Архив за месец: октомври 2023

СДС ще подкрепи с №7 Иван Портних и Людмила Колева в „Приморски“, за да продължат проектите на Варна

Представяме ви част от проектите, изпълнени от кмета Иван Портних и неговия екип.

Повечето от тях са реализирани в периода 2013 – 2023 година, а  работата по други продължава в момента.

На предстоящия в неделя втори тур на изборите за местна власт СДС-Варна заявява пълна подкрепа за кандидата за кмет на Община Варна, издигнат от партньора в ЕНП ГЕРБ (с №7) Иван Портних.  Варненските седесари и кандидатът на СДС-Варна за кмет на район „Приморски“ Веселин Василев ще подкрепят кандидатурата на ГЕРБ с №7 за районен кмет на „Приморски“ Людмила Колева-Маринова, за да продължи реализацията на проектите за модерния ни град.

Община Варна извърши пълна рехабилитация на бул. „Княз Борис I“ – в отсечката от Икономическия университет до кръговото кръстовище на спирка „Почивка“. Средствата бяха осигурени през 2015 година от правителството на ГЕРБ.  Това е централният булевард в града, който свързва Варна с курортите на север – „Св. Св. константин и Елена“, „Ривиера“, „Златни пясъци“.

И друг от централните булеварди в града беше напълно рехабилитиран. Една от най-натоварените артерии в сърцето на район „Приморски“ – бул. „Осми Приморски полк“ – е с изцяло подменена инфраструктура: изцяло е сменена подземната комуникация, включително централни водопроводи, които минават по трасето, преасфалтирани бяха пътните платна. Изградени бяха еднопосочни велоалеи от двете страни на булеварда, които се ползват активно от колоездачи.


Купуването и продаването на гласове е престъпление

Share

Д-р Янко Станев: С любов за Варна

Детството ми мина на ул. „Антим 1”. Играехме по цял ден в двора на Девическата гимназия /сега Регионалния исторически музей/. И така – до казармата. Учих в НУ „Гео Милев”, на мястото на днешната пристройка на пощата. Завърших трета гимназия – срещу Тракийския дом, преди маслобойната, старата автогара, а сега банка. Служих в гарнизона в Сливен. Следвах в Медицинския институт, и досега до Червения площад. След това лекар с опит за създаване на Лекарски съюз, естествено порицан от ДС.

След това 10 ноември.

Следват над 9 год. кмет на район „Вл. Варненчик” и 24 години общински съветник. И пазя най-красивите и безумно опиянаващи спомени от първите демократични стъпки на СДС във Варна. Аз съм от школата на един велик политик д-р Петър Дертлиев. Той ме е учил.

И днес гледам лицата на моята възраст, малко отгоре, малко отдолу, и получавам енергия от силната им любов към Варна, трезвият и трудолюбив поглед към началото на демокрацията и… няма слухове, няма хейтърство, няма черен пиар.

И си мисля, че въпреки трудностите в живота ни, сме били и сме щастливи хора. Сини хора, като морето и като небето. С всички пакости, които като малки и големи сме направили, сме запазили синевата. Като в песента.

Съдба.

И съм горд. И преди изборите в неделя, и след тях ще се гордея, че бях и съм част от тези варненци. Че съм част от Варна.

Share

Д-р Янко Станев за листата:Екип от почтеност и високи лични и професионални успехи е листата на СДС

Ден преди деня за размисъл заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев подкрепи кандидатската листа за общински съветници на СДС-Варна с топли думи.

Синият лидер пише, че екипът от професионалисти, на който е заложил СДС, са съветници и от предишни мандати, след които е останала следа в община Варна и той има пълно доверие в тях.

Д-р Станев е публикувал снимка с депутата от СДС-Варна доц. Медиха Хамза, Валентин Станев, Стефан Станев и доц. Николай Евтимов – всички те са доказали се в експертността си бивши съветници от Общинския съвет на Варна.

Ето и пълния текст на публикацията:

„Екип от настоящи и в предишни мандати общински съветници и приятели от СДС. Имам им пълно доверие заради тяхната почтеност и високи лични и професионални успехи! Те заслужават!“


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

СДС: Седесари гласувайте, времето на Варна е ваше!

Приятели, седесари, варненци!

В неделя на 29 октомври отново ще застанем пред урните, за да изберем правилния път за развитие на родния ни град. След толкова много избори в последните години неизбежно си задаваме въпроса имаме ли всъщност реален избор за собственото си благосъстояние, за бъдещето на децата ни, за спокойствието на родителите ни. СДС-Варна, винаги е имал ясен отговор – всяко лично усилие носи принос в нашия колективен успех.

СДС не се разколеба в европейския път на Варна.

Не се отказа и продължи да работи в полза на дясно мислещите варненци, които създават благата. Които, горди с героичното минало на нашия град, свързват своята перспектива с проспериращото настояще на европейските народи.

Времето на Варна е ваше!

Време е да спрем да си играем на промени.

Време е да спрем опитите за заличаване на традициите и ценностите на православния ни народ.

СДС НЕ подкрепя:

  • джендър идеологията
  • клиентелизма
  • местния феодализъм
  • псевдонационализма
  • неолиберализма – скрития комунизъм.

СДС подкрепи Иван Портних за кмет през 2013 г. Заради доказано добрия ефект от управлението му го подкрепихме и през 2015 г. , 2019 г. Убедени сме, че и днес той е най-добрият избор за варненци, затова го подкрепяме и на тези избори с №7. Подкрепяме и кандидатите за районни кметове от неговия екип – за „Вл. Варненчик“ Николай Костадинов с №7, за „Аспарухово“ Ивайло Маринов с №7, за „Одесос“ Биляна Раева с №7.  

В район „Приморски“ СДС-Варна, ще подкрепи Веселин Василев с №25, досегашен зам.-кмет на района и секретар на общинската организация във Варна.

СДС избира съветници с бюлетина номер 25. Това са хора, които със своята експертиза, почтеност и обществено признание ще бъдат част от дясното управление, което отваря пътя за просперираща местна икономика и растящо благосъстояние на варненци.

Всеки човек е важен!

Всичко е в нашите ръце!

Всяка идея може да стане реалност!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Share

Веселин Василев, кандидат на СДС за кмет на район „Приморски“: Видеонаблюдение срещу вандализма!

„Решението срещу вандализма е видеонаблюдението и след това строги санкции. Не може безразборно да се руши общинска собственост“, смята Веселин Василев, доскорошен заместник-кмет на район „Приморски“ и кандидат за кмет на района.

По думите му, трябва да има превенция срещу вандалите, които не ценят труда и средствата на хората, с чиито данъци се изграждат спортни площадки, кътчета за отдих, паркове и т.н. И е нужно да има санкциониране на нарушителите. За съжаление в целия град борбата с вандализма е неравностойна.

Василев пое ангажимент към жителите на район „Приморски“ да приложи нужните мерки за опазването на собствеността на жителите и на община Варна.

Повече за програмата и ангажиментите на Веселин Василев, вижте във видеото:

Гласувайте за кандидата на СДС за кмет на район „Приморски“ с бюлетина с № 25, а за листата с кандидати за общински съветници на СДС – отново с № 25 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

Share

Ажда Кирова: Като майка съм съпричастна към ценностите, които възпитаваме у децата си

Днес разговаряме с една красива възпитаничка на ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“-Варна, майка на две дечица, по професия социален работник и специалист по логистика.

Ажда Кирова е кандидат за общински съветник от листата на СДС -Варна и е представител на сините младежи.

За какво си говорихме с нея, вижте в интервюто:

– Защо решихте да се кандидатирате за общински съветник в листата на СДС-Варна?

– Още като студент във ВВМУ-Варна започнах да подкрепям СДС и станах член, защото ми хареса стабилната и ясна позиция на СДС и поради стабилната и ясна позиция на лидера на партията д-р Янко Станев и неговата стабилна ръка в политическото пространство във Варна. Смятам, че постъпих правилно, макар и идеалистично, защото младите хора имат нужда от ясен знак, който да ги накара да гласуват.

– Какъв би бил Вашият принос за развитието на Варна? В кои области ще насочите усилията си?

– Моят принос няма как да бъде личен, защото Варна е едно цяло, по нея трябва да се работи съвместно, точно поради тази причина моят принос би бил общ съгласуван с всички кандидати на партията СДС.
Консервативния дух в СДС е това, което ме кара да полагам усилия, за да може да се възроди колективния патриотичен дух и обичта към Варна и България. Това е патриотизма.

– Какво отличава политиката на СДС от останалите партии в дясното политическо пространство?

– Аз, като майка на две деца съм изключително съпричастна към бъдещето на децата на Варна и тяхното образование, за грижата за здравето им и ценностите, които трябва да развиваме у тях. Това е консервативния дух на СДС, който дава възможност за изграждането на личности, които ще знаят и могат да работят и да градят Варна.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

Д-р Янко Станев:В началото на големи проекти лежи една мечта.За Веско Василев тя е район „Приморски“

25 СДС – с любов за свободна ВарнаЧесто в началото на големи проекти и планове лежи една мечта. За Веско Василев тя е район „Приморски“ да придобие визията на чист, зелен, подреден район, в който жителите и хилядите туристи да се чувстват комфортно и уютно! Той е най- разпознаваем в спортните среди на Варна като човек с несломим дух за победа. Секретар е на Спортно техническа комисия на БФС-Варна, член на Управителния съвет на Спортен клуб „Титан“. В местната структура на СДС е секретар на общинската организация във Варна. Причислява се към групата на старейшините в СДС, но с ведрия си характер и заразителен ентусиазъм е като магнит за младите.Бакалавър от Технически университет Варна, магистър и докторант от Икономическия университет в морската столица, специалност „Строителство и недвижима собственост“. 

Досега е бил зам.-кмет в р. „Приморски“, преди това години наред оглавява общинското управление „Спортни имоти“. Затова твърдо отстоява принципа на приемствеността и екипността като важен фактор в работата на всяка администрация. Кандидат на СДС за районен кмет в „Приморски“

Участва в листата за общински съветници на СДС 25

Преференция 108

Share

Доц. Николай Евтимов: Ще работя за превръщането на общинските ДКЦ-та в модерни здравни центрове

Днес имаме удоволствието да разговарям с доц. Николай Евтимов, кандидат за общински съветник от листата на СДС-Варна под номер 4, преференция 104.

Доц. Евтимов бе общински съветник в мандат 2019-2023 г. в групата на СДС и ВОЛЯ за Варна.

Доц. Николай Евтимов е доцент, доктор на медицинските науки по урология и хирургия, роден е във Варна, преподавател е в“ МУ „Проф. П.Стоянов“-Варна. Факултет Медицина Катедра по Хирургически болести. УС Урологиябаща на син и дъщеря.

Ето какво ни каза той:

– Защо решихте да се кандидатирате за общински съветник в листата на СДС-Варна?

– СДС е единствената автентична системна консервативно патриотична партия, чиито идеи споделям. Родолюбец съм и консервативния патриотизъм за мен не е просто думи, а истински поддържам каузата на СДС- да запазим българската народопсихология, да запазим българското семейство и род. СДС ме привлече и с антиджендър идеологията, която изповядва партията. За втори път съм кандидат за общински съветник. През изминалия мандат, заедно с хората от групата СДС и ВОЛЯ за Варна свършихме немалко, но и много не успяхме. Затова продължаваме работа!

– Какъв би бил Вашият принос за развитието на Варна? В кои области ще насочите усилията си?

– Усилията ми ще продължат в областта на здравеопазване, култура и спорт. Ще продължа да помагам за изграждането на хармонично развити млади личности, решаващи демографската криза. Ще продължа да работя за превръщането на общинските ДКЦ-та в модерни центрове за здравни грижи, в които хората да се чувстват обгрижени и да получават качествено здравеопазване. Имам идеи, които искам да реализираме заедно със съветниците от СДС, а именно изграждането на повече спортни площадки – пътят на здравето минава през спорта, въвеждане на обучение по плуване за подрастващото поколение и за деца с различни малформации, генетични заболявания. За целта, обаче трябва да се изградят два плувни басейна – един в “ Аспарухово“ и един в район „Владислав Варненчик“. Като лекар, за мен приоритет е здравеопазването и превенцията, и като съветник ще положа усилия да се подобри услугата за варненци. 

– Какво отличава политиката на СДС от останалите партии в дясното политическо пространство?

– Тук ще отговоря с едно изчерение, а именно – силната и твърда позиция, която има най-старата демократична партия – СДС

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

Наум Наумов: Винаги съм бил привърженик на свободата и демокрацията, а СДС е техен основоположник

Днес с нас е Наум Наумов, който заема 32-то място в листата на СДС-Варна за общински съветници. Наумов е учител и педагог по образование и неговата компетентност е пряко свързана с науката и образованието.

Ето какво ни каза той:

– Защо решихте да се кандидатирате за общински съветник в листата на СДС-Варна?

– Симпатизант съм на СДС от създаването на партията през 1989 год. Винаги съм бил привърженик на свободата и демокрацията, а СДС е техен основоположник. За мен е чест да бъда в листа на СДС – Варна като кандидат за общински съветник.

– Какъв би бил Вашият принос за развитието на Варна? В кои области ще насочите усилията си?

– Роден съм в град Варна и през целия си живот съм живял тук. Всеки общински съветник трябва да работи за благото на града, а не за лични интереси. Варна отново трябва да стане най-добрия град за живеене в България. Ще насоча усилията си в областите, в които е моето образование и професионалната ми практика. Това са сферите на образованието и икономиката.

– Какво отличава политиката на СДС от останалите партии в дясното политическо пространство?

– Политиката на СДС винаги е била последователна, с ясно очертани принципи, липса на популизъм и отговорна по най-важните стратегически национални въпроси. Като член на Европейската народна партия СДС стриктно спазва и поощрява европейските ценности.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

Д-р Янко Станев: Още един усмихнат млад човек от синия отбор на Варна

25 СДС – с любов за свободна Варна
Още един усмихнат млад човек от синия отбор на Варна. Мария Божинова е възпитаник на Варненския свободен университет – завършва специалност право, и в Технически университет Варна – втора година, специалност Строителен мениджмънт.

Според нея в динамичния и забързан свят имаме нужда от справедливост, честност, уважение към род, родина, близки, съпричастност към заобикалящите ни хора в беда. Твърдо вярва, че е време млади и амбициозни хора да излязат от ролята си на наблюдатели и да вземат развитието на нашата любима Варна в свои ръце.

Разчита на енергичните и компетентни хора с визия, които да направят така, че младите като нея да останат да живеят и създават семейства тук.

Не храни илюзии, че пътят ще бъде дълъг и труден, но не се колебае, че ще си струва.

Участва в листата за общински съветници на СДС 25

Преференция 114

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share

Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките

Политика относно "бисквитките" ("cookies")
Cookies и как ги използваме
Тези правила описват как използваме Cookies и подобни на тях файлове и технологии в своите уебсайтове, напр. Local Shared Objects, известни и като "Flash cookies", web beacons и т.н. Ние ги наричаме с общото наименование "Cookies". Ако посетите нашите уебсайтове и настройките на браузъра ви приемат "Cookies", ние считаме, че приемате да използваме "Cookies“.
Какво представляват "Cookies" и как работят те?
"Cookies" са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате, и се съхраняват на него. "Cookies" се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита "Cookie" и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал "Cookie". За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта allaboutcookies.org.
Защо използваме Cookies?
Използваме Cookies в сайта, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на Cookies.
Основни функции
Тези Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с тях. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено.
Подобряване на сайта
Тези Cookies ни позволяват да подобряваме своите уебсайтове, като събират информация за това, как се използват те. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни), или дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата. Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху "Like" и "Tweet" и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.
Персонализация Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най- персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.

Как мога да управлявам Cookies? Можете да прегледате наличните опции за управление на Cookies в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на Cookies, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране.

Различните браузъри използват различни
начини за деактивиране на Cookies, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват Cookies, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на Cookies, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.
Колко време пазим информацията? Това зависи от типа на Cookies. Валидността на сесийните Cookies изтича, когато затворите браузъра. Постоянните Cookies, включително Local Shared Objects (“Flash cookies"), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.
Възможно е деактивирането на Cookies да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. Ако изтриете своите Cookies от браузъра, възможно е да се наложи да преинсталирате Cookies за отказване.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на e-mail:
office@sdsvarna.net,Адрес:Варна, бул. "Княз Борис I" 46,Тел:052 600 665

Затвори