Архив за месец: септември 2023

СДС-Варна откри предизборната си кампания за Местни избори 2023

СДС-Варна представи листата си и кандидатите за кметове на район „Приморски“ и с. Константиново и откри кампанията си за Местни избори 2023 г. На събитието гостуваха евродепутатът от СДС доц. Александър Йорданов и народният представител от СДС доц. Медиха Хамза в парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Събитието откри заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев и приветства всички гости и кандидати.

Думата взе евродепутатът Александър Йорданов, който припомни на седесарите, че СДС е основоположник на синята идея и е дала на България път към европейското семейство. Той посочи още, че листата на СДС-Варна е пример за компетентност, идеали и в нея има истински достойни хора.

„СДС има душа, има идеи и хората на синята партия с това се отличаваме от останалите партии“, каза депутатът от СДС доц. Медиха Хамза.

Думата взе и заместник-лидерът на сините д-р Янко Станев. Той също поздрави всички гости и кандидати. Д-р Янко Станев наблегна на колективната работа на СДС, като предимство на хората в партията и подчерта, че задачата на СДС е много ясна – да живеем в една добра среда.

С няколко думи той представи кандидатите от листата, като обясни, че в нея има ескперти в различни сфери и е балансирана.

„Идеалът за Варна е място, на което да живеем добре – ние, нашите деца, място, което да е свободно от клиентилизъм, място свободно от местен феодализъм. Място, където основната идея на СДС е да живеят – европейски граждани, с европейски доходи“, каза още д-р Янко Станев.

„Битката е между Бог и Сатаната, между доброто и злото! Искат от нас да определяме пола си, да сме „родител 1“ и „родител 2″, вместо майка и баща! Това няма да го бъде! Тотален разпад на морала. СДС като дясна консервативна партия обедини под знамената си всякакви хора и от различни етноси, с еда-единствена мечта – демокрация“, каза кандидатът за кмет на район „Приморски“ и градски секретар на СДС-Варна Веселин Василев.

СДС издига и свой кандидат за кмет на с. Константиново, който благодари за оказаното му доверие. Доц. Николай Евтимов, настоящ общински съветник и кандидат за местния парламент, също поздрави всички кандидати и бе категоричен, че в добрите решения за Варна и „три гласа стигат“.

Събитието приключи с пожелание и амбиция за победа на кандидат-кметовете на СДС и повече съветници за едно по-добро бъдеще на Варна.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

Зам.-лидерът на СДС д-р Янко Станев:СДС е колектив, общност с уважение и вяра, без местен феодализъм

„СДС е колектив, общност с уважение и вяра, без клиентелизъм, без местен феодализъм“. Това каза при откриването на предизборната кампания за Местни избори 2023 г. в Силистра зам.-лидерът на СДС д-р Янко Станев.

На събитието гостуваха и евродепутатът Александър Йорданов и народният представител от СДС-Варна в парламентарната група ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза.

Евродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов запозна сините активисти в Силистра с работата си в Европейския парламент. Той направи обширен отчет и анализ на дейността си през отминалите сложни за Европа години. Запозна присъстващите с приоритетите в работата му като евродепутат и обобщи резултатите, които е постигнал до момента по темите, с които е ангажиран пряко.

От своя страна д-р Станев продължи с това, че грижите за децата, за здравето им и доброто образование, са взаимно свързани, както и джендърската идеология с изчезването на българите от България. По думите на д-р Станев, България се топи, а тази идеология спомага за раждането на все по-малко деца. Той изрази мнение, че неолиберализма не бива да се налага на децата в училище и да бъде част от образователната програма.

Ето какво написа заместник-председателя на СДС на профила си:

„Откриване кампанията на СДС в Силистра! Евродепутата Йорданов, депутат Хамза бяха гости, за да покажем, че СДС е колектив, общност с уважение и вяра, без клиентелизъм и местен феодализъм! Грижата за деца и млади хора е фундамент, за да запазим българщината чрез образование и здравеопазване!“

Припомняме, че СДС не подкрепя Истанбулската конвенция и това стана ясно на гласуването на международния документ в Европарламента, на което българският евродепутат от СДС Александър Йорданов гласува против.

Share

Бистра Спасова: СДС е изградена върху християнските ценности за семейство, род и традиции

„СДС е изградена върху християнските ценности за семейство, род и традиции. Това, което я отличава от останалите партии, е съчетанието на християндемократичния светоглед с умерения консерватизъм.“

Това каза за ДНЕС+ заместник-кметът на район ‘Владислав Варненчик“ Бистра Спасова.

Репортер на ДНЕС+ разюговаря с нея за настоящата кампания за избор на кметове на общини и общински съветници. Спасова е кандидат от листата на СДС-Варна под номер 18. Тя е дългогодишен „пазител“ на синята идея във Варна.

– Защо решихте да се кандидатирате за общински съветник в листата на СДС – Варна?

– Аз съм юрист по образование и администратор по душа. Натрупала съм знания и опит в администрацията повече от двадесет години. Решението да се кандидатирам за общински съветник в листата на СДС – Варна е мотивирано от възможността да споделя наученото и да работя за общността ни.

– Какъв би бил Вашият принос за развитието на Варна? В кои области ще насочите усилията си?

– През годините работа в администрацията съм се чувствала безсилна, когато се сблъскам с остаряла нормативна уредба, актуализирането на която е в правомощията на общинския съвет или когато, с приетата нова такава, са утвърдени тромави процедури, понякога и граничещи с правен нонсенс.

Като заместник-кмет на един от най-бързо развиващите се райони на града ни – „Владислав Варненчик“, в ресора ми са установяването на жилищните нужди и настаняването под наем на нуждаещи се граждани, социалните дейности, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, етажната собственост, търговската и рекламна дейност. Убедена съм, че доброто административно обслужване и удовлетвореността на гражданите минава през добрата законова рамка.

– Какво отличава политиката на СДС от останалите партии в дясното политическо пространство?

– СДС е партия, която приобщава обществото ни към ценностите на Европейския съюз. Тя е партия, изградена върху християнските ценности за семейство, род и традиции. Това, което я отличава от останалите партии е съчетанието на христояндемократичния светоглед с умерения консерватизъм. В центъра на усилията ѝ са да бъде партия, представляваща гражданското общество и съдействаща за неговото развитие.

СДС участва отново самостоятелно в предизборната надпревара във Варна с пълна листа от 51 кандидати. Синята партия е с номер 25 в интегралната бюлетина.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 
Share

Веселин Василев: Истинските седесари никога няма да забравят демократ като Илко Ескенази

„Истинските седесари никога няма да забравят демократ като Илко Ескенази“, написа на профила си в социалната мрежа градския секретар на СДС-Варна и заместник-кмет на район „Приморски“ Веселин Василев.

Поводът е 29-годишнината от смъртта на д-р Илко Ескенази през 1994 година.

Илко Ескенази е роден във Варна, През 1990 г. е избран за народен представител от СДС във Великото народно събрание, заместник-министър председател в правителството на Филип Димитров. Оглавява междуведомствената комисия по асоцииране на България към Европейския съюз, която провежда седем кръга преговори и множество консултации, в резултат на което през 1993 година асоциирането става факт. В началото на 1991 г. Илко Ескенази, заедно с други български евреи – учени, политици, дейци на културата – основава Еврейски комитет ЦИОН и е избран за първи негов председател, какъвто остава до смъртта си.

След смъртта му, близки и приятели основават Мемориален фонд „Д-р Илко Ескенази“ бе създадени в края на 1994 година.за цел да подпомага професионалното и академично израстване на млади хора в усвояването на правните, икономическите и политическите науки в България.

Ето какво написа зам.-кметът на профила си в памет на д-р Ескенази:

„Навършиха се 29 години от трагичната смърт на Варненския депутат от СДС Илко Ескенази. Голям демократ и прекрасен юрист, посветил живота си на демократичните промени, след престъпния 45- годишен тоталитарен режим в България! Истинските седесари никога няма да го забравят! Поклон пред паметта му!“

Share

Доц. Медиха Хамза: СДС тръгва смело напред с номер 25

Депутатът от СДС-Варна в парламентарната група ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза и депутатът от ГЕРБ Йордан Кръстанов присъстваха на тегленето на жребия от Централната избирателна комисия за номерата на партиите и коалициите за предстоящите Местни избори за кметове и общински съветници 2023 г.

Съюзът на демократичните сили ще е под номер 25 в интегралната бюлетина. Числото 25 е кармично, споделиха седесарите, защото то е числото на младостта, на любовта, на семейството. На 25-ти декември е Коледа – най-таченият повод, който събира семействата край трапезата и е символ на изконните ценности на българщината.

Сините приеха жребия като знак, който се отъждествява с приоритетите на СДС – решаване на демографската криза, несъгласието с неолиберализма, който е против българската християнска народопсихология.

В СДС оцениха жребия и като номер на късмета и си пожелаха да донесе успех за първата и най-стара демократична партия в България.

Share

СДС-Варна: Градът ни е на свободни хора


Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев е водач на пълната листа от 51 кандидати за общински съветници, която регистрираха „сините“ във Варна

СДС-Варна регистрира листата си за участие в местните избори на 29 октомври. Документите на най-старата демократична партия у нас бяха представени пред Общинската избирателна комисия от председателят на градската структура на СДС Желез Железов,  секретарят и зам.-кмет на район „Приморски“ Веселин Василев и организационният секретар Атче Мехмедова.

„Сините“ във Варна ще се явят на изборите с пълна листа от 51 кандидати. Водач е заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев. Второто място е отредено на депутата от СДС-Варна в парламентарната група на ГЕРБ/СДС доц. д-р Медиха Хамза. В листата с кандидати за общински съветници са включени изтъкнати варненци, високо квалифицирани в своите области специалисти, които тръгват към местния парламент със заявката да отстояват свободата на гражданите на морската столица.

„Няма място за феодали във Варна. Клиентелизмът не бива да диктува дневния ред на политиката в града ни. Още не можем да преодолеем бедите на тоталитарния комунизъм, а вече ни притискат неолибералите с провалената им глобалистка теория“, каза пред ДНЕС+ водачът на листата и заместник-председател на СДС д-р Янко Станев. „СДС влиза в тази предизборна надпревара с идеите за свободна Варна и ще отстояваме и занапред правото на всеки варненец да чувства свободата в живота си. Ние сме партия на консервативния патриотизъм. Основен проблем за нас е демографската криза – намаляват българите, намалява българщината. Преодоляването на кризата минава през грижа за здравето на децата и на всички варненци, и във възможностите децата и младежите да получават качествено образование. Не сме съгласни с опитите за пробутване на джендър идеологията в училищните програми и в обществото“, допълни той.

СДС-Варна номинира градския секретар на партията и досегашен зам.-кмет Веселин Василев за кмет на район „Приморски“. „Дисциплина, постоянство, търпение са моите принципи. Неолибералите залагат на бързата печалба, а това не може да доведе до добър живот за гражданите на Варна“, каза той пред ДНЕС+.

Срокът за регистрациите на кандидатите за кмет на община, кмет на район и кметства, както и за листите с кандидати за общински съветници изтича в 17 часа днес. Тогава ще са известни всички участници в изборната надпревара. Утре ЦИК ще изтегли номерата в бюлетината, с които партиите и коалициите ще се явят на местните избори на 29 октомври 2023 г.

Share

Д-р Янко Станев, заместник-председател на СДС: Борбата е вечна. Варна е любов!

„Честит празник на България! Честита независимост! Битката за независимост е битка за свобода, род и Родина! Борбата е вечна. Варна е любов!“. С тези думи заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев поздрави българите в публикация в личния си профил във Фейсбук.

Д-р Янко Станев и сини активисти от СДС-Варна отбелязаха 115-тата годишна от Независимостта на България.

„Борбата за независимост е вечна. Затова СДС винаги е отстоявал принципите на свободата, честта и традициите на българския род във всекидневните битки за независимата ни Родина. За нас Варна е кауза и любов! Борбата за добруването на града ни е вечна. Трудолюбието, родолюбието и отговорността на всеки от нас е основата, върху която се гради бъдещето на Варна и България. Честита Независимост!“, каза д-р Янко Станев пред събралите се на площад „Независимост“ активисти на СДС-Варна.

Share

Д-р Янко Станев: Шенген е от огромно значение за България, за Европа и за позициите на ЕНП

„Шенген и значението за България, за Европа и позициите на ЕНП. Хубав семинар, верни седесари. Благодарим на евродепутата Сашо Йорданов! Не мина и без дебат за МИ 2023 г. и формата ЕНП на българска почва!“

Това каза за ДНЕС+ заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев. Поводът бе семинар на тема „Присъединяване на България към шенгенското пространство. Реформи и върховенство на закона“, организиран от евродепутата Александър Йорданов през уикенда в София.

На събитието лекция по европейските въпроси изнесе и евродепутатът от СДС Александър Йорданов, който посочи най-ярко открояващите се проблеми пред България и мястото ѝ в Шенген и Еврозоната. Лектор на семинара бе и председателят на СДС проф. Румен Христов.

Форматът ЕНП и явяването на Местни избори 2023 бе също една от темите, която бе засегната по време на форума, както и последвали дебати по изборния процес и готовността на партията и структурите ѝ.

Share

СДС-Варна се регистрира за Местните избори за кметове и общински съветници

СДС-Варна се регистрира в Общинската избирателна комисия тази сутрин, съобщи за ДНЕС+ общинският секретар на варненската структура на СДС и заместник-кмет на район „Приморски“ Веселин Василев.

Заедно с председателя на общинската организация на СДС-Варна Желез Железов, регистрацията на сините бе извършена в ранните часове днес.

СДС-Варна от години има силно присъствие в управлението на морската столица в лицето на заместник-председателя на СДС д-р Янко Станев, съветници, зам-кметове на райони, кметове на общини.

За пореден път сините със стегнати редици ще се впуснат в изборната надпревара, за да запазят синя Варна.

Share

Седесари от Варна, Шумен и Силистра почетоха Деня на Съединението на България

Седесари от Варна, Шумен и Силистра почетоха Деня на Съединението на България.

Цветя и венци в памет на загиналите за свободата и независимостта на България поднесоха председателят на СДС – Шумен Мартин Илиев, председателят на СДС -Силистра Красимир Димитров, областният секретар Юрий Колев, общинският секретар на СДС-Варна и заместник-кмет на район „Приморски“ Веселин Василев, Антон Чанев – лидер на структурата в район „Владислав Варненчик“.

Мартин Илиев- председател на СДС -Шумен

На 6 септември 1885 година около 15 ч. от Варна, княз Александър Батенберг съобщава пред събралото се множество за събитията в Пловдив и своята категорична подкрепа за Съединението. Не напразно много политически процеси са започнали в морската столица на България.

Красимир Димитров, председател на СДС-Силистра

Варна е необикновена, а политическата символика е обединението. Само така България ще остане цяла, а народът ѝ сплотен и с ясен поглед в една посока.

Честито съединение, България!

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори