от производствените сектори създава затруднения на предприятията в различни отрасли. От години се наблюдава проблем с набирането на обучени работници, завършили средното си образование в различни професионални направления. От друга страна, това създава и затруднения в сферата на висшето образование. Безспорен факт е, че през последните години интересът към техническото образование сред младите хора е намалял. С приоритет сред тях е образованието, насочено към IT сектора.

„Мога да дам много примери за липсата на специализирани кадри, които да са обучавани по тези специалности. Те обаче трудно намират реализация, защото или е ниско заплащането, или за някои от тях просто липсва реализация. Затова смятам, че трябва да се започне от някъде, а именно – по-качествено професионално образование. То, от своя страна, ще дойде, като се осигурят повече практически обучения по специалността“, допълни доц. Хамза.

По думите ѝ е много важна и ролята на бизнеса. Работодателите следва да са по-обвързани с професионалното образование, за да се създадат предпоставки за затваряне на цикъла от обучение и професионална реализация.  Университетите с технически специалности трябва да имат подкрепата на бизнеса в обучението. Нужните кадри ще получат образование на едно много добро ниво, а работодателите ще осигурят практическата насоченост и добрата реализация.

„Има добри примери в България за подобна много добра обвързаност, която дава резултати. За съжаление, те са малко“, завърши доц. Медиха Хамза.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Share

ГЕРБ-СДС: Така се развива коалиционна култура, водеща към успех

ГЕРБ-СДС – романтиката на миналото и монолитната основа на бъдещето. Това бе темата на днешната среща на актива на СДС-Варна с част от листата на ГЕРБ-Варна.

Невероятна атмосфера, усмивки, спомени и сълзи изпълниха препълнената зала на Фестивалния и конгересен център в морската столица. Присъстващите кандидати за народни представители са започнали своята политическа кариера в Съюзът на демократичните сили.

Мероприятието откри заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев с думите, че „тази среща преминава под един знак, и този знак е уважение. Уважение, което преминава в чувства, които се описват като дългосрочна вярност, доверие и коалиционна култура“ Той допълни, че двете партии са водени от едни и същи цели, а именно европейски граждани с европейски доходи. По думите му и двете партийни формации са „генетично свързани“.

Пръв от гостите взе думата водачът на листата с кандидати за народни представители на коалицията ГЕРБ-СДС за 3 МИР Даниел Митов – заместник-председател на ПП ГЕРБ, два пъти успешен външен министър. Той разказа за правителството на четворната безпринципна коалиция на „Промяната“, ДБ, БСП и ИТН. По думите му, участниците в тази коалиция не са били наясно с ориентацията си „леви ли са, десни ли са. А ние сме заедно със СДС, защото споделяме едни и същи идеи на къде трябва да върви България, по какъв път. Това е ясно“, подчерта водачът на листата. И продължи с това, че ГЕРБ и СДС са заедно, защото винаги са били едно и също семейство. „Много от нас сме тръгнали от СДС и тук в залата има хора, които много добре го знаят“. Даниел Митов продължи с изобличаване на лъжите на „Промяната“ и некадърното управление на държавата, довело страната до „библейско бедствие“ и допълни, че това не е нещо ново, а добре познато старо положение на страната след всяко управление на левицата. Той завърши с призив “ да се стегнем всички и да ги бием едно хубаво на 2 октомври, та, да стане ясно, че трябва да разговарят. Защото демокрацията е това.“

След бурните емоции, предизвикани от изказването на Даниел Митов, изказване направи и областният координатор на ГЕРБ-Варна и кмет на морската столица Иван Портних.Той описа всички недостатъци на управлението на правителството на Кирил Петков, като посочи много точно щетите за Варна, породени от спрените проекти, като акцентира на голямата болка на морския град, а именно липсата на магистрала. Спирането на работа по магистрала „Хемус“ се отразява негативно върху рязвитието на Варна с всеки изминал час. Иван Портних спомена и упражненията, които се правеха от всички партии за сметка на Аспарухов мост, но по думите му, след изборите „всички гръмки изказвания, как той всеки момент ще падне спират и мостът изведнъж става здрав и няма да пада вече“, което предизвика още смях и емоции в залата.

Атмосферата бе приповдигната, а за поддържане на емоциите в залата допринесе и изказването на бившия спортен министър Красен Кралев. Той заяви, че ГЕРБ е една много силна партия, която се поучи от грешките, които СДС е направило в най-романтичния си период. „Сега пак сме заедно и имахме моменти, в които управлявахме доста добре.“

Кралев продължи с призив: „Дайте, да си дадем сметка кой стои срещу нас. Срещу нас не стои политическа партия, а политически проект. Неслучайно вече не се говори за политически партии, а за политически проекти. Партиите се правят от хората, от народа, от такива като вас и като нас. Политическите проекти се правят от мафията, от задкулисието, схемаджиите, от далавераджиите, от крадците. По думите му, зад тях стои олигарха Иво Прокопиев и произходът на капитала му е абсолютно криминален. „Това са хората, които инвестираха огромен ресурс, с който организираха държавен преврат в България. Това е държавен преврат. Няма как да постигнеш победа, без да знаеш кой е врагът ти“. По думите на бившия спортен министър, изборите са били фалшифицирани.

Той даде ясна заявка, че първото нещо, което коалицията ще направи, когато спечели изборите, е да спре машинното гласуване. Кралев отчете като грешка мълчането на ГЕРБ по време на терора, упражняван върху ГЕРБ  и хората на партията. „Толкова не се сещат, че смятат, че ние не можем да проследим парите“, каза още Красен Кралев.

Той бе категоричен, че трябва да се сложи край на „целувките“ между ДБ и БСП и нарече съюзът между неолиберали и социалистите „перверзия“. Кралев завърши с това, че „сътрудничеството между ГЕРБ и СДС дава резултат. Ние бяхме заедно и затова издържахме на всичката тази мръсотия, която се изливаше върху нас. И аз ви благодаря, че издържахме и че сме тук заедно“.

Еуфорията в залата на Фестивалния комплекс продължи да се покачва, а думата взе евродепутатът доц. Александър Йорданов. Той започна с това, че хора, като Даниел Митов във времето, в което е бил външен министър се ползват с огромно уважение в Брюксел. И продължи с това, че тези хора трябва да бъдат върнати в управлението на държавата. „Хората в Брюксел наистина не могат да разберат що за народ сме, тъй като не можем да вземем парите, които те ни дават. Единствено ние се туткаме и не можем един план да внесем. Първият транш от плана за възстановяване трябваше да е в началото на септември, а месецът вече свършва и нито едно евро не е потекло към България“.

Последваха изказванията на Бранимир Балачев, бивш депутат от 47-то Народно събрание и настоящ кандидат от листата на коалицията ГЕРБ-СДС. Той призова за пълна мобилизация и изрази увереност в победата на изборите на 2 октомври. След него думата бе дадена на Юлияна Боева, кандидат за народен представител, настоящ общински съветник. Тя поздрави зам.-председателят на СДС д-р Янко Станев за инициативата и не скривайки емоцията от атмосферата в залата, пожела на всички успех и изрази увереност, че целият усилен труд, ще даде своите резултати в изборния ден. 

Накрая на срещата думата бе дадена на кандидата на СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза. Тя бе представена от д-р Янко Станев като „мъжкото момиче на СДС“.

Тя благодари за подкрепата на всички и бе категорична, че тази победа е нужна, „за да си върнем държавата. Ние всички си обичаме Родината, но трябва да си върнем държавата – това, което се счупи, това, което ни пречи да продължим. Варна – град на знанието или образователен център на Североизточна България. При толкова много университети, имаме нужда от икономическа зона. Единствената ни задача е да създадем условията, за да останат младите хора в България. Нужни са спокойствие и сигурност“, завърши доц. Хамза.

Приповдигнатото настроение в залата бе истинско, вплело в себе си романтиката от миналото, от началото, поставено от СДС и продължението на делото от ГЕРБ, но стъпило на здравите основи на най-старата демократична партия, очертала пътя на България към демокрацията и Европа. Последвана от монолитността и силата на ГЕРБ, в симбиоза със синята история за едно силно, демократично и стабилно управление на България.

Share

Д-р Янко Станев почете Деня на независимостта на България със съмишленици от листата на коалицията ГЕРБ-СДС

Зам.-председателят на СДС д-р Янко Станев отпразнува 114-годишнината от обявяването на независимостта на България със съмишленици и кандидати за народни представители от листата на коалицията ГЕРБ-СДС. Официалното честване започна с военен ритуал и тържествено издигане на националния флаг на площад „Независимост“. След това бе отслужен молебен за България. 

Празникът почетоха и кандидатите от листата на 3 МИР -Варна от коалицията ГЕРБ-СДС – Красен Кралев и доц. д-р инж. Медиха Хамза. Някои от тях дори се включиха и в празничното хоро.

В честванията на Деня на независимостта във Варна се включиха кметът на града и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, евродепутатът от СДС в коалицията ГЕРБ-СДС доц. Александър Йорданов, районни кметове, областният председател на СДС Коста Владимиров, членове и съмишленици, граждани и симпатизанти на двете коалиционни партии.

По повод тържественото честване, д-р Янко Станев поздрави всички:

“ България е извоювала своята независимост, защото българският народ е вярвал, че това е единственото решение за съществуване на изконните ценности на българската държава. Без традиции, ценности, вяра, език, минало, настоящето и бъдещето са нееясни. Независимостта на българската държава е свята! Честит празник!“

Share

Доц. Медиха Хамза: С лице към хората успяхме да представим нашите решения на кризите

„Продължаваме срещите сред хората, желанието ни е да достигнем до всички. Днес посетихме община Суворово“, каза за ДНЕС+ кандидатът за народен представител от СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза.

Срещите на кандидатите от листата на 3 МИР-Варна начело с водача Даниел Митов продължиха и във Варна.

„Хората са притеснени. Mного от тях споделят, че не знаят, дали утре ще са на работните си места, несигурен виждат утрешния ден“, допълни още тя.

Срещите на доц. Хамза продължиха днес и на входа на Морската градина, където с районната организация на СДС-район „Приморски“, въпреки дъжда, успяха да останат лице в лице с варненци.

„Успяхме да представим на варненци нашата визия за излизането на България от налегналите я кризи. Верните стъпки ще бъдат направени в правилната посока след 2 октомври, за да вдигнем държавата на крака и да върнем споскойствието от хаоса на „Подмяната“ на хората“, завърши кандидатът за депутат доц. Медиха Хамза.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Share

Доц. Хамза и кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС се срещнаха с жители на Аспарухово

Кандидати от листата за народни представители от ГЕРБ-СДС в 3 МИР, сред които и  доц. д-р инж. Медиха Хамза от варненската организация на СДС, се срещнаха с жители на Аспарухово. В публикация на страницата си в социалната мрежа кандидатът за народен представител от СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза споделя за впечатленията си от разговорите с хората.

Жителите на най-южния район на Варна са изразили своите мисли по кризите, в които се намира държавата ни и какви са възмоните решения, средствата за Морската столица и не на последно място спрените проекти, които пречат за развитието ѝ. Както при всяко такова мероприятие, хората са споделили и свои лични казуси, на които кметът на района Ивайло Маринов, лично и компетентно е отговарял.

Ето какво сподели на страницата си доц. Хамза:

„Приемам за добър знак, че вчера се понамокрихме малко, ще ни върви по вода. Имахме честта да се срещнем с хората от моя квартал – Аспарухово.

Разговаряхме за кризите, за трудностите, пред които сме изправени през последната година, за красивото ни Аспарухово и спрените проекти.

Водачът на листата на 3 МИР-Варна Даниел Митов обясни защо е важна истинската дясна политика и отговори на съкварталците ни, как БСП, ПП и ДБ спряха 200 млн. лв. за Варна, и гласуваха само 16 млн. лв.

Кметът на район „Аспарухово“ Ивайло Маринов разказа за проектите, които са планирани в района.

Варна е прекрасен град с много университети, с традиции и история. С адeкватна централна, регионална и местна власт, Варна ще може да бъде рамо на своите завършили кадри, като предостави условия за тяхната реализация.

Срещата със съкварталците ми продължи с лични казуси на хората от района, на които Ивайло Маринов компетентно отговори.

Благодаря на всички, които въпреки дъжда, дойдоха да се срещнем и поговорим за бъдещето на Варна. За мен беше чест.“


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Share

Доц. Медиха Хамза: Седем важни за Варна проекта са спрени от „Промяната“

Кабинетът на Кирил Петков „изяде“ година и половина от развитието на Варна

Седем важни проекта за Варна са спрени от правителството на Кирил Петков и четворната коалиция. Реална е опасността Варна да се превърне в дълбока провинция, предвид факта, че от София се стига по-бързо до Бургас, отколкото до Морската столица. Проектът за свързването на автомагистрала „Черно море“ с автомагистрала “Тракия“ няма никакво развитие след приключване на мандата на кабинета на Бойко Борисов.

Спирането на АМ „Хемус“ драстично пречи на развитието на Варна. Спират инвестиции, които са важни за хората и икономиката на града.

Индустриалната зона в община Аксаково, е от особено значение за икономическото развитие на Варна. Стопирането на реализацията на този проект лиши града от възможности за инвестиции и работни места за много млади хора.

Проектът за леката железница, която ще свързва Варна с Индустриалната зона в община Аксаково и ще изведе част от трафика  на Варна, също е спряно. 

От години аспаруховци очакват втори мост над езерото, тъй като вече съществуващият Аспарухов мост е единственото трасе за района и връзката към АМ „Черно море“. Всички започнали обследвания са стопирани.

В тази връзка трябва да се отбележи и замразеният проект за Аспарухов парк. Аспаруховци от години чакат това красиво кътче да бъде благоустроено, както и Рибарското селище към парка и новоизграденото Рибарско пристанище „Карантината“.

Иначе, из Варна гордо се разхождат на предизборни обиколки кандидати от целия политически спектър. Те не съзнават, че единственото, което промениха, е сривът в стандарта на живот на народа, който масово обеднява.

Затова силният и горд отбор на ГЕРБ-СДС ще работим заедно за бързото възстановяване на нормалността. Защото ние наистина работим. И никой не е направил повече от нас за България.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Share

Доц. Медиха Хамза: Хаосът на „Промяната“ е тежко наследство, но знаем как да го поправим

„70% от българите казват, че живеят по-лошо през последната година“

Това написа на страницата си в социалната мрежа кандидатът за народен представител от СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза.

Тя определи управлението на кабинета Петков и четворната коалиция като тежко наследство, довело до хаос в енергетиката.

Доц. Хамза е категорична, че „70 % от българите живеят по-лошо през последната година.“

Ето какво написа кандидатът за народен представител:

„Хаосът на „Промяната“ е тежко наследство, но знаем как да го поправим. 70% от българите заявяват, че през последната година живеят по-зле и това е резултат от енергийната криза, в която ни вкара кабинетът Петков По време на управлението на ГЕРБ, цената на електроенергията беше 78 лв., а при управлението на „Промяната“ и четворната коалиция скочи драстично до над 847 лв./ MWh.

Неведнъж през последните месеци бизнесът купува ток на цени над 1000 лв. за мегават, а цената достигна до рекордните 1200 лв/ MWh. Подобни цени за електроенергия са пагубни за производителите, но особено засягат и нас, като потребители. Бизнесът не печели. Работи, за да оцелява, но и това скоро ще е невъзможно. Фирми вече фалират и още повече ще фалират, а това означава хиляди загубени работни места и семейства, които ще останат без средства за живот.

Кабинетът на Кирил Петков управлява едва седем месеца. За това време „Промяната“ не донесе нищо добро. Напротив – днес 70% от българите заявяват, че през последната година живеят по-зле. Време е за действия. Сега е моментът да спрем с илюзиите. Наложително е да кажем стоп на обедняването на народа и да не позволяваме на невежи политици да сеят хаос в политиката и икономиката на държавата.“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Share

Доц. Медиха Хамза: Ние, родителите, имаме нужда от децата си в България

„Ние, родителите, имаме нужда от децата си в България. Дори и да се образоват в чужбина, те трябва да се завърнат тук, за да използват потенциала си в Родината“. Това каза кандидатът за народен представител от СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС доц. д-р инж. Медиха Хамза на среща с избиратели в община Провадия.

Тя, заедно с част от листата с кандидати от отбора на ГЕРБ-СДС представиха приоритетите си пред обществеността. Събитието уважиха общински съветници от Общинския съвет на община Провадия и кметът Жоро Илчев, а доц. Хамза бе придружена и от областният председател на СДС-Варна Коста Владиморов, който също е и общински съветник от местния парламент.

Доц. Хамза се спря на темата за българското образование, като уповавайки се на 30-годишния си опит в преподаването във висши учебни заведения, тя дебело подчерта, че българското образование по нищо не отстъпва по качество на това в чужбина. И допълни, че ролята на държавата е да осигури реализация на младите хора и да спре изтичането на кадри извън страната. 

Доц. Медиха Хамза бе категорична, че за просперитетът на България и връщането на нормалността и сигурността в държавата са нужни три екипа – този на кандидатите за народни представители и техните приоритети и отдаденост, другият екип е коалицията,която със своите експерти да върне държавността и отговорността на политиците, а третият екип са хората, които трябва да имат вяра, чрез която България ще има адекватно и мислещо за народа управление.

Срещата продължи с разговори с жителите, уважили кандидатите от листата на коалицията ГЕРБ-СДС.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Share

Кандидатът за народен представител доц.Хамза поздрави студентите от МУ-Варна с новата учебна година

„Попътен вятър на всички, в чиито ръце поверяваме най-скъпото – здравето си. С пожелания за много успешна и ползотворна учебна година!“

Така доц. Медиха Хамза, кандидат за народен представител от СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС поздрави студентите от Медицинския университет -Варна с началото на учебната година.на страницата си в социалната мрежа.

Тя е преподавател в Медицинския университет, който доц. Хамза описва като „светинята, дала ни толкова много прекрасни лекари и специалисти.

Ето какво написа кандидатът за народен представител към студентите:

„Имам честта да присъствам на откриването на учебната година на Медицински университет-Варна, където съм и преподавател.В този слънчев и септемврийски ден, студенти за пръв път пристъпват прага на светинята, дала ни толкова много прекрасни лекари и специалисти.Попътен вятър на всички, в чиито ръце поверяваме най-скъпото – здравето си. С пожелания за много успешна и ползотворна учебна година!“КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори