Архив за месец: юни 2023

Александър Йорданов: Македония винаги ще бъде болка за България

Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев: „В цивилизована Европа националните държави уважават првата и Северна Македония е задължително да се впише в традиционните за ЕС правила“

„Македония винаги ще бъде болка за България!“ Върху тези думи постави акцент евродепутатът доц. д-р Александър Йорданов – член на Европейския парламент от Европейската народна партия, по време на семинар на тема „Позиции на Европейския парламент относно политиката за разширяване на ЕС  държавите от Западните Балкани“, провел се във Варна.

В доклада си пред участниците в семинара Алекасндър Йорданов очерта позициите на България по темата с приъсединяването на държавите от Западните Балкани към ЕС. Основен акцент в експозето си евродепутатът постави върху проблемите и предизвикателствата пред процеса на разширяване на ЕС. Той запозна участниците с докладите за напредъка на държави като Черна Гора, Албания и Косово, както и със силното лоби на Република Северна Македония.

Александър Йорданов открои две тенденции в политиката на Северна Македония, които са неприемливи за българската страна. На първо място това е настояването да бъдат извадени извън преговорната рамка за членство на Македония в ЕС дискусиите по прочита на историческите факти, които категорично сочат общата, а не „споделена“ история. Втората неприемлива македонска позиция е, че на България се приписва ролята на „агресор“ и се търси тъждественост с агреисята на Русия спрямо Украйна.

От своя страна, заместник-председателят на СДС, д-р Янко Станев, който също участва с доклад в работната част на семинара, фокусира изказването си върху ясната българска позиция в защита на правата на българите в Северна Македония и европейските ценности. „В цивилизована Европа националните държави уважават првата. Същнотта на Европейския съюз се основава на базовите ценности на зачитане на равенството на всички национални държави и Северна Македония е задължително да се впише в традиционните за ЕС правила. Македония е нашата любов и мъката ни днес“, каза д-р Станев. Лидерът на СДС изтъкна компетентността в дейността на евродепутата Алекасндър Йорданов в тезите му спрямо неприемливите за България позиции на РСМакедония.

В работата на семинара с видео-конферентна връзка от Народното събрание се включи и депутатът от СДС-Варна в парламентарната група на ГЕРБ-СДС доц. д-р Медиха Хамза. Тя изтъкна, че България е длъжна да подпомогне и защити сънародниците ни в Северна Македония.

С доклади в дискусията се включиха още Благой Климов – акредитиран съветник в Комисията по външни работи в Европейския парламент, Виктор Стоянов – Председател на фондация „Македония“, д-р Свилен Христов и Анастасия Великова.

Share

Д-р Янко Станев: Варна е морски град, в който риболова и туризма трябва да бъдат подкрепяни

„Варна е морски град, в който риболова и туризма трябва да бъдат подкрепяни, а трудът на всички в секторите – почитан. Риболовството е суров занаят и без любов и респект към морето, без сол по кожата е просто работа.“

Това написа на страницата си в социалната мрежа заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев.

Поводът за думите му, е днешният Световен ден на риболова. Той се отбелязва се от 1985 г. по решение на Международната конференция по регулиране и развитие на риболова, проведена през 1984 г.

Ето какво написа на страницата си лидерът на сините:

„Днес отбелязваме Световния ден на риболова. Варна е морски град, в който риболова и туризма трябва да бъдат подкрепяни, а трудът на всички в секторите – почитан. Риболовството е суров занаят и без любов и респект към морето, без сол по кожата е просто работа. Варна трябва и ще бъде град на риболовците! Честит празник на всички, които се борят с бурното море за насъщния и за да имаме ние уникалната черноморска риба на трапезата. С уважение към труда и любовта им към занаята!“

Черноморската риба е една от най-вкусните деликатеси и намира пазар дори и в Гърция. Най-често българите консумират известните видове – сафрид, чернокоп, калкан, попче ( лихмус), трицона (цаца), барбун, карагьоз, паламуд, лефер.

Според последни данни Черно море е едно от най-чистите морета, а качеството на рибата и нейната чистота все още е добро, сочи статистика от последните изследвания на БАН.

Почти всички риби съдържат голямо количество витамин Е, известен като мощен антиоксидант. Богати са на белтъчини и важните за организма омега-3 и 6 мастни киселини.

Share

Д-р Янко Станев:Огромна благодарност към всички доброволци, които помогнаха на Аспарухово преди 9 г.

„Благодаря на хората, които се включиха в помощ на Аспарухово след бедствието, което сполетя квартала на 19 юни 2014 година. Бях в първите минути в най-пострадалата част на района. Никога не се забравя ужасът да откриеш мъртъв човек, удавен в калните води“, каза д-р Янко Станев, зам.-председател на СДС и общински съветник пред благодарствения постамент на доброволеца.

С него да изразят благодарност бяха евродепутатът Александър Йорданов и народния представител от СДС в парламентарната група ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза.

Д-р Станев разказа спомените си от кошмарния следобед на 19 юни преди точно 9 години и благодари специално на служителите във фондация „Владиславово“ за самоотвержената активност по време на почистването на най-засегнатите от наводнението райони в квартала.

Той поднесе специални благодарности на Ваня Аврамова, Жеман Хасан, Андрияна Русева, Лерзан Сеид, Айнур Селимова, Илияна Маринова, Гинка Христова, Борис Ненов, Нехиде Ибрям и Симеон Киряков.

Под ръководството на кмета Иван Портних, кварталът е разделен на няколко района, в които работата по почистването е поета от кординатори, един от които е д-р Янко Станев.

Александър Йорданов също изрази съпричастност и благодарност към доброволците, оказали подкрепа на родния квартал на евродепутата.

Поклон пред жертвите на потопа в Аспарухово, поклон и пред делото на всички доброволци!

Share

Народният представител Доц. Медиха Хамза се срещна с граждани днес във Варна

Народният представител от СДС в парламентарната група ГЕРБ-СДС се срещна с граждани днес в район „Аспарухово“ и район „Владислав Варненчик“ във Варна.

Хората от Аспарухово и Владиславово обсъдиха с депутата някои социални проблеми, а в Аспарухово тя се срещна с управителя на ДКЦ-2 „Св. Иван Рилски“ д-р Людмил Цветков.

Той информира доц. Хамза за проблемите, които стоят пред ДКЦ-то и аспаруховци, а именно – по предписание на РЗИ-Варна лечебното заведение е застрашено от затваряне след 1 юли, а причината е, че трябва да се извършат неотложни ремонтни дейности, след които ДКЦ-то ще отговаря на всички хигиенно-противоепидемични изисквания.

След разговорите с управителя на ДКЦ-то, доц. Хамза посети и социален контактен център, след което приемната се премести в район “ Владислав Варненчик“.

Share

Доц. Медиха Хамза и депутати от Варна и Шумен поздравиха община Ветрино с 44-та годишнина

Община Ветрино днес празнува своята 44-годишнина днес.

С богата музикално -артистична програма и много усмивки преминава празникът в градчето.

Да уважат повода на община Ветрино гостуваха депутатите от Варна от парламентарната група на ГЕРБ-СДС – доц. Медиха Хамза, депутат от СДС, район Варна, адв. Бранимир Балачев от ГЕРБ -Варна, Ралица Тодорова от ГЕРБ – област Шумен и зам.-кметът на район „Приморски“ община Варна Веселин Василев.

Кметът на китното градче поздрави своите съграждани с празника на града, а малки артисти и танцьори изпъстриха празника с песни, танци и игри.

Честит празник, честита 44-годишнина, Ветрино!

Share

Д-р Янко Станев, зам.-председател на СДС: Храбро за България – като Ботев и героите!

С публикация в личния си профил във Фейсбук заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев почете Деня на Ботев и падналите за свободата на България.

Той поздрави колектива и учениците от ОУ „Христо Ботев“, които днес отбелязват патронния празник на училището. Д-р Янко Станев беше официален гост на тържествата по този повод.

Ето какво написа той:

Това е специален ден на ОУ „Христо Ботев“ в Аспарухово! Това са специални ученици, учители, родители и квартал. Защото хората тук са здраво стъпили на земята, до морето и езерото. Духът е на традициите и вековните ценности.

Честит празник! Приветствам ви, добри хора, и от името на евродепутата доц. Йорданов, възпитаник на ОУ „Христо Ботев” и от депутата ни от Аспарухово доц. Хамза!

Храбро за България – като Ботев и героите!

Share

Посредственият популизъм в местните парламенти ще ни доведе до фашизъм

Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев пред Общински съвет-Варна: „Популизмът е първата фаза на фашизма! Винаги е било така.“

Ще си докараме фашизъм от посредствен тип. Дотолкова сме свалили нивото на общуване помежду си, че зейват огромните пробойни, в които вирее дивата фашизация.

От години в общинския съвет на Варна прониква посредствеността. Невежи хора, занимавали се два дни с „обществени дейности“, биват инсталирани в местния парламент. А това е политически орган, чиито решения в крайна сметка са определящи за местната политика. Политиката не е само обществено полезни дейности, тя е нещо много по-сложно и всеобхватно.

Получава се все същата парадоксална ситуация: хора, които са много добри в играта на белот с комшиите пред блока, хукват да стават шахматисти в местната сложна и безкрайна партия шах. Постоянно ставаме свидетели на безкрайни популистки изблици в заседанията на Общинския съвет. Изказванията на случайни и инсталирани съветници са толкова нелепи, че трудно подлежат на коментар. Сериозната политика, дебатът за идеи за развитието на града, се заменя от празнословията на неподготвени, незнаещи демагози. Какво друго му остава на човек, когато дори не е в състояние да разбере същността на работата, която му е възложено да върши?

На последната сесия Общински съвет-Варна, състояла се преди дни, безхаберието на някои от популистите достигна до нива, да не може да се трае. Общински съветници от ПП „Възраждане“ демонстрираха за пореден път, че нямат място там, където се водят сериозни разговори по теми, за които е задължително да знаеш. Недопустимо е да говориш и да предлагаш неща, с които не си запознат.

Провокиран от безхаберието на „възрожденци“, заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев ги постави на място само с няколко думи: „В дебатите до момента липсва експертиза. В критикарските изказвания и въпроси дотук не чух нещо, което да посочва дефект в предложенията, които разглеждаме. Като общински съветник с някакъв „скромен“ опит, си мисля, че цялата работа е популизъм. Вече няколко години слушам едни и същи изказвания и въпроси, които са популистки. Вероятно и това явление има място в политиката, но говоренето без експертиза е жив популизъм“, бяха думите на синия лидер в краткото му изказване от трибуната.

Д-р Янко Станев завърши изказването си с едно обобщение: „Популизмът, дами и господа, е първата фаза на фашизма! Винаги е било така.“

Дали популистите разбраха какво им се казва, предстои да разберем. Обаче, съмненията за капацитета на възможностите на достойните наследници на големите демагози Костадин Костадинов и Цончо Ганев дават малко място за оптимизъм. Трудно е от квартален белотаджия да очакваш да разбере поне правилата на шахматната игра.

Местните избори са съвсем скоро. Отсега помнете и внимавайте, да не си вкараме още популисти в местния парламент. Ще влязат в симбиоза с другите инсталирани безхаберници и далавераджии и ще си докараме фашизъм от най-посредствения тип.

Share

Евродепутатите Радан Кънев и Александър Йорданов от Брюксел: Радев дестабилизира страната

Свидетели сме на абсолютно безпрецедентен опит за блокиране на създаването на общо управление, заяви Радан Кънев

Евродепутатите Радан Кънев и Александър Йорданов от Европейската народна партия (ЕНП) обвиниха президента Румен Радев в дестабилизиране на страната.

Това стана по време на обсъждане на доклад, посветен на външната намеса в демократичните процеси в ЕС и интегритета на изборите.

Радан Кънев обвини президента и служебното правителство, че ръководят събитията, които се случват в момента в България.

„Днес сме свидетели на абсолютно безпрецедентен опит за блокиране на създаването на общо управление между първите две политически сили в държавата. Опит, в който очевидно участват, от една страна, организираната престъпност, а, от друга страна – компрометираната прокуратура, която е призвана да се бори с нея; От една страна – службите за сигурност, от друга страна – „петата колона” в българската политика, срещу която тези служби би трябвало да ни защитават. И всичко това се случва под егидата на българския президент и ръководеното от него служебно правителство. Отправям това послание към вас и като призив за подкрепа, но и като много сериозно предупреждение накъде води разпадането на правовата държава”.

„Българският президент не е обединител на нацията, а фактор за дестабилизация на България“, каза колегата му Александър Йорданов:

„Основна причина за политическата криза и дестабилизация в България през последните 2 години е руското проникване в българския политически, стопански и културен елит. В този момент българският президент се явява не обединител на нацията, а фактор за дестабилизация на България. Хибридната война на Русия срещу България и Европа продължава“.

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори